Site-uri echipament montan

In cautare de echipament montan pe internet, am gasit mai multe magazine on line cu o gama foarte diversificata de produse. Avand in vedere ca pentru mine un rucsac, un cort sau un sac de dormit sunt o investitie importanta, consider ca e bine sa fii informat atunci cand cumperi un astfel de produs. Sa stii ce vrei, la ce vrei mai exact sa folosesti produsul respectiv (degeaba iei rucsac de 80 de litri daca tu mergi doar in ture de o zi) si apoi sa cauti ce e cel mai potrivit pentru tine. In functie de calitate, pret, culoare si orice alte caracteristici ai cauta.

Imi amintesc replica data de un vanzator de la raionul de munte al unui magazin din Italia, unui prieten care voia sa-si cumpere rucsac. Sigur ca vanzatorul a intrebat pentru ce ii trebuie rucsacul, ca sa stie ce sa ii recomande, dar prietenul meu nu stia prea bine ce vrea… voia un rucsac bun si pentru excursii mai lungi (pe care nu le facea niciodata), dar si pentru excursii scurte. Voia sa poata sa care si ski-urile pe el, dar nu mergea niciodata prea departe de masina… Si atunci vanzatorul, glumind, l-a intrebat: esti sigur ca nu ti-ar fi mai bun un troller?  Eu inca mor de ras cand ma gandesc la asta, dar ideea ramane: trebuie sa stii ce vrei, ca sa poti alege in cunostinta de cauza.

Mai jos gasiti link-uri catre diferite magazine cu specific montan, unde puteti gasi o multime de produse, precum si informatii folositoare (desi unele sunt cam zgarcite in informatii). Ideea acestei pagini e ca mai intai trebuie sa fii informat. Asa ca aveti de unde alege, de unde va informa, unde sa faceti comparatii de preturi si alte detalii.

Daca sunteti incepatori in ceea ce priveste mersul pe munte, aici ati putea gasi cateva sfaturi utile. Iar episodul 8 al emisiunii „Pe poteci, spre inima ta!” – prezinta pe scurt echipamentul necesar in drumetii. Despre corturi, saci de dormit si excursii cu dormit la cort, un articol util aici: Prima oara la cort? 

Primele 2 recomandari pentru Bucuresti (parere personala, evident, cu aceste magazine am colaborat mai mult), unde gasiti produse de toate felurile, marcile si preturile, dar si sfaturi utile de la vanzatori:

Nootka – magazin in Bucuresti si Cluj. Unul din magazinele mele preferate din Bucuresti, cu o gama diversificata de produse, potrivite pentru incepatori dar si pentru avansati, un spatiu prietenos in Bucuresti si multe reduceri la tot felul de produse (in special de imbracaminte, dar nu numai).

Montrek – un magazin micut in Bucuresti zona Unirea – Calea Victoriei (reduceri pentru clientii fideli dar si oferte din cand in cand).

Alte magazine cu echipament montan:

Sportguru    – produse pentru mai multe sporturi, nu doar munte (ciclsim, drumetie, alergare, ski etc)

Decathlon – magazine in Bucuresti, Brasov, Cluj, Ploiesti, Iasi etc – iar acum merge si site-ul. Gasiti o multime de articole sportive, printre care si echipament montan – in principal marca Quechua, care este o marca Decathlon . Raport calitate – pret foarte bun, mai ales pentru cei care abia acum descopera mersul pe munte. Bocancii si rucsacurile, plus hainele entry-mid-level (cel putin) sunt ok.

SportVirus – magazine in  Brasov, Sibiu. Importator Ferrino, Millet, se pot comanda si produse care nu sunt pe site-ul magazinului, dar apar pe site-ul producatorului.

MMSport – magazin in Bucuresti. Marci tehnice, deosebite (Arc’teryx, Eureka! etc), calitate foarte buna, preturi mari dar justificate – pentru cei care pun accent pe calitate. Site-ul, chiar daca nu e prea prietenos structurat, ofera multe informatii despre produse si asta conteaza. Aici gasti imbracaminte, corturi si saci de dormit dar si alte produse de la marci de top.

Himalaya – 3 magazine in Bucuresti unul langa altul (cu produse diferite), zona Unirea. Multe produse Mammut. E unul din cele mai cunoscute magazine cu specific montan.Nu il recomand pentru incepatori.

Proalpin – magazin in Brașov, dar și online, cu oameni de munte în spate. Mărci diferite de ce se găsește în general în magazinele de munte, inclusiv mărci de top precum Bergans.

ECHIPMONT – magazin online in Ploiesti, care a revenit cu o nouă față și noi produse în ofertă!

MaiaOutdoor – magazin in Piatra Neamt si online.

Annapurna – in Brasov, in locul unde era fostul magazin Himalaya Brasov.

AlpinExpe – Magazin in Oradea, site cu produse faine si diversitate mare.

Nahanny – producator saci de dormit, pufoaice etc. Made in Romania, ceea ce mi se pare foarte tare! Produc echipamente folosite in expeditii in Himalaya, la poli etc. Am si eu o vesta de puf de la ei de care sunt tare mandru dar si o jacheta faina. Marele avantaj e ca iti poti personaliza foarte mult produsul dorit, nu doar dupa dimensiunile tale, dar si dupa nevoile tale de caldura si buget.

Ascent –  Husky, Mountain Hardwear si alte marci interesante.

Grisport – tot made in Romania, e vorba de incaltaminte (de munte, dar nu numai). Depozit undeva in zona metrou IMGB, magazin online pe kampus.ro

Sportsworld – magazin online cu o gama foarte variata de produse si marci. Corturi, rucsaci, saci de dormit, imbracaminte, incaltaminte, accesorii si multe altele – organizate pe diverse categorii astfel incat totul sa fie usor de gasit. Multe produse Salomon.

Mormota – magazin in Cluj, produse de toate felurile, gama foarte variata.

Atta – Cluj. Producator de echipament montan (rucsaci, saci de dormit etc), made in Romania, preturi bune.

Base Camp – Vatra Dornei

Mountain Shop – produse Vaude etc

Edelweiss – magazin in Campulung Moldovenesc

Running shop – magazin in Brasov. Mai ales produse vestimentare (Salomon, Millet etc), dar si accesorii pt sport (rucsaci, corturi etc).

Rucksack – magazin online. Super sosete impermeabile (!) si alte produse deosebite. Magazin micut, dar cu suflet de pasionati! (ghid montan Marian Anghel)

Puteti lua in calcul și bocanci fabricați în România ca brand original românesc: Extra-S (fostul Skarp)

Sper sa fie de folos cuiva colectia mea de link-uri 🙂 Sunt multe magazine, iar daca stiti ce produs vreti, nu ezitati sa cumparati si de la magazinele mai mici din aceasta lista (dar atentie la site-urile despre care nu stiti nimic – pot fi si site-uri fantoma).

Si nu mă întrebați pe mine ce cort am sau ce geacă folosesc, ca si cand asta e un indicator ca acele produse sunt ideale. Fiecare trebuie să caute produse potrivite cu nevoile lui, pentru turele lui. Dacă eu folosesc un anumit cort sau rucsac, nu înseamnă că acela e cel mai bun cort din lume – el e potrivit pentru anumite ture pe care eu le fac – nu inseamna ca e bun neaparat si pentru tine, sau pentru orice fel de ture. Sau poate l-am primit cadou, sau poate a fost o sponsorizare sau pur si simplu pe ala mi l-am permis. Sau poate a doua oara nu as cumpara acelasi produs, ca nu am fost multumit de el. Asa că răsfoiți cu atenție paginile magazinelor cu echipament montan – veti intelege mai bine ce există, apoi ce e potrivit pentru voi. Marca unui produs conteaza cel mai putin atunci cand cauti ceva potrivit pentru tine.

Daca vreti sa mergeti pe munte dar nu aveti cu cine, daca vreti sa ajungeti in locuri noi sau pur si simplu vreti sa invatati mai multe despre mersul pe munte, dati-mi un mesaj pe facebook sau pe mail. Organizez excursii atat pentru incepatori, cat si de nivel mediu sau avansat. Detalii sunt pe prima pagina a blogului: http://www.ioanstoenica.com

Ioan Stoenică, 14 ianuarie 2010 + revizuire 4 mai 2016 si revizuire link-uri octombrie 2021.

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Site-uri echipament montan

  1. rudareanu zice:

    multumesc. eu mi-am pierdut bookmark-urile si am dat peste site tau care m-a scutit de munca. bafta

    Apreciază

  2. mihai zice:

    Multumesc.
    Frumoasa colectie de link-uri.

    Mihai

    Apreciază

  3. Cu placere, sper sa fie de folos! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. Foarte folositor. Am economist timp pretios! Buna ideea ta de a stringe linkurile magazinelor de munte. Bafta!

    Apreciază

  5. mada zice:

    pentru bocanci, la noi in tara, este una bucata fabrica din cate am inteles, cu preturi de fabrica (momentan probleme cu site-ul sper ca nu si cu activitatea lor)
    http://www.rekord.ro/

    Apreciază

  6. Ty zice:

    foarte util postul tau!
    Multu!
    Iustina

    Apreciază

  7. seba zice:

    ms mult pt linkuri….

    Apreciază

  8. Alex zice:

    mi se pare interesant si http://www.proalpin.ro

    Apreciază

  9. artmiss zice:

    Multumesc si eu pentru link-uri! Am fost la Craimont si la Montrek in Bucuresti pentru un sac de dormit si un rucsac. Ce pot sa spun este ca desi Montrek este mai mic, oferta de rucsacuri de acolo mi s-a parut mult mai mare decat cea de la Craimont (iar preturile sunt aproape la fel – cel putin pentru rucsacii Atta 🙂 ).

    Apreciază

  10. Radu Hera zice:

    Salut. Multumesc pentru lista magazinelor de munte. E foarte utila. As vrea sa te asigur ca ciorapii de la rucksack sunt cu adevarat impermeabili. Eu i-am folosit de multe ori si in tara si prin expeditii si nu este nici o minciuna de marketing. Respira foarte bine si sunt, cu toate astea, impermeabili. Se pot face teste cu ei.
    Succes,
    Radu Hera

    Apreciază

  11. Salut, Ioan!
    Te-am vazut printre referral-i pe site-ul nostru, nootka.ro . Iti multumim pentru recomandari 🙂
    Iti admiram fotografiile 🙂 Poate ne intalnim pe munte intr-o zi cu vreme buna 🙂
    Adina

    Apreciază

  12. Adriana zice:

    Si aici as mai adauga si ProAlpin.ro, shop online cu articole de munte, unde gasesti marci precum Vango, Husky, Maramont, Zajo, Pieps, Pinguin, Milo, etc

    Apreciază

  13. catafest zice:

    Foarte util articolul , merci . asa ca fac si eu share la un sistem interesant de ajustare a rucsacului.

    Apreciază

  14. Liviu H zice:

    De adaugat la lista: http://www.MagazinOutdoor.ro
    Produse ok, livrare gratuita la comenzi de peste 300 lei.
    Cel mai important: accepta plata cu cardul in rate (lucru nu prea des intalnit prin alte parti).

    Apreciază

  15. Virgil zice:

    Salut,

    de adaugat:

    https://www.sportisimo.ro/

    e un retailer din Cehia, aici se gasesc Hannah, Loap, Alpine Pro, Northfinder, Husky, O’Neill, Salomon si altele. Site-ul este extrem de flexibil la cautarea pe criterii, extrem de putine site-uri am vazut asa. De multe ori au reduceri zdravene; am luat de pilda o pereche de LaFuma Atakama II cu 179 de lei (de dama). Mi s-au parut mult, mult peste Decathlon, de care m-am saturat, efectiv, sa vad Quechua si Wed’ze peste tot pe strada, nefiind nicidecum niste produse prea-prea (cel mult ok-ish, as zice).

    Apreciază

Cum ți s-a părut?