Joia bicicletei!

In fiecare ultima joi din fiecare luna, sunteti invitati la o plimbare in mod organizat, cu bicicleta prin Bucuresti. Locul de intalnire: Parcul Tineretului (intrarea dinspre liceul Sincai). Scopul este promovarea si incurajarea mersului pe bicicleta si constientizarea soferilor ca existam in trafic.

organizator: antrenor de ciclism Florin Leonte (www.mybike.ro)

Eu voi merge (joi 25 martie). E vorba de o plimbare lejera, nu cursa, poate veni oricine, cu orice tip de bicicleta (daca aveti casca si lumini fata-spate, nu le uitati acasa!). Si poate reusim sa atragem atentia oamenilor la faptul ca biciclistii nu numai ca exista in trafic, ci au si drepturi! (si obligatii desigur). Nu e deci doar ceva de distractie, e si ceva util. Ca sa nu mai spun cat de util e mersul pe bicicleta pentru sanatate, conditie fizica, dar si psihica.

Ioan.

Acum ca a trecut ziua de joi, pot spune cum a fost. Am ajuns la ora 18 in Tineretului, venind pe bicicleta din Militari. Am stat cam 40 de minute sa  ne strangem mai multi, si in final am fost cred vreo 40-50 de biciclisti. Pe mine m-a pus Florin sa stau la intrarea in parc sa mai opresc si pe altii cu biciclete, sa ni se alature 😀 Am agatat si eu cativa!

Apoi, in doua grupe, am plecat in sir indian spre Universitate – Romana – Calea Dorobantilor – Calea Floreasca – Aurel Vlaicu – acolo unde este clubul sportiv Vointa – ceea ce mi s-a parut o ideea foarte buna, sa vedem unde anume se tin antrenamentele acelea zilnice de care zicea Florin, si de unde se pleaca atunci cand se mai fac iesiri in afara orasului. Cum ar fi sambata, 27 martie, cand se merge in plimbare pana la gradina zoologica de la Baneasa, sau pana la Snagov daca te tin picioarele si bicicleta! Intalnirea e la ora 9.

Antrenamentele (cursurile) se fac gratuit, si pentru copii, si adulti, cu orice bicicleta – foarte util pentru conditia fizica, dar si distractiv! Cu posibilitatea de a participa apoi la concursuri, iesiri la mare, la munte etc – pe bicicleta! Detalii aici

Pe drumul de intoarcere am facut pana la roata din fata, asa ca am tras pe dreapta, unedeva langa parcul Floreasca, si am schimbat camera (am fost inspirat sa iau camera de schimb cu mine).

Per total, m-am simtit chiar bine sa merg in sir indian cu atatia biciclisti, am probat cu ocazia asta si un nou far pe care mi l-am luat, si un stop, si in viitor sper sa particip si la iesiri mai lungi, unde toata lumea care are bicicleta e invitata! Si nu uitati de urmatoarea Joia Bicicletei, in ultima joi din aprilie!

joia bicicletei 29 aprilie 2010

Ah, inca ceva! Metrorex se gandeste sa dea voie sa transporti bicicleta cu metroul, ceea ce ar fi genial! Vrei o plimbare cu bicicleta in Herastrau, dar stai in Militari si ti-e frica sa mergi pe ea pana acolo? Sau efortul ti se pare prea mare? Iei metroul pana acolo, cu tot cu bicicleta! Stai la 2 km de cea mai apropiata statie de metrou si te-ai saturat sa schimbi atatea mijloace de transport ca sa ajungi la serviciu? Ia bicicleta pana la metrou, las-o acolo in parcarea pazita, apoi mergi cu metroul mai departe… cand te intorci, iei bicicleta inapoi spre casa, de la gura de metrou! Asa ceva ar putea fi posibil, daca si TU, cel care citeste, trimiti un e-mail pe adresa contact@metrorex.ro si iti spui parerea! (vezi detalii aici

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Joia bicicletei!

  1. minu137 zice:

    suna foooarte bine. eu am o bicicleta rosie, sper sa o resuscitez pana joi :))

    Apreciază

  2. vin si eu:D sper sa nu ma mai enerveze emi ca n-as avut grija de bicla mea :-S
    iee, chiar mi-era dor! si e prea frumos afara ca sa nu profitam..

    Apreciază

  3. felicia zice:

    Va avea loc si in aprilie? Pe 29?

    Apreciază

  4. Pentru data de 29 aprilie intalnirea are loc la stadionul Vointa (in spatele statiei de metrou Aurel Vlaicu), acolo unde se tin si antrenamentele lui Florin. O sa revin cu detalii.
    http://www.mybike.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=58288

    Apreciază

  5. Andrei zice:

    Se organizeaza si joi 24 iunie 2010?
    Daca da,unde si la ce ora?

    Apreciază

Cum ți s-a părut?