Deasupra Carpatilor de Curbura. Singur in Penteleu.

cruce pe varful penteleu

Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la cruce pe varful penteleu

 1. adrian zice:

  va salut, vva rog sami spuneti care sete durata traseului Varlaam virful Penteleu si ce grad de dificultate are. Va multumesc anticipat.

  Apreciază

  • Salut! Cateva informatii am pus intr-un comentariu, aici: http://www.carpati.org/trasee_muntii/vrancei_penteleu-53/

   Cel mai usor traseu pt a ajunge la Penteleu e pe drumul forestier Cernatu, pe unde urca si cei de la statia meteo. Pana acolo ai insa de mers vreo 8 km din Varlaam, pe valea Bascai Mari (e drum accesibil auto). Marcajul este banda rosie si de cand incepe urcusul (de cand se paraseste drumul principal de pe valea Basca Mare) pana la statia meteo se fac cred 3-4 ore – dar se poate sa fie si mai mult, depinde cum merge grupul, dar si de starea zapezii – in caz ca este. Traseul nu prezinta dificultati, e de fapt un drum forestier pana la statia meteo – care e chiar sub varf.

   Poti vedea traseul respectiv pe o harta cu Penteleul, pe care o gasesti si pe carpati.org, la sectiunea ghid despre muntii Vrancei-Penteleu.

   Varianta direct din Varlaam spre varful Monteoru – picioru Caprei – Penteleu – e mult, mult mai solicitanta si mai lunga, cu pasaje dificile din cauza stancilor de pe traseu. Iti trebuie cam 10 ore vara pe acel traseu, daca ai conditie fizica buna si simt de orientare foarte bun. Recomand prima varianta, pe drumul Cernatu.

   Apreciază

Cum ți s-a părut?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s