România dincolo de șosele

Anul 2011 a fost un an plin pentru mine. Plin de excursii, de munte, de natură, de frumos. Plin de momente și locuri de neuitat – ”de pus la cutiuță” cum imi place mie să spun. Dar mai e ceva ce încă nimeni nu știe că am făcut – însă nu vă grăbiți să credeți că ați înțeles ce anume.

Am strâns fânul uscat în căpițe aurii, am mânat oile pe pășunile verzi ale munților, am greblat frunzele colorate de toamnă într-un morman mare. Am adunat cât de multe stele am putut și urmele din zapadă le-am conservat și le-am purtat cu mine. Am luat apă din izvoare limpezi și afine de pe vârf, am adus de pe munte flori, brazi și pietre magice și am reușit, când cerul nu era atent, să pun în buzunar și-un nor. Ce e nou în asta poate vă întrebați? V-am spus să citiți până la capăt!

Nou e faptul că tot ce am luat, tot ce am adunat, tot ce am creat în urma acestor excursii, am adus cu mine (recunosc, într-o prea mică măsură)… la Cercul Militar Național din București! E vorba de o colecție de fotografii pe care le voi avea expuse în perioada 16 decembrie – 10 ianuarie la sala mare a CMN. Este completarea perfectă a dorinței mele de a aduce mai aproape de oameni natura, muntele, România – asa cum mulți au uitat că există.

”România – dincolo de șosele” este o încercare plină de suflet de a oferi oamenilor șansa unei călătorii. O călătorie prin țara noastră (munții Cernei, Mehedinți, Făgăraș, Vrancei, Buzăului, Bucegi, Aninei, Perșani, Bodoc etc) dar și o călătorie prin amintirile, visele și dorințele noastre. Cărora le acordăm atenție sau pe care le-am uitat în vreun colțișor prea puțin luminos al sufletului nostru.

Vă invit asadar la expoziția de la Cercul Militar Național, unde sper să regăsiți culorile pe care orașul, oamenii sau timpul au incercat să vi le fure. Și, poate, un cadou pe care să-l oferiți celor dragi. 

Menționez ca fotografiile din cadrul acestei expozitii au fost realizate in 2011 si nu au mai fost expuse până acum.

Alături de fotografiile mele veți găsi și tablourile tatălui meu, pictorul Adrian Stoenică – de fapt expoziția este în primul rând a lui, el fiind membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Eu doar am ocazia astfel sa folosesc un colțișor din frumoasa sala a Cercului Militar la care el a obținut aprobare sa expună. Tablourile lui vor ajunge cu siguranță celebre cândva, pentru ca sunt absolut minunate! În plus, tehnica în care lucrează este una mai rar folosită, pentru că este mai dificilă. Este vorba de Pastel pe carton, iar tablourile sunt lucrate direct cu degetele.

Alte expoziții unde am prezentat fotografii:

2009 – Galeria Orizont, Bucureşti

2010 – Galeria Simeza, Bucureşti

2010 – Galeria UAP Ploieşti

2010  – Primaria Breaza

2010 – Primăria Sibiu

2010 – Galeria Cupola, UAP Iaşi

2010 – Galeria Europe, UAP Braşov

2010 – Librăria Okian, Braşov

2011 – Cercul Militar Naţional Bucureşti

2011 – Galeria Europe, UAP Braşov

2011 – Galeria Arta, UAP Craiova

2011 – Cercul Militar National Bucuresti – expozitie in curs.

Impresii de la expoziția din ianuarie de la CMN, aici:

https://ioanstoenica.wordpress.com/2011/01/30/impresii-la-final-de-expozitie/

Ca sa va faceti o idee despre fotografiile si excursiile mele (in caz ca e prima oara cand ajungeti pe blogul meu), vedeti albumele de pe picasa: Sunt Ioan.

În primul weekend voi fi și eu cu siguranță la sală, așa că vă aștept sa ne cunoaștem personal (sau să ne revedem).

Expozitia este inchisa in zilele de 24, 25 si 26 decembrie, precum si pe 31 decembrie, 1 si 2 ianuarie. 10 ianuarie este ultima zi.

Dacă puteți promova expoziția noastră prin postarea afișelor pe paginile personale (facebook, blog, site etc) și link spre această pagină, v-am fi recunoscători. Nu e o realizare deloc ușoară așa că ne-am bucura sa ajungă cât mai multă lume la galerie.

PS: intrarea este liberă!

Ioan Stoenică.  

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la România dincolo de șosele

  1. Liliana zice:

    Va asteptam si in Sibiu 🙂

    Apreciază

  2. Ioane,
    Galatenii te saluta,
    Galatenii te admira pentru ceace faci si te considera un prieten de nadejde,
    Galatenii ar dori sa organizezi si la Galati o expozitie foto,
    Si pentru ca suntem in preajma Sfintelor sarbatori de Craciun si a noului an 2012,
    galatenii iti ureaza Craciun fericit si un an nou cu multe impliniri sibucurii.
    La multi ani!

    Apreciază

    • Ce draguuuut! 😀 Multumesc mult! Galatenii sunt printre preferatii mei de ceva vreme, se stie! Aveti cel mai unit si frumos grup de iubitori de munte 🙂 Sper ca anul urmator sa reusesc sa ma alatur si eu grupului vostru din cand in cand, in excursii prin muntii nostri dragi. Sarbatori fericite!

      Apreciază

  3. criscar zice:

    Multumesc pt. (re)invitatie;asa cum am promis,voi veni negresit.Abia astept sa hoinaresc prin locurile alese si culese cu ochii si sufletul unui drumet sensibil si deasemeni prin lumea imaginata de tatal sau, de la care,se pare, mosteneste gustul pt. frumos. Mult succes cu expozitia si in tot ce intreprinzi.Pe curand!

    Apreciază

  4. criscar zice:

    Ionica Stoenica drumetind fara de frica,spectatorul si-l implica,instruieste si educa. Pe traseul initiatic,ba in grup,ba singuratic (vara,iarna sau tomnatic),delectandu-te pe tine el se cauta pe sine…’Nalta fie-i aventura si solida calcatura,ca de vultur catatura,profunda descoperirea! Craciun fericit si un Nou An cu impliniri!

    Apreciază

  5. criscar zice:

    Pentru un tanar artist! Muz. Nat. Peles organizeaza doua concursuri:1. fan@peles.ro ;video de prezentare a concursului hppt://vimeo.com/34261962 )))) 2.FOTO,pictura,desen,design.Site-ul muzeului http://peles.ro/concursul-national-carmen-sylva-pentru-tinere-talente/ ;video de prezentare http://vimeo.com/33100195))) Informatii luate de pe BucegiNatura2000 al prietenului Adrian Ciorba///An Nou fericit,cu sanatate,impliniri,cu trasee minunate la care sa ne faci partasi!Toate cele bune parintilor,fratilor,surorilor si tuturor celor apropiati!

    Apreciază

  6. criscar zice:

    LA MULTI SI BUNI ANI cu ocazia Soborului Sfantului Ioan Botezatorul! Sa ne duci mai departe dincolo de sosele!

    Apreciază

  7. rolia2012 zice:

    Superbe fotografii. Felicitări, ai un blog minunat… Jos pălăria!
    Te invit şi-n Maramures, o să găseşti locuri de vis… o altă Românie. 🙂

    Apreciază

    • Stiu, sunt multe zone frumoase la noi in tara… sper sa ajung in cat mai multe si sa pot sa le surprind si-n imagini sau jurnale… ca sa le aduc apoi si altora, sa se bucure si altii de ele – sa le descopere mai usor si altii!

      Apreciază

Cum ți s-a părut?