Impresii la final de expozitie

Sunt bucuros sa spun ca expozitia de la Cercul Militar National a fost un mare succes, depasindu-l pe cel inregistrat in septembrie cu expozitia de la Brasov!

Desi frigul i-a cam tinut in case pe oameni, numarul de vizitatori fiind mic comparativ cu alte perioade ale anului (sau cu alte galerii – gen Simeza), cei care au intrat au apreciat atat tablourile tatalui meu cat si fotografiile mele. Dar nu oricum! E minunat cand constati ca ceea ce oamenii vad si simt nu se rezuma la ”da, e foarte frumos” – ci ajunge sa trezeasca in ei emotii, sentimente! Care sa-i surprinda si sa le depaseasca orice asteptare.

peretele meu - la Cercul Militar National

Despre aprecierile vizavi de tablourile tatalui meu nu am ce sa spun, sunt evidente, doar e unul din cei mai buni pictori in tehnica pastel pe carton. Felul in care reda peisajele, florile sau naturile statice te unge la suflet! Asta s-a vazut si in reactiile oamenilor, dintre care voi posta mai jos o parte.

Referitor la peisajele mele cu muntii Romaniei au fost multe pareri. Incepand de la banalul (sau utilul) referitor la tehnica fotografica si aparatul utilizat, pana la impresii referitoare la cat de frumoasa e tara noastra – pe care prea putin o cunoastem – si cum eu ar trebui sa incerc sa scot un album cu Romania sau sa lucrez pentru National Geografic.  

Oameni trecuti de o anumita varsta s-au emotionat regasind in fotografii locuri pe unde au fost in  tinerete, tineri cu aparate si obiective uriase s-au minunat de cat de bine am surprins unele momente, multi au facut, asa cum speram, o excursie gratuita pe culmile Carpatilor nostri. Unii au apreciat foarte mult titlurile pe care le-am pus, altii sensibilitatea pe care le-o sugereaza imaginile. Ei bine, nu regret ca luna asta am ales sa nu plec pe munte, ca sa pot sa fiu aproape de oameni, in expozitie. Unde am intalnit si oameni pe care ii stiam doar de pe internet  si pe care m-am bucurat  sa-i intalnesc acum pe viu (Valentin, Adrian, Dragos si Gabi – ma bucur mult ca ati trecut pe-acolo!)

Am reusit sa vand mai mult de jumatate din lucrarile expuse (cateva din ele ajungand in Franta si Statele Unite) si am avut si mai multe comenzi in afara fotografiilor din galerie. Ce puteam cere mai mult? Ah, da, promovare! Expozitia s-a bucurat de promovare si in presa scrisa (vezi articolul din Adevarul de Seara) dar si la radio si putin tv. Si am avut parte de un feedback substantial, asa cum imi place mie! Un feedback care sa te motiveze sa mergi mai departe, sa incerci sa ajungi si mai sus…

Urmatoarea expozitie va avea loc la Brasov in aprilie. Pana atunci sper sa ajung de cat mai multe ori pe munte, mai ales ca nu prea am imagini de primavara si primavara se apropie…

In expozitie exista o condica mare, unde vizitatorii puteau scrie cateva impresii. Le-am  copiat si le redau mai jos pe toate (am facut si poze cu paginile respective, dar unele scrisuri sunt greu de descifrat).

Daca ati trecut pe la expozitie puteti sa lasati si aici cateva impresii 🙂

Impresiile unor vizitatori ai expozitiei de pictura (Adrian Stoenica) + fotografie (Ioan Stoenică). Cercul Militar National, 10-30 ianuarie 2011.

 

1.       O expozitie mare. Frumoasa Toamna in Padure si Omat in padure; si fotografiile…

 

2.       In lucrarile sale, artistul a adus frumusetile patriei noastre, imbinand culoarea pastelata si inviind padurea in ele. Ii doresc multa sanatate si tot ce isi doreste sa se indeplineasca. (Serban Ionescu, fost membru AAPB)

 

3.       Felicitari maxime ambilor artisti, le doresc succes in cariera. (Foianu ?)

 

4.       Felicitari, o expozitie plina de culoare si sensibilitate.

 

5.       Domnul Stoenica a pus in lucrarile sale foarte mult talent, dar si o bucatica din sufletul sau. Succes in continuare, un an bun cu impliniri si multa, multa sanatate!

 

6.       Am gasit trezirea naturii, euforiza florilor verii si extraordinarele culori ale toamnei! Intr-o zi mohorata de iarna! Ne-a bucurat si ne-a incalzit sufletul. Felicitari si continuati sa aratati ca pot fi si romani talentati si sensibili.

 

7.       Tata si fiu o dinastie a frumosului si a harului implinit. Felicitari!

 

8.       Foarte frumos, mi-a placut foarte mult. Vin si la anu!

 

9.       “hrana pentru suflet” – felicitari!

 

10.   “minunat” – atat pentru colectia de tablouri cat si pentru cea de fotografie. Multumesc pentru momentele de liniste daruite. Voi urmari si alte expuneri! (ruxandra)

 

11.   Am o impresie frumoasa pe la expozitia cu picturi (tov. Predescu C-tin)

 

12.   Superb. Sensibilitate… caldura… Succes in continuare!!

 

13.   Impresionant!! Multa sensibilitate si culoare! O adevarata arta si mult succes artistului in continuare (Mihai C, grafician)

 

14.   Multumiri pentru o dimineata superba! Frumusete, caldura, sensibilitate adusa la o rezonanta maxima (roxana v)

 

15.   Poze super, ne-a impresionat in mod deosebit, petrecand o zi ce ne va ramane peste mult timp in memorie si schimbul de impresii cu Ioan in mod special. (Liviu si sotia, Focsani)

 

16.   In fiecare tablou se vede/simte implicarea artistului… intreaga expozitie mi-a lasat un sentiment de liniste, caldura, bucurie – care lipsesc in general, mai ales in Bucuresti. Fotografiile banuiesc ca se aseamana fotografului – perspectiva lui – o perspectiva noua a unor locuri vechi de sute de ani. (Ioan Alexandra)

 

17.   Multumim pentru intelegere, deranj, stres, nevri, tablourile sunt superbe si pozele – felicitari pentru tablourile pictate de tatal tau – muntele este viata mea (Marilena, 33 ani)

 

18.   O adevarata incantare, mai ales peisajele. Apreciei deosebite pentru alegerea peisajelor foto si realizarea din punct de vedere artistic. Felicitari. (Grigore, 64 ani)

 

19.   O lume din basme cu printi si printese, tarani si tarancute, oameni si oameni, vise si vise. Pacat ca au fost iar noi nu vom mai putea fi. (Denisa, 25 de ani)

 

20.   Felicitari domnule Stoenica! Ati pastrat sensibilitatea dintotdeauna pentru peisaje, dandu-le viata. V-ati incumetat cu deosebit succes si in alte genuri. Sa va dea Dumnezeu in continuare putere de munca si sa ne mai fericiti cu aasemenea minunate creatii. (Ion T)

 

21.   O Romanie colorata cum putini dintre noi au ocazia sa o vada. Multumim pentru imaginile de basm. (Rodi si pictoru)

 

22.   O galerie de arta impresionanta si visul meu este de a deveni un mare pictor. Iubesc arta si sunt foarte, foarte impresionat si uimit. (cu respect pt arta, Mihai)

 

23.   Este o mare frumusete aceasta expozitie si m-a impresionat foarte mult. Cu mult respect, Daniel.

24.   O expozitie foarte frumoasa care te delecteaza.

 

25.   Chiar o surpriza placuta! Aceasta expozitie cu flori multe si frumoase mai ne umple puttin sufletele de bucurie si aduce putina primavara… in ianuarie!

 

26.   De necrezut cum Dumnezeu a pus in mintea si mana unora atata talent! Tot Dumnezeu trebuie sa le dea si sanatate si viata indelungata si numai cu folos pentru arta.

 

27.   Frumoasa lume a culorilor ne-a primit pentru cateva clipe si ne-a desfatat privirile. Multumiri si felicitari! Pentru fotografii sincer cuvinte de admiratie. Adevarat ca o imagine face cat o mie de cuvinte.

 

28.   Foarte frumoase peisaje. Felicitari!

 

29.   Spectaculos. Sunt si eu studenta la jurnalism, in anul 2 se pune foarte mult accent pe fotografie, dar unii oameni au acest dar de la natura. Foarte frumos! (roze marie)

 

30.   Simfonia de culori ne-a binedispus! Tablourile sunt fantastice. Realismul cu care sunt pictate ma poarta cu gandul spre locurile acelea. Preferatul meu este “toamna in padure”, are acel ceva care-l face unic. Felicitari! (Catalina G)

 

31.   Pastelurile ca si fotografiile – Stoenica senior si junior – sunt o incantare pentru suflet, pentru OM, pentru toti care stim sa intelegem frumosul. Felicitari!

 

32.   O prezentare minunata, care incanta atat vizual cat si psihic privitorul (Gina F)

 

33.   O frumoasa expozitie de pastel si fotografii, cu subiecte apropiate – la un moment dat chiar se confunda un pastel cu o fotografie si invers. Felicitari! (Dan Z)

 

34.   O mica excursie in timp si spatiu. Totul este real si parca  simti sentimentele pe care le-a trait in gradinile cu flori de la bunici si frumusetile patriei. Este ca o poveste, pictura impletita cu fotografie, minunat! (Miruna M)

 

35.   Minunat, pictura cat si splendidele fotografii – am avut o clipa de fericire (S. Constantin)

 

36.   O incantare pentru ochi si suflet (Cornelia B)

 

37.   Felicitari! (Aristotel Bunescu – ziarist roman in viata)

 

38.   Imaginea artistului ramane vesnic frumoasa si plina de culori. Impresia este ca aceste tablouri sunt vii, nemuritoare – si va doresc succes in toate!

 

39.   Elogiile noastre pentru frumusetile create de tatal Stoenica si fiul care ne-au incantat ochii si sufletul (Pauna si Ioan C)

 

40.   Complimenti! (cineva din Milano)

 

41.   Culori vii, calde, pline de lumina care te cheama spre acele locuri. Toate impreuna sensibilizeaza inima vizitatorului.

 

42.   Sincere felicitari pentru rabdarea si dorinta de a reda realitatea pe care ati intalnit-o dvs ne dati posibilitatea sa o intalnim si noi. Dumnezeu sa va calauzeasca in continuare si sa va dea sanatate.  Cu toata dragostea, un vizitator.

 

43.   Your work is beautiful! I look forward to seeing more of your work around the city. Kelda, Usa.

 

44.   Pastelurile lui Adrian Stoenica par sa se nasca fulgerant din vise, in culori vii, pline de lumina insipiratiei. Tablourile sale mangaie retina pulsand prin ea vii spre eternul sufletului. Vizitand expozitia simt efectiv roadele terapiei prin imagine, binefacerile si bucuria pe care le trezeste susurul culorilor ale unei iubiri care cauta mereu implinirea. PS: felicitari! Si pentru fotograful de exceptie Ioan Stoenica.

 

45.   Daruri divine, ma mandresc ca Romania are astfel de oameni! Dumnezeu sa va binecuvanteze! Cu toata admiratia, Marian F

 

46.   Ca liceeana in Spiru Haret, la 16 ani ai mei, am ramas impresionata de felul cum imaginile sunt surprinse in purul lor sens, in minunata realitate a lumii. Am intrat din intamplare in galerie, doar ca sa-mi incalzesc mainile, dar am ramas surprinsa ca totusi, oricare ar fi fost motivul pentru care am intrat, picturile si pozele sunt niste lucrari excelente si n-am intrat degeaba. E a doua oara cand intru si am adus inca o prietena cu mine pentru a o convinge de frumusetea lucrarilor. Si am invatat si ce sunt papalaii. Cu multa admiratie, Delia C si Alexandra V.

 

47.   In urma cu 17 ani am descoperit o comoara. Pe care am impartit-o, apoi, cu cei din familie, cu prietenii, cu toate cunostintele interesate de frumos, de cald, de minunat, de bucurie. Cu anii, comoara ne-a incalzit sufletele, inima, ochii, mintea, ne-a adus din ce in ce mai multa bucurie si fericire. Comoara… este pictura lui Adrian Stoenica. Dar tot o comoara, pentru noi, este intreaga sa familie, pe care o iubim – cu comorile – pui – Ioan, Daniel, Emilian, Irina si Maria si suportul comorilor, Tantel. Multumim bunului Dumnezeu ca existati, ca v-a adus in viata noastra! Va dorim sanatate si putere, spor in credinta si inspiratie, fericire si… viata vesnica! Cu drag, Radu si Corina T.

 

48.   Va multumim pentru frumoasa ocazie de a admira tara noastra. Felicitari familiei de artisti pentru comorile pe care ni le-a aratat si uram multa sanatate si putere de munca! Sa ne revedem la urmatoarea expozitie tot asa de incarcati de emotie si bucurie! (fam. Al Radulescu).

 

49.   Felicitari! Familia de artisti Adrian si Ioan Stoenica, in mod categoric o familie fericita, ne aduce mari bucurii la fiecare dintre “iesirile lor in public”. Le doresc sanatate, putere de munca si cat mai multe expozitii. (Mihai S)

 

50.   Felicitari sincere si multumiri pentru oaza de frumusete, liniste si armonie! O expozitie de suflet, ptr suflet! Un semn bun si frumos la inceput de an! (silviu b)

 

51.   Sunt profund impresionata de aceste tablouri cu peisaje din Romania noastra frumoasa. M-au impresionat si florile cu o finete minunata, cu culori extraordinar de frumoase. Doresc multa sanatate familiei Adrian Stoenica si fiului Ioan Stoenica. La multi bani cu sanatate!

 

52.   Am vazut ceva cred, care rar se poate vedea. Toata admiratia mea fata de lucrarile prezentate in expozitie – toata stima pentru priceperea acestui om de mare cultura. A demonstrat ca stie sa prezinte foarte plastic natura vie a patriei. Cu stima domnul Ionica (Gh Necula – Buzau)

 

53.   Sincere felicitari. Multumim pentru clipele de incantare a ochiului. Iti propun sa realizezi un album cu fotografii din muntii nostri. Cu deosebita stima, fam Sandu.

 

54.   Este o bucurie sincera sa regasesc peisajele si florile pictorului care surprinde gingasia petalelor, coloritul pastelat al dealurilor sau farmecul caselor muntenilor. O adevarata surpriza fotografiile fiului. Cat mister in umbra padurii parca astepti sa apara zanele! Succes in continuare si putere de a darui emotie si iubire. (Adriana)

 

55.   Cu deosebita placere am vizitat expozitia de pasteluri si fotografie a dlor Adrian si Ioan Stoenica. Am rememorat peisajele din muntii nostri, carari batute cu pasul si care desigur mi-au facut inima sa bata mai puternic. Sa ne vedem in continuare la urmatoarea expozitie din Bucuresti sau Brasov. Va felicit si mult succes! (fam Pintilie)

 

56.   Felicitari pentru pastelurile curate pe care le folositi si maiestria cu care lucrati cu smerenie si tot ce a lasat Dumnezeu pe pamant minus omul care e cununa creatiei Lui. Incercati sa-l realizati (prof. Mărghita)

57. Am fost incantata de aceasta expozitie si de tot ce ati facut. Dumnezeu v-a inzestrat cu acest talent. Felicitari.

Multumesc tuturor celor care m-au sustinut, m-au promovat si m-au incurajat sa merg mai departe, multumesc pentru aprecieri si pentru vizita in expozitie. Multumesc si celor care au cumparat o fotografie de la mine, permitandu-mi astfel sa merg mai departe pe aceasta potecuta a muntilor din inima mea. Sper ca fotografiile mele sa va fi adus macar putin din bucuria pe care mi-a adus-o mie realizarea lor.

Ioan Stoenică.

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Impresii la final de expozitie

  1. mada zice:

    felicitari!! 🙂

    Apreciază

  2. Anca zice:

    Eu fac parte din cateogria de oameni care au facut o calatorie prin minunatele poze ale tale si superbele tablouri ale tatalui ta. Iti multumesc din suflet pentru ca nu doar stii sa apreciezi si sa surprinzi dar sa si transmiti emotii si frumusete! Si m-ai incurajat… peste o saptamana imi cumpar bocanci;) Superb! Felicitari 🙂

    Apreciază

  3. Madalina zice:

    Din pura intamplare am ajuns la aceasta expozitie…ma bucur si acum enorm de mult ca s-a intamplat asa! Dupa ce am iesit am constatat ca ma dureau obrajii…de ce? pentru ca tot timpul am zambit cu gura pana la urechi…mai, mai sa si plang, de bucurie evident.
    Acele poze si tablouri mi-au atins sufletul…m-au facut sa visez cu ochii deschisi si sa uit de mine pentru cateva minute bune!
    Te felicit din tot sufletul!

    Apreciază

  4. Si eu as vrea sa iti multumesc pentru frumusetea, caldura sufleteasca si sensibilitatea cu care impartasesti tuturor din locurile si experientele traite, pentru felul in care reusesti sa trezesti sentimente frumoase in oameni si pentru exemplul de curaj pe care il dai! „Brake a leg” – cum si-ar spune actorii – cu tot ce iti propui ! De ce iti spun tie asa? Pentru ca eu cred ca viata e o adevarata scena, iar noi suntem niste simpli actori ! O viata minunata sa ai si sa fii iubit!
    P.S. Stana Haulestenilor si-a gasit un loc caldut si la mine acasa si imi bucura privirea ori de cate ori o vad.

    Apreciază

  5. Dragos Cristian zice:

    Felicitari inca odata ptr. expozitie si ma bucur pentru tine ca a fost una reusita ! La mai multe in continuare !

    Apreciază

  6. Otto Hauck zice:

    Congratulation for succesfull exhibition, Ioan. I should also congratulate to you father, whom I don’t know personally.
    Although I have not seen the exhibition with my own eyes, I am pretty sure it was something extraordinary beautiful. I remember seeing and admiring your fathers’ pastel paintings displayed on the walls of his home a month ago, on my most recent visit to Romania. I know your photographs via the internet and also remember seeing them personally last month.
    The meaningfull comentaries people have left in a guest book at the Exhibition are soul touching thoughts , because they were written by people whose souls were touched by your and your fathers’s images. Some of them even carried some images home to hang them on the wall, that is yet another succes.
    Go on!

    Apreciază

  7. Tocmai eu sa nu scriu?!

    Eu ma rog sa avem astfel de expozitii cat mai multi ani… Sa poata picta tata in continuare, sa expuneti amandoi.
    De cand eram mica mi-a placut sa stau la sala, inainte obisnuiam si sa ma joc cu Maria de-a „vanzarea”. Eu aveam catalogul, ea se prefacea ca e client (sau invers). Chiar daca acum nu ne mai „prostim”(desi era educativ jocul ala..), tot ma simt extraordinar acolo.. Plimbandu-ma si admirand, incercand sa analizez mai bine (poate nu am facut-o destul pana acum si poate alti oameni au inteles mai multe din picturi, decat mine, care le-am avut tot timpul..), amintindu-mi de locuri sau doar citind titluri si privind..
    Cred ca cel mai mult insa imi place cand intra oameni. Si privesc, admira, zambesc, intreaba.. Anul asta am vorbit si eu cu o parte din ei, si chiar mi-a placut. Nu mai zic de a citi randurile lor, din cartea respectiva.. M-a lasat masca. Intr-un fel cred ca nu realizam exact cat apreciaza oamenii tablourile lui tata (fotografiile tale au aparut mai recent si deja se stie ca au facut furori), nu era ceva concret. Acum, sa citesc negru pe alb.. a fost chiar extraordinar. Cred ca oamenii, starniti de arta si frumosul din expozitie, incep sa isi doreasca sa fie si ei asemenea, mai departe. De-aia poti admira o adevarata arta si in scrisul lor…

    Le multumesc si eu tuturor, chiar daca nu expun nimic alaturi de tatal si fratele meu (desi mereu sunt intrebata.. si mi s-a spus ca nu prea ar merge si o expozitie de caciulite tricotate. ups)!

    Si va multumesc si voua.. pentru ca ne umpleti viata.

    Vreau si eu casa mea, sa pot cumparaaaaaaaaaaa si pune pe pereti. Nu-mi place sa-i vad pe altii plecand cu lucrarile voastre (noastre chiar, asa simt), colectionand atatea… Si pe mine ramanand cu gandul ca.. poate candva, ma voi bucura de ele si in casuta mea. Doamne ajuta!

    Pana atunci, ma bucur de ele si asa.. 🙂

    Apreciază

  8. AdiGabi zice:

    Felicitari D-lui Stoenica senior!
    Felicitari, Ioan!
    Sotiei mele inca ii pare rau de tabloul cu florile albe: era deja rezervat. Data viitoare ma straduiesc sa vin in primele zile 🙂

    Apreciază

  9. alina.s zice:

    Ioan, nu puteam sa citesc articolul tau si sa nu scriu nimic despre impresiile mele, ca vizitator al expozitiei.Prin ce ai scris ai reusit sa ii apreciezi pe toti cei care , la fel ca mine, au avut bucuria de a cunoaste, intr-o zi friguroasa in Bucuresti, o Romanie „calduroasa” si frumoasa, care asteapta sa fie descoperita si admirata. Va multumesc, tie si tatalui tau, pentru toate emotiile pe care ati reusit sa mi le transmiteti si va doresc sa ramaneti la fel si la urmatoarele expozitii!(iar tie: noile fotografii sa impresioneze cat mai multi privitori!)

    Apreciază

  10. Super, ce ma bucur ca am primit atatea mesaje de la persoane care au fost la expozitie! 😀 Va multumesc mult si sa stiti ca e si pentru mine (ca si pt tatal meu) o mare multumire si bucurie sa constat astfel de reactii in cei ce privesc lucrarile.

    Pentru ca nu e vorba doar de fotografii, e vorba, asa cum spuneam si in textul afisat in galerie, de ”o poarta spre sufletul privitorului”… Eu incerc sa o deschid, apoi cine simte si doreste, poate patrunde pe ea… Ma bucur sa vad ca au fost asa multi oameni care au reusit sa faca si sa simta asta.

    🙂

    Apreciază

  11. danchitila zice:

    Bravo Ioan! Felicitarile mele pentru expozitie si pentru faptul ca pui atat de mult suflet in ceea ce faci!

    Mult succes in continuare!

    Apreciază

  12. Liviu Ghigeanu zice:

    Ma bucura mult succesul pe care l-ati avut la expozitia de la Cercul Militar National, alaturi de tatal tau. Ramane in picioare invitatia pentru Magura Odobesti. Este un traseu usor, relaxant, dar care chiar merita. Pentru detalii, vezi aici: http://www.carpati.org/jurnal/manastirea_tarnita_8211_magura_odobesti_08.06.2009_/1849/

    Apreciază

    • Heeey, salut! Bucuros de… recitire! 😀 Citisem jurnalul tau cu Magura Odobesti, dar nu eram logat si n-am comentat. Chiar sunt in cautare de niste trasee mai usoare ca sa organizez o tura de primavara, dar Magura Odobesti e cam departe pentru ture de o zi cu multa lume 😀 Oricum, o am in vedere pt mine 😀

      Apreciază

Cum ți s-a părut?