Impodobirea bradului in direct

Transmitem aproape în direct din casa Stoenică, unde brăduțul tocmai a fost împodobit. Dar să vedem cum s-au desfășurat faptele și care a fost atmosfera de la acest eveniment important!

Impodobim bradutul de criza, cu ce gasim si noi… sosete, o camasa necalcata, pamatuful de spalat pe jos si desigur… mere bio, din gradina de la tara! Pe post de globulete, stiti voi. La noi in familie Craciunul e mare motiv de stres: gatit, aranjat, decorat… dar ajut si eu cum pot: incercand sa nu stau in calea nimanui, cat mai retras in camera cea mai incuiata dintre toate :))

Maria: Doamneeeeeeee, ce ai facut in lipsa noastra??? Vine omul ostenit de la munca de la uzina si ce gaseste ?? Remediem situatia imediat (eu cu Irina , ca barbatii nu stiu ei de-astea de obicei). Am transmis in direct de la fata bradului.

 Din traditiile familiei Stoenică:

– traditia spune ca bradul sa fie pus intr-o oala mare cu apa, ca sa poata rezista pana aproape de Paste! Pe masura ce apa se cloceste, culegem ouale si schimbam apa. Se pare ca nu-i nevoie de suport – decat moral si… sforal.

– varful trebuie asezat doar de cel care reuseste sa… ajunga asa sus. In acest caz varful a fost montat cu ceva efort de Irina.

– daca se sparge vreun glob, vina este de cele mai multe ori a Mariei.

 Mentionez ca de fapt ai mei sunt mai obsedati sa aiba brad, partea rea e ca inca nu au evoluat spre bradutii in ghiveci. Dar eu am bradutul meu, a fost in ghiveci anul trecut, acum l-am plantat la tara. Cand voi ajunge pe-acolo il voi impodobi si pe el, micutul.

Sa revenim insa la aceste clipe magice… unde mi-a disparut ciocolata??

Punctul culminant a fost adaugarea in brad a celor 3 globuri (ramase nesparte) luate din Moscova in 1987! De acest lucru s-a ocupat tot Irina, din motivul mentionat mai sus. Initial am avut mai multe globulete din Moscova (mari, cu beteala in ele si desene fosforescente pe exterior). Cateva doar au avut norocul sa supravietuieasca, pentru ca Maria nu era nascuta in anul cand au fost cumparate. Maria crede ca nu ea este de vina pentru spargerea acestor globuri, pentru ca la talentul ei ea le-ar fi spart si inainte sa se nasca!

Desi unii asteptau cu nerabdare ca Maria sa sparga primul globulet, cele doua pe care le-a scapat pe jos au scapat nesparte! Mos Craciun (tata) insa i-a luat rapid globul din mana si a certat-o! Maria nu s-a rusinat deloc si inca are tupeu sa puna mana pe globulete!

Doua instalatii de pom au ars si astfel am ramas fara instalatie de pom. Am vrut sa o trimit pe Maria in Cismigiu sa faca rost de una… am vazut una draguta in bradul acela mare! Nu s-a dus. In schimb in ajutorul nostru a venit Emilian, care… vrea sa ne sorcoveasca? Nu primim!

Sa o mentionam si pe mama Stoenică. Ea insista sa ii anuntam fanii de pe facebook ca in timp ce noi ne distram, ea sta in bucatarie si gateste, pregateste, spala, gateste, coace, prepara mancarea… vorba aceea: ”mama la placinte coace!” (si nici gura nu-i prea tace!)

Tata se ocupa de agrafele cu care agatam globurile, dar mama il cam saboteaza. S-au adunat toti pe capul nostru, galagia e in toi – asa-i Craciunul la noi!

De cand a inceput si tata sa aseze globulete, bradul parca s-a acoperit de chiciura… arata mai kitch…uros!

Intre timp, pentru ca eu sunt singurul care nu tine post, ma duc la bucatarie sa verific daca placintele au iesit bune! Irina crede ca sunt insarcinat si de-aia am pofte!

Adaugam putina beteala si… gata! Mosul are unde sa-si puna cadourile! Daca ar avea si bani pentru ele ar fi minunat! Instalatie gasim noi in vreun parc…

Nu stiu pentru cine e singurul cadou care a aparut deja acolo…

Acum ca distractia  s-a terminat, galagia si stresul pot reincepe, pentru ca nu se poate pur si simplu sa te bucuri de perioada asta, daca nu faci o multime de pregatiri materiale si stresante :))

Sarbatori fericite tuturor!

Ioan, Irina, Maria, Emilian, Adrian si Constanta.

 Impodobirea a fost transmisa in direct pe pagina mea de facebook:

http://facebook.com/ioan.free.spirit

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Impodobirea bradului in direct

  1. zana zice:

    craciun fericit si tot ce va doriti!

    Apreciază

  2. andrei badea zice:

    Frumos brad aveți. Eu anul acesta am decis să nu mai încurajez tăierea de brazi, așa că am un pui de ienupăr într-un ghiveci, pe care l-am împodobit cu un șir de beteală și câteva globuri. La vară am să-l plantez pe munte și-am să știu mereu că e al meu. 😀

    Apreciază

  3. Renutzu zice:

    Craciun Fericit Ioan! La cat mai multe expozitii si muuuuulte ture marete!

    Apreciază

  4. Liviu zice:

    Craciun Fericit!
    Sper ca Mosul a adus multe cadouri sub brad! 😀

    Foarte funny articolul, bravo. Faci unul la fel de funny si cu ocazia Anului Nou, for the fans? :p

    Apreciază

Cum ți s-a părut?