Pe poteci, spre… Travel Mix

Completare 6 aprilie: emisiunea revine la tv! Joi, pe 7 aprilie 2016 de la ora 20.00 puteti urmari in premiera la Travel Mix un episod introductiv al emisiunii „Pe poteci, spre inima ta!”

Emisiunea se difuzeaza in premiera joia de la ora 20.00, iar reluarile sunt dupa cum urmeaza:

LUNI:  11.00, 17.00, 23.00
MARTI: 11.00, 17.00

JOI:  20.00
VINERI: 08.00, 14.00
SAMBATA: 14.00
DUMINICĂ: 15.00, 23.00

Un episod nou ar trebui sa apara o dată la două săptămâni, dar cum sunt un singur om care realizez cu totul această emisiune (filmare, montare, promovare), e posibil să nu reușesc mereu să am gata de difuzare un episod nou – mai ales din cauza lipsei de fonduri. Așa că veți mai vedea uneori și episoade mai vechi difuzate însă la nivel național pe Travel Mix!

Despre

Așa cum știți, televiziunea din Brașov unde se difuza emisiunea „Pe poteci, spre inima ta!”, s-a inchis la inceputul acestui an. Eu nu am vrut să renunț însă la emisiunea pe care o realizez, pentru că am văzut efectul pe care ea îl poate avea în oameni, aducându-le acestora imagini frumoase din munți, dar și un pic din bucuria de a te afla în natură.

pe poteci - deda - scaunul domnului

În aproape doi ani am realizat 37 de episoade – în urma cărora am primit o mulțime de mesaje, de la oameni din toată țara – dar și de la români stabiliți în străinătate. Mesaje de mulțumire sau de apreciere, dar și mesaje care să-mi transmita emoțiile, bucuriile sau lucrurile utile pe care privitorii le-au găsit în această emisiune. Mulți mi-au scris că, datorită emisiunii acesteia, s-au (re)apucat de mersul pe munte – și-au cumpărat bocanci, rucsac, au început să se informeze… Ba am primit mesaje și de la părinți, recunoscători că datorită acestei emisiuni, copiii lor își doresc acum să meargă pe munte! (Atenție deci, dacă sunteți părinți speriați de bombe și de urși, nu lăsați copiii să se uite la emisiunea mea!).

pe poteci the end

Am vrut să merg mai departe cu această emisiune pentru public, dar și pentru mine. Pentru că de mai bine de 6 ani încerc să merg pe drumul meu, făcând doar ceea ce simt cu adevărat să fac – lucrurile pentru care simt să mă implic, în care vreau să pun suflet. Nu să fac pur și simplu ceva doar pentru un interes material (nu zic că îmi iese asta mereu, dar încerc!)

Poate nu vă dați seama, dar alegând varianta asta, mi-a fost foarte greu să mă descurc – neștiind niciodată ce va fi luna viitoare, dacă voi mai găsi vreo colaborare sau vreun contract de unde să iasă niște bani. Dar am trecut prin greutăți cu optimism și mai ales… cu dorința de a nu renunța la potecuța mea. Pentru că am simțit mereu că este o potecă în urcare, dar mai ales… o potecă foarte, foarte potrivită mie!

pe poteci episod crai

Așa că acum urc o nouă treaptă din acest drum greu, dar frumos – și vă iau și pe voi cu mine!

pe poteci in curand

Emisiunea „Pe poteci, spre inima ta!” se mută în curând în casă nouă, urmând să fie găzduită de televiziunea Travel Mix – un post tv care emite din București la nivel național!

Sper ca astfel să reușesc să aduc munții în casele cât mai multor oameni – iar pe mulți dintre ei… să-i fac chiar să iasă din casă și să plece, din când în când, spre munte! Într-un mod cât mai educat, informat și pregătit – ca excursiile să le devină amintiri frumoase și surse importante de creștere și dezvoltare personală.

DSC_8257

Să nu credeți însă că gata, totul va fi ușor de-acum și totul va merge bine doar pentru că emisiunea se va difuza pe un post național (aflat, totuși, la început de drum). De fapt… eu simt că greul de-acum începe!

În ultimele 3 luni, de când emisiunea s-a oprit, am reușit să mai filmez material pentru alte câteva episoade. M-am ocupat și de montarea lor – și am putut face asta și datorită donațiilor primite de la câțiva din urmăritorii emisiunii. Dar în această perioadă nu am avut nicio presiune și nicio obligație, am filmat atunci când am putut, încercând să reduc, ca de obicei, cât mai mult cheltuielile.

pe poteci bilete tren

De-acum însă, intrarea pe un post național va însemna mult mai multă muncă, dar și continuitate – ceea ce înseamnă mai multe obligații și cheltuieli (și așteptări). Aș vrea să realizez un episod nou la fiecare 2 săptămâni, așa cum am făcut și pentru televiziunea din Brașov, aș vrea să achiziționez aparatură mai bună și să pot merge și în munți mai îndepărtați. Dar ca și la Brașov, voi avea și aici de înfruntat aceleași probleme financiare: eu nu voi fi plătit pentru realizarea acestei emisiuni (voi primi doar spatiu de emisie pe post, foarte valoros de altfel!)

Emisiunea mea nu este una comercială, care să prezinte prea mare interes pentru firme care urmăresc să facă profit (deși eu cred că ar putea) așa că va trebui în continuare să fac eforturi (și mai mari) pentru a găsi surse de finanțare – sponsori, colaborări, contracte de publicitate etc. Eu nu voi fi plătit pentru a face emisiunea asta, dar voi avea mult mai mult de muncă decât în trecut – pentru că o televiziune națională înseamnă totuși un alt nivel de calitate.

Așa că va trebui, o perioadă, să fac totul pe cont propriu – sau cu ce ajutor voi reuși să găsesc. Deși e posibil să am parte mai mult de pretenții sau cereri, decât de ajutor (ca și până acum). Tot eu (ma) voi filma, cu aparatura proprie (momentan nu simt nevoia sa ma ajute cineva la filmare, dar aparatura mai buna mi-ar trebui: camera video, trepied, lavaliera etc), tot eu voi monta pe laptopul meu cu performante limitate, eu voi da zeci de telefoane pentru posibile colaborari sau contracte (cea mai neplacuta parte!)…

cameraman

Asta până când, sper eu, emisiunea va ajunge destul de cunoscută și urmărită astfel încât să apară niște sponsori mai importanți, care să-mi ia de pe umeri povara și grija finanțării emisiunii și să mă lase să fac ce știu eu mai bine: să merg pe munte, să fac emisiunea și să ajung cu ea la inima oamenilor.

ioan buff curcubeu

Dacă nu aș fi simțit că există posibilitatea asta, de a ajunge cu emisiunea asta undeva departe, de a putea trăi și eu de pe urma ei, nu doar ea de pe urma mea, probabil nu aș fi ajuns aici. Nu ai cum să muncești atâta pe gratis, să dedici atâta timp pentru atâtea episoade, fără să se întoarcă tot ceea ce faci și oferi, într-un fel sau altul și la tine. Faptul că oamenii s-au exprimat a contat enorm, că am văzut bucurie și emoție în cei ce urmăreau emisiunea – iar asta a fost un mare câștig și unul din lucrurile care m-au făcut să nu renunț.

Dar din păcate nu pot face emisiunea asta doar cu aprecieri și emoții, oricât de importante sunt ele. Așa că dacă vreți să sprijiniți și voi realizarea de noi episoade, o puteți face printr-o donație, sau prin achiziționarea de fotografii sau chiar participarea la atelierele sau turele foto pe care le organizez din când în când (dați-mi un mesaj pentru asta). Eu aș vrea să nu mai fie nevoie să primesc donații, dar până atunci fac și eu ce pot 🙂

fotografii ioan stoenica de vanzare

(momentan nu e nicio expozitie in plan pentru Bucuresti, poza e mai veche 😀 Dar puteti comanda fotografii de pus pe perete chiar si asa!)

Dar, așa cum îndeamnă și emisiunea „Pe poteci, spre inima ta!”, hai să lăsăm pentru moment grijile și să ne bucurăm de natură și de faptul că emisiunea va ajunge iar la televizor și la cei ce o îndrăgesc. Nu stiu in ce fel vor evolua episoadele, eu încerc să îmbunătățesc cât mai mult ceea ce ține de mine, dar cu siguranță veți regăsi în ele același stil natural și… hmm, stați așa, nu e bine să spun eu cum e stilul… că e amuzant, că e original, că e minunat… nu, ar fi ciudat să spun eu asta. Mai bine spun că… tot eu voi prezenta și în noile episoade. Dacă asta e într-un fel sau altul, depinde de cine privește.

Nu știu să vă dau mai multe detalii acum, pot spune doar ca pe Travel Mix deja rulează spot-ul de promovare al emisiunii și sper ca în luna martie să apară primul episod (la care am de lucru foarte mult in perioada asta… in care nu prea am timp 😀 ). Episoadele vor fi adăugate și pe youtube după ce se incheie difuzarea lor la tv – dar cautati Travel Mix in grila de programe, ca să le puteți vedea în premieră!

Aici găsiți lista cu primele 37 de episoade, precum și alte informații (mai vechi):

Pe poteci, spre inima ta!

Dați Subscribe și la canalul de youtube, daca aveti – pentru ca e important ca numarul celor ce urmaresc sa creasca (chiar si pe fb), ca sa pot avea o promovare mai buna si acces mai usor la sponsori: canal youtube IoanSto

Urmăriți și pagina de facebook a emisiunii pentru noi informații și postări și… nu uitați să vă și exprimați din când în când! 🙂

ioan ciucas

Ioan Stoenică, 8 martie 2016.

 

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Excursii cu suflet și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Pe poteci, spre… Travel Mix

  1. răzvan zice:

    mult succes !

    Apreciază

  2. LoveAntique zice:

    Daaaa….Excelenta veste!!!…Nici nu se putea incheia mai frumos aceasta zi, chiar minunata acum!!!….Stiam ca vei reusi….pt ca acolo este locul tau.”on top”…ascensiunea ta deabia acum incepe, sunt sigura de asta! Ma bucur mult pt ca ai reusit si vei continua sa ne aduci frumosul in inima, cu stilul tau …inconfundabil! Si vor apare si sponsorii…si orice fel de sprijin financiar atat de necesar pt a continua…pt ca meriti…efortul tau, dedicatia si dragostea ta pt munte, pt natura trebuiesc rasplatite , sustinute si incurajate!!!
    Multa bafta , Ioan si la cat mai multe poteci insorite!!!

    Apreciază

  3. Andrei zice:

    Succes !

    Apreciază

  4. ma bucur ca drumul (poteca) merge mai departe…succes!

    Apreciază

  5. Dorin („Doru”) Motz zice:

    where there’s a will, there’s a way

    Apreciază

  6. LoveAntique zice:

    Ce bine se armonizeaza sigla emisiunii tale cu cea de la Travel Mix!!!….
    munte…inima….”poteca ” dintre ele care le uneste…..pt ca altfel nu se poate….si de partea cealalta marea si soarele!!!….excelent !!!

    Apreciază

  7. radu zice:

    Salut Ioan, numele meu este Radu, foarte frumoasa emisiunea.
    Din 2003 n-am mai urcat pe munte, dar , vorba ta, sus de pe canapea si la drum! Am programat o urcare in zona Petrosani, de antrenament, Vf |Straja, iar in mai vreau sa urc la Cozia.
    Dar, intre timp, voi face cateva trasee pe jos in jurul orasului, sa imi antrenez picioarele. Turele astea, chiar daca sunt la campie, tot unui scop nobil sevesc: mens sana in corpore sano.
    Astept cu nerabdare debutul tau la Travel Mix.
    PS o nedumerire: tu esti brasovean?
    Nu ii bai daca nu raspunzi.
    Drumuri bune!

    Apreciază

    • Cred ca am raspuns la comentariul asta pe youtube, sau in alta parte 😀 Spor cu iesirile, care intr-adevar sunt benefice oriunde ar fi si oricat de grele/usoare. Eu sunt din Bucuresti, dar locuiesc la Breaza (ph) momentan.

      Apreciază

    • radu zice:

      Am fost si la Breaza, este tare frumos pe acolo, lumea habar nu are ca la doi pasi de sosea sunt niste locuri superbe, doar sa parcheze si sa dea din picioare.
      Dar de, romanul e fudul, vrea sa se dea jos din masina direct pe vf muntelui..
      Astept cu interes noile tale aventuri la Travel Mix!
      Toate cele bune si succes!

      Apreciază

  8. Seidel Georg zice:

    Multam de stiri si-ti doresc numai succese, anul asta daca vin la Brasov te anunt din timp si doresc sa ne intalnim si sa ne cunoastem. Pentru turele tale ai de la mine un rucksac top tip ! Sanatate Seidel

    Apreciază

  9. radu zice:

    Super tare tizule, deja am vazut primele doua episoade, episodul Lespezi e superb!!
    Trebuie sa te felicit! Absolut extraordinary efortul!
    Eu sunt in antrenamente, trebuie sa repornesc cardio pe turbo si sa dau jos 15 kg pe putin si, evident, sa imi cumpar ceva echipament, ca nu am de gand sa ma duc in slapi pe munte!
    Carari insorite! Si mult success!

    Apreciază

  10. Tepes Viorel zice:

    Succes! Faci lucruri foarte bune.

    Apreciază

  11. Ana zice:

    Minunat este tot ce faci.Felicitari.Si eu iubesc muntele dar anii au trecut……Mă bucur ca ai intrat pe Travel Mix .Din păcate nu am aflat ziua si ora când se difuzeaza emisiunea. Am prins-o o singura data din întâmplare.

    Apreciază

  12. Alina zice:

    buna Ioan
    te-am vazut acum la tv -am aflat de tine acum 2 sapt inainte sa plec in apuseni – cautam sfaturi si cu ajutorul tau mi-am luat un basic (sac dormit,bocanci trasee, haine etc).
    vreau sa-mi descopar muntii..tara…redescopar n-as prea spune pt ca nici inainte de a pleca din tara nu stiam prea multe despre noi. Am o prietena care vine din Alaska si as vrea sa mergem impreuna intr-un circuit de o saptamana sau doua in grup, varsta de 30 – 40 ani. M-ai putea ajuta te rog cu un site, asociatie etc? vrem atmosfera de familie…de autentic. ..nu grupuri impersonale.
    Irina va sta aici in.perioada 5 iulie- 30 August insa eu sunt de-a locului de acum…si ma intereseaza oricand
    Multumesc mult si mult succes in continuare.

    Apreciază

  13. Ani sinclair zice:

    F frumoasa emisiune va văd din naples,Florida

    Apreciază

  14. Agarici Luca zice:

    Îți sugerez să faci puțin mai multe Glume în stilul tău

    Apreciază

  15. Andrei H. zice:

    Desi, o vad (numai) pe yutube, astept CU INTERES fiecare episod! FELICITARI, Ioane!!!

    Apreciază

  16. Mihai Popa zice:

    Imagini superbe din M-ţii Grohotişului. Mă trezesc dimineaţa cu aceste reportaje minunate care îmi dau informaţii şi idei de excursii deosebite şi fără fiţe.Mulţumim d-le Ioan Stoenică!

    Apreciază

Cum ți s-a părut?