In continuare, Pe Poteci

Emisiunea „Pe poteci, spre inima ta!” se lupta sa mearga mai departe! Si se vede o luminita…

(asa cum scriam intr-o postare anterioara, emisiunea „Pe poteci, spre inima ta!” este intr-un impas – mai ales financiar – si revin acum cu noi informatii despre cum evolueaza lucrurile)

In urma anunțului pe care l-am făcut, mulți oameni și-au arătat disponibilitatea de a sprijini cumva continuarea acestei emisiuni. Cei mai multi m-au ajutat prin promovarea emisiunii (share, like, postari etc), dar au fost si oameni care m-au ajutat (si chiar ma ajuta) cu realizarea unui site pentru emisiune (in constructie!) si chiar cu donatii in bani!

Astazi de exemplu am primit o donatie de 1000 de lei de la Adrian, un roman stabilit momentan in Austria, care si-a dorit sa sprijine realizarea de noi episoade in acest fel. Valoarea minima necesara pentru realizarea unui singur episod, ca sa acopar si cheltuielile dar si timpul si munca pe care le investesc + alte aspecte, este de circa 500 de euro – asa ca intelegeti de ce nu pot sa merg mai departe cu emisiunea fara sa am de undeva sprijin financiar in acest sens.

In ultima perioada am primit si alte donatii, de la oameni care indragesc emisiunea si vor sa o ajute, astfel incat s-au strans niste bani pe care ii voi folosi cat de curand pentru filmarea unui nou episod – pentru ca e nevoie de material nou ca emisiunea sa mearga mai departe! Totusi, mai usor si mai corect ar fi sa existe 100 sau 200 de oameni care sa sprijine cu 10 sau 20 de lei emisiunea, nu 10 oameni care sa dea 100-200 de lei. De aceea unul dintre urmaritorii emisiunii a infiintat grupul „Sustinem emisiunea Pe poteci spre inima ta”.

https://www.facebook.com/groups/1673788069526565/

Cei ce vor sa afle mai multe detalii despre situatia emisiunii dar si despre cum pot dona, pot gasi aici o parte din informatii:

Pe poteci spre inima ta! Final sau un nou inceput?

Si acum si despre luminita:

Pentru ca emisiunea sa aiba in continuare sanse sa existe, e nevoie ca ea sa fie difuzata si de o televiziune. Dupa inchiderea TVS Brasov am considerat important sa incerc sa fac un pas in sus – si nu unul in lateral. De aceea mi-am dorit ca emisiunea sa ajunga pe un post National, nu pe un alt post local.

Asa ca astazi am avut o noua runda de discutii cu  o televiziune de turism care emite la nivel national si care este intr-un proces de dezvoltare. Cred ca emisiunea mea s-ar potrivi foarte bine in grila lor de programe – si aceeasi parere o au si cei de acolo! Asta e un lucru foarte bun, chiar daca, din pacate, ei nu vor sa aiba cheltuieli cu aceasta emisiune (care, cel mai probabil, nu ar produce venituri pentru ei – dar asta ramane de vazut) – asa ca eu tot nu as fi platit (multe televiziuni chiar cer bani ca sa iti difuzeze o emisiune).

Avantajul ar fi ca emisiunea s-ar difuza pe un post national – ceea ce mi-ar putea usura (sper) munca in gasirea unor sponsori care sa sustina financiar emisiunea (de exemplu primării din zonele de munte care sa vrea sa-si promoveze zona in episoadele viitoare ale emisiunii). Oricum, momentan suntem la nivel de discutii, vom vedea la ce concluzii si intelegere vom putea ajunge.

Eu insa va trebui sa produc material nou cat de curand – chiar daca se vor prelua si o parte din episoadele deja filmate. Asa ca la inceput tot greu imi va fi, dar cel putin exista o perspectiva. De aceea ajutorul vostru e binevenit!

Da, stiu ca exista si oameni care nu inteleg de ce vreau sa castig si bani facand ce-mi place si care considera ca ar trebui sa fac totul gratuit, dar din fericire acesti oameni sunt foarte putini. Cei mai multi oameni inteleg efortul, munca, timpul pe care le investesc ca sa pot sa realizez aceasta emisiune (care aduce bucurie si lucruri utile foarte multor oameni) – si intre ei sunt si oameni dispusi sa ma ajute si sa ma sustina – ceea ce e foarte important.

Legat de filmele postate pe youtube, acestea isi pierd din valoarea comerciala (adica nimeni nu-mi da bani pentru ce e pe net – si nici sponsori nu voi gasi pentru episoade deja filmate si postate), asa ca trebuie sa ma gandesc cum sa fac cu noile episoade.

Adica e clar ca ar trebui sa apara intai la tv (dupa ce voi avea unde sa le difuzez la tv!), intai sa gasesc sponsori pentru ele si mai tarziu sa le pun si pe net. Altfel n-am nicio sansa sa mai fac noi episoade, pentru ca n-as avea cum sa le finantez. De aceea, cel putin pentru episodul 38, care e deja montat, am hotarat sa-l postez pe youtube in versiunea Nelistat – adica el sa fie accesibil doar celor care primesc link-ul de la mine. Si sa trimit link-ul celor ce au donat sau doneaza macar o mica suma pentru emisiune (considerand ca cei ce vor primi link-ul vor intelege ca e important ca el sa nu fie facut public). Trebuie sa vad si care e varianta cea mai corecta si din punct de vedere legal, pentru un sistem pay per view as putea elibera factura/bon, dar nu stiu cum as putea implementa un astfel de sistem. O sa mai caut solutii. Intre timp, daca vreti sa vedeti episodul din Fagaras, puteti face o mica donatie iar eu va pot trimite link-ul spre episod.

Ulterior, dupa ce episodul se va difuza (cat mai curand sper) la tv, voi da drumul episodului sa fie vizibil public – pentru ca pana la urma imi doresc sa bucure cat mai multi oameni. Dar trebuie sa ma gandesc si la supravietuirea emisiunii (si a mea) si din punct de vedere financiar, de aceea aceste aspecte sunt importante.

(daca doriti sa faceti o donatie, o puteti face in contul  RO26BTRL04601201S97547XX  deschis la Banca Transilvania pe numele Ioan Stoenică. Mentionati ca este vorba de o donatie pentru emisiunea „Pe poteci, spre inima ta!”. Pentru varianta prin PayPal, apasati butonul din dreapta sus. Multumesc!)

Până voi găsi o soluție clară și voi ști cum vor continua lucrurile cu această emisiune, vă fac o invitație la un eveniment special:

eveniment Episodul 38

In incheiere… va multumesc pentru sustinere si incurajari si… avem o perspectiva buna! Ce va fi, vom mai vedea! 🙂

Ioan Stoenică

 

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în pe poteci spre inima ta și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la In continuare, Pe Poteci

  1. Alfa zice:

    Contacteaza in scris pe cei de la youtube chiar acum pentru a sterge toate filmarile tale de pe canalul lor de distributie pe motiv de drepturi de autor. Nu da prea multe explicatii lor.
    Dupa ce reusesti sa le stergi, munca ta va avea valoare in ochii televiziunii care o va prezenta publicului. (Publicul tinta al postului Mixtv nu sunt doar cativa care te-au gasit pe youtube in trecut. Vei fi la alt nivel deja si chiar daca nu vei primi bani pe aceste zeci de episoade, se castiga un număr mediu de telespectatori ai emisiunii pe intervalul orar in care se distribuie.
    Postul de televiziune poate cumpara ulterior emisiunile noi dupa o analiza a impactului in randul telespectatorilor.

    Apreciază

    • Salut! Daca vreau sa sterg postarile de pe youtube, le pot sterge eu fara sa scriu celor de la youtube, ca sunt filmele mele, pe canalul meu – detin toate drepturile asupra lor. Dar nu vreau sa le sterg. Vreau sa adaug pe canalul de youtube cat mai multe episoade noi – dar de preferat dupa ce reusesc sa mi le finantez cumva si dupa ce apar la tv. Canalul de youtube trebuie sa creasca pentru ca emisiunea sa ajunga la cat mai multi oameni si sa ii bucure si sa le fie utila cat mai multor oameni.

      Apreciat de 1 persoană

      • Oana Alecu zice:

        nu nu, nu sterge de pe youtube. spre ex noi nu avem televizor (pt ca nu vrem…) si vedem emisiunile pe net, mi se pare mai usor, pot sa-i las pe copii sa se uite cand am timp, nu sunt legata de o anumita ora si de un anume spatiu.
        PS. Ioan, te-am descoperit prin intermediul Ilincai ( zisa Crisalida) si al meu copil mai mare ( mare inseamna 5 ani) abia asteapta vara sa mergem in muntii…crocodisului ( a se citi Grohotisului). Succes! Tinem aproape!

        Apreciază

        • He he, e frumos in muntii Crocodisului! 😀 Eu nu vreau sa sterg de pe youtube niciun episod, incerc doar sa gasesc modalitati prin care sa pot realiza altele noi! Stiu ca multa lume vrea sa vada pe youtube, dar eu cum fac sa ma ocup de noi episoade pe care sa le postez acolo? 🙂

          Apreciază

  2. LoveAntique zice:

    Buna, Ioan!
    Ma bucur sa aud aceste vesti….eu am asa un feeling…..ascensiunea ta continua…inevitabil!….Asa cum ajungi de fiecare data sus …pe creste ..dupa ploaie, viscol , ceata, si te intampina soarele stralucitor…asa va fi si acum…vei ajunge acolo unde trebuie…in varf…pt ca meriti! Efortul tau, pasiunea si daruirea ta vor fi rasplatite! Ne-ai facut serile mai frumoase…si …de ce nu …ne-ai schimbat modul de viata…si poate modul de a gandi al unora….se poate schimba mentalitatea printr-un mod atat de placut!….Tu ai un stil aparte care place, stii asta
    Cineva acolo sus te iubeste!!! Iar noi…cei care ne bucuram cu fiecare postare a ta iti suntem alaturi si te sprijinim ,,,cu aprecieri…financiar….´( dupa posibilitati….deh….sper sa fie de folos…efectul picatura…)
    Multa bafta , Ioan!

    Apreciază

  3. Salut Ioan!Poți să te faci partener cu youtube și să câștigi un bănuț și de acolo.Îți poți monetiza videourile de pe canalul tău, e gratis! 🙂

    Apreciază

  4. Renutzu zice:

    Despre asta era vorba….of 😦 Imi pare rau ca esti in „impasul” asta. Dar cum spuneai, un sut in fund e de multe ori un pas inainte. Simt ca o sa se alinieze planetele cat de curand 🙂 Ptr romanii de-afara care vor sa doneze mai exista o modalitate simpla, prin western union. Asta daca n-au cum sa doneze direct de pe carduri. Toate gandurile bune si multa bafta in toate demersurile Ioan. In ziua de azi nimic nu este gratis, aviz ptr cei ce vor numai mocăciuni 😀

    Apreciază

    • Hei, ma bucur sa te vad si pe-aici! 😀 Da, eu sunt in continuare optimist, chiar daca situatia poate parea grea… Simt si eu ca e sutul in fund de care aveam nevoie ca sa evoluez si sa duc lucruril la alt nivel. O sa vad daca voi reusi, dar momentan ma bucur sa vad cata lume si-a exprimat dorinta ca emisiunea sa continue – e un mare semn de apreciere, iar asta ma face sa vreau sa merg mai departe cu ceea ce fac! 🙂 Hug!

      Apreciază

  5. Maria Dinu zice:

    Ai deja sau poti infiinta un ONG astfel incit sa directionez 2% din salariu catre tine? Probabil vor fi mai multi care vor dori sa faca asta.

    Apreciază

Cum ți s-a părut?