A venit barza

– Tati, ce fac berzele?

– Ce fac berzele? Pai uneori zboara, alteori mananca, alteori stau intr-un picior…

– De ce stau intr-un picior?

– Pai ca sa nu si le toceasca pe amandoua in acelasi timp: cand se toceste unu, il folosesc pe celalalt!

– Si unde stau?

– Lasa ca o sa iti arat eu niste cuiburi. Unele isi fac cuib pe stalpi, altele stau pe langa lacuri…

– De ce pe stalpi? Nu se curenteaza?

– Nu iubita, ca nu toti stalpii sunt periculosi – doar unii din ei. Si berzele nu sunt proaste, isi fac cuib pe stalpii aia care nu sunt periculosi. Dar nu stiu de ce prefera sa stea pe stalpi in loc sa stea prin copaci. Cred ca asa le e mai usor sa se conecteze la internet.

– Dar… aaa…

– Ca bine zici!

– Pai si copiii cand ii aduc?

– Care copii? Cine ce ti-a zis?

– Pai pe noi… cine ne aduce pe Pamantul asta, nu berzele?

– Nu iubita mea, berzele nu se ocupa cu lucruri atat de importante si minunate. Au si ele puii lor, dar pe tine nu te-a adus nicio barza aici langa mine!

– Dar cine m-a adus?

– Mami te-a adus si eu am ajutat-o.

– Pai… cum?

– Pai mami si cu mine ne doream foarte foarte mult un copil pe care sa il iubim mult mult mult mult de tot! Asa ca pe tine. Si pentru ca eu o iubeam pe mami mult mult mult mult de tot si ea pe mine mult mult mult de tot, atunci ai aparut tu!

– Dar… cum?

– Te mananc! Pai… atunci cand un barbat si o femeie se iubesc mult, ei isi doresc sa fie mereu aproape unul de celalalt, sa se tina in brate, sa se pupe, sa vorbeasca, sa se priveasca… Si uneori, atunci cand ei isi doresc cu adevarat un copil (hmhmhSauCandSeRupePrezervativulhmhmh), in burtica mamicii apare un bebe mic mic mic de tot. Si el creste acolo pana se face putin mai mare, dupa care mamica merge la doctor si el o ajuta sa nasca. Si tati e langa ea sa o tina de mana si sa o pupe si sa ii spuna cat de mult o iubeste!

– Pai si… asa apar toti copiii?

– Nu chiar… unii copii apar din greseala, cand parintii lor nu vroiau sa aiba copii. Si pentru unii e mai rau, pentru ca parintii nu ii iubesc asa mult cum te iubesc eu pe tine. Unii parinti ii lasa singuri saracutii, alti parinti, pentru ca au bani multi, le ofera tot ce-si doresc, dar uita sa fie langa ei si sa ii iubeasca. Sa stii puiut mic, fara dragoste… poti sa ai toate jucariile din lume, si degeaba! Ce te-ai face tu fara mine, uh? Si eu fara tine?

– Pai da eu nu vreau fara tine, ca tu esti taticul meu preferat! Si cu cine mai ma joc eu baba oarba pe urma? Si cine imi mai spune povesti cand ma culc? Tati… nu pleci, nu?

– Te iubesc micuta mea, esti sufletul meu, cum sa plec? O sa iti zic povesti si la 20 de ani daca vei vrea! Chiar daca stiu eu ca atunci o sa iti spuna altcineva unele mai frumoase…

– Ba tot tu o sa imi spui si atunci! Dar… tati… pot sa am si dragoste si jucarii?

– Poti iubita mea , poti sa ai orice… Fiindca stiu ce iti vei dori cel mai mult!

– Dar tati… mami unde e?

Ioan Stoenica, 20 noiembrie 2007

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la A venit barza

  1. fluturasha zice:

    bine ai venit pe blog de wordpress :)>:D<

    Apreciază

  2. love zice:

    si pana la urma mami … ? unde era. Plecase de tot ?

    Apreciază

  3. Aniri zice:

    Nuuu, cum sa plece.. Inca nu venise, dar…:D

    Apreciază

  4. Doina zice:

    Titlul „Let Him Go” din coltul de sus stanga merge transformat …copiii nu stiu daca au nevoie de parinti doar cu numele…daca absenta ei de langa copil nu era justificata de vreo disparitie tragica…atunci…Let Her Go…

    Apreciază

  5. GabiR zice:

    Am gasit 🙂 Cred ca il mai citisem pentru ca retin ideea de a aparea pe lume „accidental” pt ca asta am aflat si eu acum, cand m-am facut mare (:) ) ca am fost un asa zis „accident”. Ceea ce nu m-a intristat pt ca am considerat ca am fost rodul unei pasiuni , nicidecum un accident nedorit 😀 De fapt, un copil tb sa vina pe lume pt ca e dorit nu pt ca asa se spune ca e bine si firesc. Tocmai pt ca mai apoi dragostea pe care i-o porti si i-o arati sa fie neconditionata.

    Apreciază

  6. eumiealmeu zice:

    ce bine când tati iubeşte fetiţa şi fetiţa se simte în siguranţă. şi ce bine când berzele nu se curentează şi stau în banca lor, să lase oamenii să-şi facă de cap… 🙂 mi-a plăcut mult povestea, discuţia. revin. 🙂

    Apreciază

  7. Victor Anica zice:

    Finalul e fabulos !

    Apreciază

Cum ți s-a părut?