Abracadabra… drum liber!

Evrika! Am gasit solutia pentru Bucuresti. Puteti sa ma faceti primar, nu ma supar.

Despre ce este vorba? Despre traficul din capitala. Da doamnelor si domnilor, am muncit mult la dezvoltarea acestui sistem si dupa ani si ani de probe si incercari, acum el pare sa functioneze! Vorbesc desigur despre un sistem care va scapa soferii de aglomeratia de la semafoare, de statul la cozi, ce sa mai, o bijuterie care va revolutiona traficul rutier!

Este vorba de un mic dispozitiv care se monteaza pe fiecare masina in parte si care are capacitatea uimitoare de a face masinile din fata dvs sa dispara, astfel incat soseaua sa ramana libera sa puteti trece. Stiu, suna genial, dar e chiar mai mult decat atat! Pe cat de imposibil pare acest lucru, el este de fapt foarte realizabil – si asta doar printr-o simpla apasare de buton! Deja sistemul a fost implementat cu succes pe foarte multe masini si soferii il testeaza in fiecare zi atunci cand sunt blocati in trafic.

Ce presupune acest sistem? Se monteaza sub capota masinii acest mic aparat, pe care l-am numit generic „Clax” si se conecteaza la un comutator din interior, aflat undeva in apropierea volanului sau chiar pe el. Comutatorul va avea doua functii: ON si OFF. Tot ceea ce soferul trebuie sa faca pentru a-si elibera strada de masini nedorite, este sa apese pe pozitia Clax – On, si toate masinile vor disparea ca prin minune! In principiu, cu cat apesi mai insistent pe Clax – On, cu atat sistemul e mai eficient, iar daca reusesti sa apesi pe Clax – On in prima fractiune de secunda de cand semaforul s-a facut verde, atunci disparitia masinilor din fata ta va fi instantanee.

In pozitia Clax – Off masinile nu vor disparea, efectul benefic existand doar pentru pietoni si pentru ceilalti participanti la trafic, care nu vor mai fi invidiosi pe aparatul dvs Clax (pe care ei nu il poseda) si nu va vor mai injura din invidie pentru galagia pe care o faceti si pe care ei nu o inteleg. Masinile vor pleca in ritmul lor normal, ceea ce ar insemna ca dvs sa stati calm si sa asteptati plecarea lor. Dar de ce sa faceti asta, cand puteti sa influentati tot ce se intampla? De ce sa stai ca prostul in scaunul tau, cand poti printr-o apasare de buton, sa transformi linistea in haos si sa faci masinile sa dispara?

Asadar, dragi soferi posesori de automobile cu sistem Clax. Cand sunteti in intarziere si unui nemernic idiot femeie jalnic tampit i s-a oprit motorul la semafor, sau cand pur si simplu o masina e blocata de o alta si nimeni nu se poate misca, apasati cu incredere pe Clax – pozitia On si masinile din fata dvs vor disparea care incotro, lasandu-va strada libera ca si cand ar fi doar a dvs! Daca printr-o defectiune nefericita a sistemului Clax masinile din fata nu dispar, pur si simplu insistati! Uneori, daca apasati pe Clax – On in continuu timp de 20-30 de secunde, efectul dorit isi va face aparitia in cele din urma, dovedindu-va ca intr-adevar functioneaza! Sistemul nu da gres niciodata, deci sa nu credeti ca folosirea lui este o prostie si este inutila atunci cand sunteti blocat in trafic. Nu nu nu, trebuie doar sa insistati!

Este foarte placut sa simtiti cum datorita Clax-ului dvs, tot raul din trafic dispare, lasandu-va singur sa iesiti in evidenta prin inteligenta folosirii acestui sistem. Senzatia cand masinile vor disparea este asemanatoare cu efectul produs de un aspirator, care pare sa inghita toate masinile, sa le suga in burta lui si apoi sa le arunce undeva departe, lasand strada curata si fara soferi idioti. Poate doar unul sa ramana…

De aceea, sloganul firmei noastre ce promoveaza folosirea sistemului Clax – On cat mai des si cat mai intens, este:

I honk, therefore I suck!

La achizitionarea acestui produs veti primi in mod gratuit si versiunea pentru atras femei. Cateva apasari pe Clax in pozitia On si fetele din preajma vor veni in masina si vor face sex cu dvs. Sau, dupa caz (daca sunteti prea obosit), va vor da numarul de telefon pentru a le contacta oricand aveti dvs chef. Fara bataie de cap, fara refuzuri, fara minte.

Asadar, folositi Clax – On. Modul inteligent de a conduce. Masina pe strada si femeile in pat. Nu aveti nevoie de nimic altceva, nu incercati folosirea inteligentei proprii pentru niciuna din aceste actiuni. Pur si simplu Clax – On! Rezolva incapacitatea de a te deplasa in trafic, cat si pe cea de a te apropia de fete. Clax – On! Masinile dispar, femeile apar! Clax – On! Pentru barbatul caruia nu-i trebuie nimic altceva pentru a reusi! Clax – On! Pentru barbatul care nu are nimic altceva! Clax – On! Pentru barbatul din tine!

Clax – On! I honk, therefore I suck!

Ioan Stoenică (scris candva prin 2007).

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Abracadabra… drum liber!

  1. elena p zice:

    foarte interesant si foarte frumos!!

    Apreciază

  2. Otto Hauck zice:

    Good solution! In India all cars have theirs claxons on;-) And it works! I see you have re-designed your blog site. Very nice!!!

    Apreciază

  3. GabiR zice:

    He-he, eu am o contra-solutie (intrucat ma consider o lady chiar si la volan si incerc din rasputeri sa nu recurg la metode non-feminine): un clax pus undeva intre nr din spate si portbagaj si care sa se declanseze automat atunci cand un alt clax din spatele masinii in cauza e pe „on”. Sa nu mai zic de flash-on-ul de pe autostrazi (cele 2 de la noi, ca in afara n’ai sa vezi, nu au asemenea minunatii de „dispozitive”) !:))

    Apreciază

  4. Manu-chan zice:

    Uuuf, ce-mi plac metaforele tale! 🙂 ..sa stii ca intr-o zi mohorata de iarna m-ai inspirat in conturarea unei povesti pline de metafore, asa in stilul tau, insa n-am apucat sa o pun pe hartie. N-as vrea totusi sa plagiez nici macar ‘stilul tau’. 🙂

    P.s.: eu nu o sa ma urc la volan cred ca deloc (ca sa nu folosesc cuvantul ‘niciodata’).
    Si inca ceva, foarte dragut noul look al blogului tau. 🙂

    Apreciază

  5. IreYn zice:

    Cata imaginatie poti sa ai :))
    Numai asta ar mai trebui sa se inventeze si le-am avea pe toate 😀

    Ahh…trebuie sa imi manifestez si eu fericirea undeva ! Am ramas placut surprinsa cand am vazut noul design al blogului . Chiar ii lipsea sectiunea ‘Acasa’.
    Mi-a placut tare mult si noua formula reprezentativa ‘Calator prin mintea inimii’… atat de expresiva :d

    Cu siguranta ai facut nsite schimbari in bine!:)

    Apreciază

    • Ieei, ma bucur ca place noul look. De fapt cautam un aspect mai practic, de exemplu… meniuri fixe – care sa fie mereu acolo indiferent de pagina pe care esti. Acum exista unul sus sub banner, si cel de pe dreapta.

      Inainte ca sa ajungi pe prima pagina a blogului era de ajuns sa apesi pe banner. Acum exista butonul de acasa. Oricum, sunt multumit si eu ca am gasit o ”tema” mai practica 🙂

      Apreciază

  6. Valentin zice:

    Mai Ioan,
    Tu esti bun de publicitate si promovare 🙂 Cred ca si eu am asa ceva la masina dar nu stiu sa-l folosesc :))

    Apreciază

  7. Mie imi place mult sa conduc, calm, frumos, nu ma enervez niciodata. Desi uneori imi vine sa iau niste spray-uri din alea cu goarna de care se folosesc pe stadioane, si sa ma duc prin intersectii sa le ”urlu” in ureche celor ce claxoneaza ca disperatii degeaba… :))

    Apreciază

  8. Stiam eu ca imi spune ceva acest text 🙂
    http://funnyblog.ro/solutia-pentru-aglomeratia-orasului-se-afla-acum-la-degetul-mic-al-oricarui-sofer/

    Avand in vedere ca in acel link textul identic nu e nici datat, nici semnat de cineva, sunt curios cine e adevaratul autor al textului si, mai presus de toate, daca textul din acel link are acordul autorului pentru postare (daca e cazul).

    Apreciază

    • Mda, nu e prima oara cand imi gasesc textele pe diferite site-uri sau bloguri. O sa trimit si acolo un mail ca sa adauge numele autorului sau sa-l scoata de pe site. Eu l-am publicat prima oara in 2008 pe blogul de atunci, care inca exista pe yahoo profiles si poate fi verificat

      http://pulse.yahoo.com/_C7ZLJBWDU63PT34RLIRBSVMKFM/blog/articles/3258

      – iar pe site-ul cu pricina, desi nu apare data, in mod automat e pus mai tarziu – preluat probabil de pe http://www.imaginelife.ro – un alt site unde l-am publicat la vremea respectiva, si unde apare cu numele meu – ca eu sunt autorul.

      E trist cand se intampla chestii din astea, dar unii pur si simplu nu-si dau seama ca cineva a muncit la textul ala si poate a pus suflet in el – ca sa nu mai zic de drepturi de autor etc. Anyway, multumesc ca mi-ai atras atentia.

      Apreciază

      • In acel link, textul tau apare si fara data de postare si, mult mai important, fara semnatura vreunui „autor” sau user. Cum nu se poate face dovada ca a fost postat de „vreun user oarecare”, inseamna ca textul a fost preluat (a se citi „furat”) de catre administratorii blogului.
        Si cum nici macar n-au mentionat sursa (sa nu mai zic de a cere acordul autorului), asta inseamna furt.
        Poate ca n-ar strica si o reclamatie de furt… cu toate ca stiu ca nu merita efortul.
        Dar ma gandesc ca, uneori, ideile sunt mai importante pentru mine, decat multe bunuri ce mi-ar putea fi furate.

        Apreciază

        • In cazul asta nu merita efortul. Proprietarul blogului avea de fapt scris la subsol ca articolele ori sunt trimise de diversi, ori preluate de pe net – si mentiona ca ”daca esti autorul unuia din articole, da-mi un mesaj sa pun numele sub el” – sau ceva d genul asta. Ceea ce nu este desigur o scuza buna ca sa iei fara voia autorului un articol (de fapt nu exista scuze bune pt asta).

          Oricum, si pe mine m-ar interesa ce se poate face cand dai de oameni care nu sunt la fel de binevoitori, care se folosesc de (fura) texte si imagini, si nu vor sa puna numele autorului, desi le atragi atentia. Exista o politie pentru asa ceva? Si ma mai gandesc ca ar trebui sa ma bucure ca cineva a gasit ceva suficient de interesant la textul meu, incat sa vrea sa-l fure :)) Inseamna ca are o valoare! Of of…

          Apreciază

    • Gata, numele autorului a aparut si sub articolul de pe acel site/blog 🙂 Imi place cand oamenii sunt intelegatori…

      Apreciază

  9. E tare in textul asta ca la inceput chiar ne faci sa credem ca ai gasit solutia! Si citim asa, nerabdatori… si bucurosi ca .. se poate! uaf, uaf..

    Tare noul citat de pe antet 🙂 cu designul .. eu trebuie doar sa ma obisnuiesc, ca sa-mi placa 😀

    Apreciază

    • Noul design e mult mai practic si functional, de aceea l-am schimbat pe cel vechi – nu neaparat ca sa arate mai bine, ci ca sa faciliteze niste lucruri. Iar sloganul de pe banner nu e un citat! Sunt eu! 🙂

      Stii cand ziceam sa ne punem pe masina la spate un abtibild cu ”I honk, therefore i suck!” ? :)) Eventual sa impartim flyere prin intersectii… Eu daca as fi politie rutiera m-as imbogati doar stand in intersectii si amendand pe cei care claxoneaza ca disperatii (in Bucuresti claxonatul e interzis – cu exceptia evitarii unui pericol iminent – e drept ca probabil respectivii sunt intarziere si risca iminenet sa fie concediati de la serviciu, de aceea claxoneaza insistent la prima miime de secunda de cum s-a facut semaforul verde :)) )

      Apreciază

Cum ți s-a părut?