Am mers un an, „Pe poteci, spre inima ta!”

Pe 13 februarie 2015 s-a implinit un an de la prima difuzare a emisiunii de munte „Pe poteci, spre inima ta!” Yuhuuu!!

pe poteci ioan in aer pt colita

Cu ocazia lansarii emisiunii, acum un an la TVS Brasov s-a difuzat mai intai o Editie Speciala a stirilor, in care am fost invitat sa vorbesc despre munte si despre emisiune.

Tot atunci aparea la tv episodul cu numarul 1, „Iarna pe deal” – care era si primul episod pe care il filmam de unul singur. De atunci, emisiunea a crescut cu un episod nou la fiecare 2 saptamani si a ajuns astfel, dupa un an de zile, la un numar de 23 de episoade! Plus inca vreo 3-4 filmate, care urmeaza sa intre la montaj.

iarna prima editie

Am reusit sa filmez episoade in special in muntii din zona Brasovului – Bucegi, Postavaru, Baiului, Leaota, Ciucas…

ciucas pe poteci

Indiferent de anotimp…

vf cu dor pe poteci

Sau de conditiile meteo…

vanturis pe poteci

Dar am ajuns cu emisiunea si mai departe de Brasov! Muntii Macinului si-au dezvaluit crestele stancoase si jungla cea verde, in episodul 12!

macin pe poteci

Muntii Cernei au avut parte de 2 episoade incantatoare (19 si 20), masivul Siriu m-a asteptat cu stanci si capre negre, iar in muntii Lotrului am aflat cum merg lucrurile la o actiune de remarcare!

siriu pe poteci

Toti acesti munti, dar si altii, ii puteti descoperi si voi in episoadele emisiunii „Pe poteci, spre inima ta!” Lista cu toate episoadele disponibile in acest moment pe net, este aici:

Pe poteci, spre inima ta!

Fiecare episod are ceva special, fiecare a fost realizat cu multa pasiune dar si cu eforturi mari (fizice, financiare, de timp etc). Pentru a ajunge Pe Poteci, e nevoie si de tren…

pe poteci bilete tren

Dar si de multa munca la computer, pentru a transforma imaginile filmate, in film…

penteleu premiere

Dar cu fiecare episod nou am simtit ca aduc muntii mai aproape de oameni. Chiar am reusit, mergand pe poteci, sa ajung la inima oamenilor – iar asta nu poate decat sa ma bucure. Am constatat ca intr-adevar oamenii descopera si prin intermediul emisiunii bucuria mersului pe munte, ca se informeaza, cauta sa faca rost de cele necesare si isi doresc tot mai mult sa intre in aceasta lume – cu mult diferita de cea de la oras.

fete cu rucsacuri pe munte

Asta inseamna ca emisiunea chiar a trezit in oameni dorinta aceasta de a descoperi iesirile in natura si sper sa o poata face si de-acum incolo, pentru cat mai multi oameni! Pe pagina de facebook a emisiunii urmaresc postarile peste 3700 de oameni, pe canalul meu de YouTube sunt peste 800 de oameni abonati, care primesc pe mail notificari despre noi postari – si numarul celor ce se bucura de aceasta emisiune este in crestere. Semn ca ar trebui sa merg mai departe cu ea, sa o fac sa creasca, sa ajunga la cat mai multe episoade.

canal youtube ioansto

Cu aceasta ocazie sa divulg si cateva „secrete” din culise, despre perioada urmatoare: imi doresc sa realizez o editie speciala, un episod aniversar, cu ocazia implinirii a 25 de episoade. Si sa organizez, impreuna cu TVS Brasov, un eveniment cultural legat de acest lucru. Asa ca, la inceput de martie, s-ar putea sa aveti o surpriza! Urmariti pagina mea de facebook pentru a fi la curent cu noutatile!

https://www.facebook.com/ioan.free.spirit

10534486_513029705494443_4436534999950910999_n

Le multumesc cu aceasta ocazie tuturor celor ce au incurajat si au sprijinit in vreun fel realizarea emisiunii „Pe poteci, spre inima ta!” Mi-au fost utile toate comentariile si mesajele care transmiteau ceva despre emisiune, dar m-am bucurat sa constat ca sunt oameni care apreciaza asa mult emisiunea, incat sa ma sprijine cu bani, sau cumparand fotografii realizate de mine. De curand am primit chiar o camera video full HD de la un urmaritor din SUA, asa ca veti observa o calitate mult mai buna la noile episoade!

foto Adrian Matei (multumesc pentru camera!)

foto Adrian Matei (multumesc pentru camera!)

In incheiere, va invit pe toti sa va impartasiti aici parerile, gandurile sau dorintele vizavi de aceasta emisiune. Puteti incepe prin a-mi spune, de exemplu, care este episodul vostru preferat! 🙂

Despre cum puteti sustine aceasta emisiune, gasiti informatii pe pagina unde gasiti si link-urile spre toate episoadele:

Pe poteci, spre inima ta!

Dar si in clipul de mai jos, unde puteti vedea si imagini spectaculoase din Retezat:

Pana pe 2 martie, fotografiile mele pot fi vazute (si cumparate) si de la Galeria Orizont din capitala. Detalii aici: Expozitie Adrian si Ioan Stoenica.

Ioan Stoenică, februarie 2015

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în pe poteci spre inima ta și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Am mers un an, „Pe poteci, spre inima ta!”

  1. Patrick zice:

    La Multi Ani „Pe poteci spre inima ta”!!! La si mai multe episoade! 😀

    Astept un episod, daca se poate, cu Muntii Parâng. :->

    Apreciază

    • Hei, multumesc de feedback! Da, un episod in Parang imi doresc si eu, dar probabil voi filma dupa ce se va duce zapada! 😀

      Apreciază

      • patrick0218 zice:

        Da, da.. mai prin vara sau ma rog.. oricand in sezonul cald.

        Planuiesc si eu o expeditie cam de maxim o sapt. pe acolo. N-am mai fost de mult si mi-e dor de lacul Câlcescu si Zanoaga Mare. 😀

        De aia vreau sa vad mai in detaliu ce mai avem pe acolo, trasee, locuri superbe de vazut, lacuri glaciare, apusuri si rasarituri frumoase si Parangul Mare. 🙂

        Apreciază

  2. La cat mai multe episoade!
    Din pacate nu le-am vazut inca pe toate dar sper sa-mi fac timp si sa le vad:P
    M-ar interesa episoade despre Muntii Ciuc si Buila.

    Apreciază

  3. Gianina Grigore zice:

    La multi ani si felicitari pentru tot ceea ce ai realizat!!!!!

    Episoadele din Muntii Cernei m-au cucerit si abia astept sa ajung si eu in zona aceea.
    Iti multumesc pentru toata bucuria pe care mi-o aduci si iti doresc mult succes si pe mai departe.

    P.S. Pe cand o noua expozitie foto la Galati?

    Apreciază

  4. cristina zice:

    Episoade preferate:valea Cerbului și vârful Omu, Jepii -Caraiman. Emisiunea „Pe poteci spre inima ta” a trezit în noi sentimentul de libertate care îl poți trai pe crestele munților. Ca muntele nu înseamnă sa stai într- o cabana și sa mănânci ca porcul privind pe fereastra. Am învățat Cum trebuie sa te echipezi corect pt o drumeție ….mai avem multe de învățat așa ca o sa va urmărim în continuare. Mulțumesc Ioan ție și celor care sunt în preajma ta ajutându. -te

    Apreciază

    • Hehe, ma bucur ca mentioneaza cineva si episoadele din Bucegi! 😀 Multumesc de feedback!

      Apreciază

      • patrick0218 zice:

        La mine preferat e cel din Vanturis si Varful Omu. De mult imi doresc sa ajung pe Omu.

        As mai vrea un episod de asemenea cu Valea Gaura, nu stiu daca ai facut pana acum. N-am prins.
        Anyway, multumesc mult de emisiune! Aveam nevoie de asa ceva in vremurile astea ale noastre. Parca e o oaza de frumusete si liniste. Mama Natura intotdeauna stie sa ne aline sufletele.
        Mult succes in continuare si la mai multe episoade! 😀

        Apreciază

  5. Mihaela Grigoras zice:

    La multi ani ! La multi fani, prieteni, sustinatori ! Fie ca toate proiectele dorite sa prinda viata, sa faci toate calatoriile la care visezi, sa surprinzi cele mai frumoase peisaje, sa te bucuri si sa ne bucuri impartasind cu noi experientele expeditiilor montane !
    Prima experienta ca cititor al blogului a fost articolul despre Muntii Bucegi, Acele Morarului, la care am ajuns urmarind un comentariu al tau la un blog de fotografii. M-a prins atat de mult incat am stat cateva ore in miezul noptii , realizand eu insami o expeditie montana virtuala alaturi de voi. Am citit apoi alte articole, am vazut fotografiile care sunt superbe. De cate ori am timp realizez cate o excursie virtuala ( cea prin Muntii Apuseni mi-a ramas in amintire prin minunatele peisaje ), Muntii Leaota i-am retinut datorita fotografiilor deosebite la care ma uitam si ma intrebam cum o fi fost sa vezi mistretul la cativa metri de tine si cum o fi sa mergi pe urmele lupilor ?!!!
    In concluzie, iti spun ca te urmaresc cu interes, imi place foarte mult ceea ce faci, ii arat fiului meu articolele tale ( el are 11 ani ) , ca sa vada si alternative la vacantele urbane.
    Felicitari !

    Apreciază

    • Multumesc de feedback-ul frumos exprimat! 😀 Ma bucur sa aflu despre cum au ajuns oamenii pe blogul meu, ce au descoperit mai intai, ce efect a avut un jurnal sau altul. Sper ca si fiul tau sa prinda un pic de dorinta de natura in urma vizionarii emisiunii! Sanatate si spor in toate! 🙂

      Apreciază

  6. Lili zice:

    In acest weekend, impreuna cu iubitul meu am desoperit emisiunea pe youtube. Am inceput cu primul episod, dar nu ne-am putut abtine si le-am luat aleatoriu pt ca eram curiosi de traseul prin Valea cerbului, traseu pe care l-am parcurs si noi pana la Omu, Bucsoiu,Bucura, apoi ne-am uitat pe nerasuflate si la episodul din Ciucas. Abia astept sa urmaresc si celelalte episoade. Noi suntem din Suceava, deaorece timpul nu ne permirte mereu sa ne aventuram spre alti munti, pentru ture de 2 zile fugim in Muntii Calimani pt ca sunt cei mai aproape de noi. Curiozitatea mea este daca aveti in plan sa faceti un episod si despre acesti munti. Sunt trasee superbe despre care nu foarte multi stiu. (de ex: 12 Apostoli, Calimanul Cerbului, Retitis-prin cariera de sulf, iar cireasa de pe tort e Creasta Pietrosului cu vf. Negoiu Unguresc si Pietrosul)

    Apreciază

    • Ma bucur ca v-a placut emisiunea, sper sa va uitati la toate episoadele si sa va si exprimati parerea din cand in cand 😀

      Eu as filma in toti muntii, dar momentan ma limiteaza lipsa banilor, sunt nevoit sa filmez mai rar in munti mai indepartati. Dar din Calimani am un super jurnal, aici:

      Singur în marele necunoscut al munților Călimani

      Apreciază

      • Lili zice:

        Merci! Am citit jurnaulul din Calimani, mi-a placut foarte mult. Am descoperit o alta abordare a Calimanilor ( toate traseele pe care le-am parcurs noi in Calimani porneau din Dorna, fiecare traseu avand farmecul lui). Am zambit la faza cu jnepenisul interminabil deoarece aceeasi senzatie am avut-o si noi cand am facut Calimanul Cerbului. Cred ca am mers 3 ore prin jnepenis, se innopta si noi trebuia sa ajungem la statia meteo (am reusit sa ne incadram in grafic ). In cazul in care vei mai strabate potecile acestor munti iti recomand sa faci si cei 12 Apostoli. Desi numele stancilor are rezonanta crestina, mai degraba 12 Apostoli este singurul sanctuar al uriaşilor făcut în rocă vulcanică de la noi din ţară. http://www.turistinfo.ro/saru_dornei/obiectiv-turistic-poteca_tematica_12_apostoli-i2329.html
        Vom urmari cu interes fiecare episod.

        Apreciază

Cum ți s-a părut?