Let him go

„When you love someone, let him go. If he comes back to you, then he will be always yours. If he doesn’t, then he never was”

S-a intrebat cineva ce inseamna citatul asta cu adevarat?

Se poate intampla uneori ca unul din cei doi sa iubeasca, dar sa sufere din cauza asta. Se poate ca iubirea celuilalt sa ii faca mai mult rau decat bine, si el sa realizeze asta, si sa ii spuna celuilalt, in incercarea de a simti dragoste, nu durere.

Uneori, lucrurile nu pot fi schimbate astfel incat durerea sa dispara, si persoana care sufera isi distruge tot mai mult interiorul… pentru ca celalalt sa nu sufere si sa aiba dragostea.

Cand cel pe care il iubesti sufera, si tu nu ii poti oferi ceea ce are nevoie, nu il tine langa tine doar pentru ca asa ti-e tie mai bine. Let him go! Daca vezi ca fara tine i-ar fi mai bine, gandeste-te la fericirea si suferinta lui, daca il iubesti cu adevarat, let him go! E greu sa renunti la cel pe care il iubesti, dar ai prefera sa il distrugi, sau sa stii ca e fericit undeva? Let him go!

Si daca il intelegi, si il lasi sa plece, el va aprecia asta… poate se va intoarce, si atunci ati putea sa fiti indragostiti pentru totdeauna, daca tu inca il consideri un om minunat si il iubesti, pentru ca intelegi motivul plecarii sale, ceea ce iti doresti si ceea ce este el…

Sau poate va merge mai departe, cautandu-si fericirea…

In cazul asta, respectul si ceea ce el a insemnat pentru tine, ar trebui sa ramana… Poate si sentimentele, daca au fost adanci… Daca nu ajungi sa consideri ca au fost o greseala… Chiar daca durerea pierderii persoanei iubite e mare, e o durere care te inalta… Daca ai reusit sa il pui pe el pe primul plan, chiar daca te durea, pentru ca i-ai facut un bine celui pe care il iubeai si care te iubea, dar care nu mai putea sa stea acolo, te poti considera un om bun…

Si in timp, zambetul sufletului va acoperi tot mai mult durerea acestuia, si amandoi vor ramane gandind despre celalalt ca a fost un om minunat, dar cu care nu se potriveau… si vor putea ramane prieteni, pentru ca niciunul nu i-a gresit celuilalt.

Ea nu a gresit pentru ca era diferita si nu ii putea oferi ce el avea nevoie, chiar daca asta il durea.

El nu a gresit pentru ca si-a dat seama ca durerea pe care o simte e cauzata de niste diferente pe care nu si le doreste, si a plecat.

Da, asa ar trebui sa fie:  

Lasa liber ce iubesti,

Poate asa el o sa stie

Ce cu-adevarat doresti…

 

Ce-ti doresti mai mult in viata

Nu-i iubirea s-o primesti,

Este insasi fericirea –

Persoanei ce o iubesti!

 

Daca fara-a ta iubire,

Lui i-ar fi mai bine astfel

Vezi doar a lui fericire,

Stii… nu i-ar fi bine altfel!

 

Degeaba crezi ca stii mai bine,

Ce l-ar face fericit…

Degeaba crezi ca langa tine,

S-ar simti el implinit…

 

O stim asta, stim prea bine,

Desi grea, e o decizie,

Care nu ne apartine…

 

ioan, decembrie 2007

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Povesti cu suflet și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Let him go

  1. GabiR zice:

    Sincer, eu niciodata nu am inteles si cred ca nu as fi putut sa „let go”. Doar atunci cand mi-as fi dat seama ca nu mai are niciun rost sa lupt. Dar si atunci ramai cu un gust usor amar. Recunosc, dar nu pot corecta, daca e de corectat, ca e probabil o forma de egoism 😀 Cat despre prietenia de dupa, neh, am mai vazut prin filme dar tot nu am crezut 😀 poate cei 2 nu fusesera indragostiti, doar atasati foarte tare unul de celalalt. Cred in continuare ca a fi indragostit si a iubi sunt 2 sentimente diferite. Ideal e sa le poti simti pentru una si aceeasi persoana 🙂

    Apreciază

    • dap, sunt lucruri diferite sa fii indragostit si sa iubesti. Daca ar fi sa aleg, as prefera a doua varianta – care mi se pare mult mai profunda, mai stabila, mai de durata.

      Cat despre ”let go”, cred ca e valabil mai ales cand cei doi nu simt acelasi lucru, cand sentimentul nu e reciproc. Degeaba unul iubeste daca celalalt vrea altceva – si poate in dorinta lui de altceva, se chinuie in acea relatie care nu-l face fericit. Oricum, sunt multe variante posibile…

      Apreciază

  2. Anda Ansheen zice:

    Hehe, nu-mi vine sa cred ca ai scris si despre citatul asta.
    M-am gandit mult la el si m-a ajutat enorm.

    „Cand cel pe care il iubesti sufera, si tu nu ii poti oferi ceea ce are nevoie, nu il tine langa tine doar pentru ca asa ti-e tie mai bine. Let him go! Daca vezi ca fara tine i-ar fi mai bine, gandeste-te la fericirea si suferinta lui, daca il iubesti cu adevarat, let him go! E greu sa renunti la cel pe care il iubesti, dar ai prefera sa il distrugi, sau sa stii ca e fericit undeva? Let him go!”
    Nu prea inteleg cum vine asta. Cum ai putea sa distrugi ceva ce iubesti? Iubirea nu distruge!
    Cand cel pe care il iubesti sufera si i-ar fi mai bine fara tine, e de datoria lui sa plece, indiferent daca tu „let go” sau nu :)) Adica si el trebuie sa-si asume responsabilitatea faptului ca nu e fericit langa tine si sa-si vada de viata. Ce legatura are asta cu iubirea?
    Fiecare poate fi „the best of him” pentru ceilalti dar in acelasi timp fiecare e raspunzator pentru propria fericire, si e liber sa caute in alta parte ceea ce crede ca l-ar putea face fericit…

    Eu cred ca oricare ar fi situatia, solutia cea mai de bun simt este sa „let go” (mai ales cand tu esti cel care se agata)…. Nu din nepasare, ci mai degraba din recunoasterea libertatii celuilalt de a fi ceea ce este – si de a face ceea ce il indeamna inima, de a merge acolo unde isi doreste sa fie. Si din instinct de conservare :)) Pentru ca pana la urma, suferi pentru ca te agati. Si de ce te-ai agata si ai vrea sa fii cu cineva care nu vrea sa fie cu tine? Daca isi doreste sa fie langa tine, pentru ceea ce esti, atunci e minunat! Insa daca nu… oricum nu ai ce-i face :)) Stii vorba aia, „dragoste cu sila nu se poate” :)) Ce rost are sa suferi cand cineva nu-ti raspunde in acelasi mod, si in timpul ala dupa colt te asteapta ceva mai bun si mai frumos?
    Iubirea e ceva ce tine de tine, e in sufletul tau, e un ocean, care nu are o teava de scurgere prin care sa se goleasca subit atunci cand cineva nu iti impartaseste sentimentele :)) Din ocean apa se evapora si stropeste dand viata unei planete intregi…. In momentul in care apare suferinta, inseamna ca acolo nu e un ocean de iubire, ci un teren uscat care se agata de orice nor…

    Apreciază

Cum ți s-a părut?