The man-bear-pig

The man-bear-pig. He is half man, half bear… and half pig! No, actually… he is more like a half pig… and half man-bear. Could be half bear and half man-pig though (south park).

Dan era un om bun in felul sau, dar avea o problema. Nu intelegea fetele si avea impresia ca toate isi doresc acelasi lucru ca si el: sex.

Statuse o perioada intr-o relatie care nu il satisfacea… dorinta lui de sex era mare, dar a ei nu. Ea nu stia sa il aprecieze pentru cat de bun era in pat, si asta il durea. Dupa un timp, realizand ca ea isi doreste mult mai putin decat el sa faca sex, prea ocupata fiind cu alte lucruri, si lui neacordandu-i atentia necesara, hotaraste sa se desparta de ea. Ea ramane si sufera dupa masura iubirii sale, si el se elibereaza, mergand mai departe dornic sa simta si mai mult… sex.

Asa ca acum incepea sa isi revina dupa o relatie care il distrusese in interior, si sa vada lucrurile mai limpede… printr-un pahar de bere.

Si o gaseste pe ea. Frumoasa, desteapta, interesanta, pasionala, tot ce isi putea dori de la un partener sexual. Reuseste sa o cucereasca, pentru ca trebuie sa recunoastem, si el avea multe calitati. Astfel incat relatia lor incepe, si el e incredibil de fericit de cat de bine se simte cu ea in pat. Ea ii ofera tot ceea ce ii lipsise si isi dorea, pentru ca ea era incredibila din punctul asta de vedere si din multe altele. El plange de cat de fericit poate sa fie cu ea si cat de mult il satisface.

Ceea ce el nu intelege foarte bine insa, desi ea ii spune, e faptul ca ea isi doreste de fapt dragoste, nu sex. Ea s-a implicat crezand ca el a inteles ce isi doreste ea, si ca asta e ce isi doreste si el. Dar el isi dorea o fata cu care sa faca sex si cu care sa se simta implinit pe planul asta, ca sa nu mai fie nevoie sa caute altele. Nevoile ei erau mai putin importante, atata timp cat ea il facea pe el fericit.

Ea ii oferea lui mult peste asteptari, pentru ca il iubea, pentru ca simtea ca si el tot dragostea pe care o vroia ea si-o doreste. In schimb, el isi vedea linistit de viata lui, multumit de ceea ce primea, fara sa se intrebe ce are ea nevoie, crezand ca si ei sexul ii e de ajuns si ca la capitolul asta, o multumea… Dar nevoile ei de iubire erau tot mai dureroase, pentru ca diferenta dintre dragoste si sex pentru ea, era chiar mai mare decat diferenta dintre sex si masturbare pentru el.

Ea incepe sa constate ca el isi doreste altceva decat ea, si asta o doare, pentru ca ea pusese suflet sperand ca va obtine ceea ce avea nevoie si isi dorea, ceva mult mai maret decat sexul – dragostea! Ea avea nevoie si de afectiune, atentie, intelegere, grija, dedicatie, daruire… tot sufletul! In timp ce el nu ii oferea decat sex, pentru ca el asta isi dorea.

Comunicarea fiind foarte importanta pentru ea si fiind cheia rezolvarii multor dureri, ea ii spune lui tot ce o framanta si o doare… ii spune ca simte ca el isi doreste altceva, mai putin, si ca ea nu simte ceea ce isi doreste sa simta din cauza asta… Nu il condamna, pentru ca intelege ca diferit nu inseamna neaparat gresit, dar nu poate, iubindu-l, sa nu-i ceara sa isi dea seama ce isi doreste, ca sa stie in ce directie vrea sa mearga… Ea credea foarte tare in el si in faptul ca si el ar putea sa isi doreasca de la ea aceeasi dragoste, nu sex-ul pe care si-l dorea si pe care il putea avea cu oricine.

El pare sa inteleaga ce spune ea, si incearca sa o iubeasca mai mult decat doar pentru felul in care il facea sa se simta, dar nu reuseste, prea prins fiind in lumea in care traia, si care era o lume superficiala, ce punea mult mai mult accent pe sex decat pe dragoste. In plus, de ce sa schimbe ceva, cand lui ii era foarte bine asa?

Ei ii este din ce in ce mai greu sa stea cu el, stiind ca el o vrea doar pentru sex, in timp ce dragostea pe care ea si-o doreste e departe de ea, cu toata frumusetea sentimentelor ei, si asta o doare… Ce motive ar fi avut sa-l mai iubeasca, cand realiza ce diferit este el in interior fata de ce isi dorea ea? Poate doar ceea ce el ar fi putut sa devina… oh si ce mult l-a iubit pentru asta…

In cele din urma ii spune lui faptul ca o doare, pentru ca sufletul ei nu simte dragoste, ci sex, si ca nu mai poate continua asa, si el pare sa inteleaga, desi il doare. Cand ea pleaca, avand grija de el sa inteleaga si sa sufere cat mai putin, el nu incearca sa schimbe nimic, pentru ca isi da seama ca intr-adevar ei sunt diferiti, si el poate gasi o fata cu care sa faca si mai mult sex.

Ea se simte eliberata intr-un fel, pentru ca a reusit sa iasa dintr-o relatie care nu o facea fericita si o durea (asa cum si el facuse candva), si vrea sa mearga mai departe cautand dragostea pe care si-o dorea… lasandu-l pe el liber sa-si gaseasca sexul potrivit lui… (aici ar fi trebuit sa se termine, daca ea nu ar fi suferit in continuare si nu ar fi analizat ceea ce s-a intamplat ca sa poata intelege mai bine).

Dar, desi cat erau impreuna el fusese de acord cu ceea ce ea spunea, si nu ii reprosase nimic, intelegand-o, acum se trezeste sa ii reproseze ei faptul ca nu l-a inteles, ca nu l-a apreciat, si ii spune razand ca e mai fericit fara ea, si ca pe alta o va iubi mai mult, una care sa ii ofere mai mult sex! Si accentueaza intr-un mod dureros pentru ea diferentele care pe ea au ranit-o atat… „altcuiva o sa ii dau mai multa afectiune, o sa ma daruiesc mai mult, o sa pun mai mult suflet!!” ii spunea el plin de intelegere si compasiune fata de suferinta ei…

Ea ramane socata sa constate ca el da vina pe ea, si ca tot ceea ce pe ea o durea, el foloseste acum ca arma impotriva ei… Si asta o doare, pentru ca ea intelesese ca sunt diferiti, intelesese ca amandurora le-ar fi mai bine pe alt drum (desi asta o durea enorm, pentru ca il iubea), si credea ca si el intelesese… Dar ratiunea i-a intunecat sufletul, si acum, dorinta lui pentru sex era si mai mare, dar nu catre ea… pentru ca ea il invatase sa lupte… Dar directia pe care el a ales-o, desi conforma cu ceea ce el era in interior, calca in picioare tot ceea ce ea era si ii oferise…

Si ea ramane si plange, neinteleasa, neiubita, singura… Ar putea sa faca sex cu oricine, pentru ca cei mai multi barbati nu isi doresc mai mult. Dar cand stie cat de mult poate oferi, cand stie ce inseamna sufletul ei, si cat de putin a insemnat asta pentru el, ce ar trebui sa faca?

Pentru ca prostuta, tot la el se gandeste, cum sa il faca sa inteleaga de ce s-a intamplat asa, ca sa ii fie lui mai bine, ca sa nu ramana cu o impresie gresita despre ea, murdarind cu noroi tot ceea ce ea era si simtise pentru el…

Si lui nu ii pasa… el era fericit. Sex putea sa faca si cu altele.

 …

Ioan Stoenica, 21 decembrie 2007

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la The man-bear-pig

  1. Roxana zice:

    Exact ca o floare aruncata in mocirla..poate „ arata” iubirea(pentru ca ei totusi o numesc iubire) pentru doi oameni ce sunt si au nevoi diferite .Ca sa intelegem cand si cat de mult suntem pregatiti sa iubim si sa primim iubire , ar trebui sa privim in noi , sa cotrobaim adanc , sa ne intelegem si sa ne aflam pe noi mai intai . Pentru unii iubirea poate fi : ” priveste-te in mine, ca intr-o oglinda! asadar si eu sunt un inger..„ iar pentru altii poate deveni : ”priveste-te in mine ca intr-o oglinda ! asadar si eu sunt un monstru..„

    Apreciază

Cum ți s-a părut?