Te crezi bun în Durmitor?

Te crezi bun în Durmitor?” este un film realizat în urma unei excursii de 7 zile în Muntenegru, în Parcul Național Durmitor, alături de Ilinca. Nu vă lăsați înșelați de titlul sugestiv, nu este vorba de genul ăla de film, deși prezintă, în mod clar, o mare aventură! Aici veți găsi detalii despre film, despre excursie și despre modalități prin care puteți vedea și voi acest film – dacă veți dori. Filmul nu se va difuza la tv, dar nici pe net. Mai întâi, urmăriți un trailer de 2 minute:

DESPRE EXCURSIE

Excursia a avut loc in perioada 27 septembrie – 3 octombrie 2015 – înainte de admiterea noastră la cursul de Lider Montan Internațional (pe care, între timp, l-am și finalizat). Am ales munții Durmitor pentru că mi s-au părut mai puțin cunoscuți, pentru că voiam să învățăm câte ceva despre turismul montan din alte țări, dar și pentru că ieșisem destul de puțin pe afară – așă că nu voiam să rămânem „inculți” la acest capitol (spre deosebire de unii, care ne reproseaza ca de ce mergem în alte tari, că ar trebui să filmez doar prin muntii noștri! Buhaha!) .

Te crezi bun in Durmitor

În excursie am mers alături de Ilinca, partener de nădejde la ture grele și lungi – așa cum ați văzut și în episodul 50 al emisiunii, cel cu traversarea de iarnă a munților Rodnei.

Am avut parte de multă ceață și umezeală în această excursie, chiar și de zăpadă. Dar chiar și pe ceață, am făcut toate traseele pe care le puteam face, marcate dar și nemarcate.

creste in Durmitor

Fără să ne pierdem speranța că măcar într-una din zile va fi senin. Și seninul a venit sub forma cea mai frumoasă: marea de nori!

mare de nori in Durmitor

Am urcat creste ascuțite, am mers prin căldări glaciare, am intrat (cu greu) într-o peșteră cu ghețar, am văzut câteva lacuri, am urcat pe vreo 12 vârfuri de peste 2200 de metri altitudine și am crescut mult în urma acestei excursii cu dormit la cort printre stânci.

cort pe munte Muntenegru

DESPRE FILM

Pentru că printre urmăritorii emisiunii Pe Poteci sunt și oameni care se uită la un episod de mai multe ori în reluare, oameni care-mi spun că episoadele sunt prea scurte și că ar trebui să las toate fazele întregi, să nu mai șterg la montaj din dialoguri etc, am lăsat în acest film tot ce am putut și am considerat că merită lăsat – mai ales când era vorba de discuțiile din cort sau de la refugiu.

Filmul are o oră și 50 de minute si cam 15GB. Este în format Full HD, salvat mpeg2.

Acest film nu va face parte din serialul Pe Poteci, deși este, evident, filmat și realizat în același stil pe care-l cunoașteți. Îl consider mai mult un… film artistic, un fel de „Pe poteci – the movie” decât un episod al emisiunii.

Filmul prezintă aventura noastră, dar poate fi o bună sursă de inspirație și pentru alții – care-și doresc să ajungă în Muntenegru sau care ar vrea să facă excursii mai lungi – sau care vor, ca și noi, să vadă cum arată munții din această țară.

lacul skrko, Muntenegru

Veți observa și cadre mișcate (tremurate) sau încețoșate de aburul sau apa care se așezau pe obiectivul camerei, dar și multe imagini spectaculoase. Am filmat cu vechea cameră video, tot Sony – dar am folosit aici pentru prima oară și un adaptor wide/macro – care a contat mult pentru filmare – chiar dacă a îngreunat camera. Multe cadre sunt filmate din mână, pentru că terenul era prea dificil și timpul prea scurt să montez trepied la fiecare cadru.

Ca de obicei, contez pe faptul că cei ce urmăresc emisiunea mea și vor vedea acest film, apreciază mai mult conținutul, povestea transmisă, peisajele din film, decât aspectele tehnice. Cu toate astea, la montaj am lucrat destul de mult și filmul este, ca și alte episoade ale emisiunii, destul de bine închegat.

CUM POT VEDEA ACEST FILM?

Acest film nu se va difuza la tv și nici pe internet. El este disponibil doar prin comandă online (mail, facebook), doar contra cost – prin transfer online. Pentru că vreau nu doar să îmi acopăr munca, timpul și cheltuielile de care a fost nevoie pentru realizarea acestui film, dar și să pot susține apariția unor episoade noi în viitor. În plus, aș vrea, ca și voi, să pot să și trăiesc de pe urma muncii mele, nu doar ea să trăiască de pe urma mea.

De aceea filmul se adresează doar celor ce înțeleg munca, pasiunea, implicarea de care e nevoie pentru realizarea unui astfel de film – celor care se bucură să suțină această muncă inclusiv financiar, nu doar prin Like-uri pe facebook. Cei care vor totul gratuit, au pe canalul meu de youtube aproape 70 de episoade de vizionat.

CUM COMAND ȘI CÂT COSTĂ?

LATER EDIT: Varianta pe usb nu mai este valabila. Ramane insa varianta prin transfer online (50 de lei).

Am încercat să găsesc câteva variante astfel încât să mențin prețul cât mai scăzut. Din păcate, filmul e prea mare pentru a intra pe un dvd, așa că am găsit următoarele variante care îmi sunt mai la îndemâna:

Download prin wetransfer. În urma confirmării plății facturii (prin bancă – transfer bancar sau ordin de plata), voi trimite link de download si parola pentru a putea descărca filmul în computerul propriu. Această variantă costa 50 de lei – este ok doar pentru cei care au o conexiune bună la internet (ca sa poti descărca 15 giga). Initial pretul era 40 de lei, dar pentru ca acum rar imi cere cineva acest film, nu mai activez contul de wetransfer Plus (care ma costa 12 euro/luna) – asa ca doar pentru o singura comanda, nu prea merita. Prin urmare, am marit un pic pretul. 

(cand am lansat filmul, am mai avut 2 variante la dispozitie, cu usb-uri personalizate sau simple, dar aceste variante NU mai sunt disponibile (nu mai am si nu mai fac usb-uri!).

USB personalizat film Ioan Stoenică

Comenzile se fac doar online, prin email (ioan.romania@hotmail.com ) sau facebook (nu imi cereti numarul de telefon!).

Plata, pentru oricare dintre variante se va face în avans, în baza unei facturi, prin transfer bancar sau ordin de plată (mergeti cu factura la bancă si o achitati – sau, si mai simplu, prin my banking). Când am confirmarea plății, trimit link-ul pentru download.

Există și posibilitatea de a plăti prin Paypal (cereți detalii dacă preferați această variantă).

Pentru comandă: Trimiteti mesaj privat pe mail sau facebook (mesaj, nu comentariu) în care să menționați:

  • Numele complet și adresa din buletin – date necesare pentru factură (sau datele firmei daca luati pe firmă) – precum și modalitatea de plată preferată.

Vor avea prioritate în preluarea comenzilor cei care îmi scriu în mesaj si câteva cuvinte sau rânduri despre emisiunea Pe Poteci – cum au descoperit-o, ce le place, ce episoade preferate au sau cum i-a ajutat sau inspirat această emisiune. Aceste rânduri mă ajută și pentru a avea în continuare motivația de a realiza din când în când noi episoade.

DISCLAMER

Vă rog să aveți înțelegere față de faptul că eu nu fac asta zilnic, deci e posibil să dureze un pic până preiau comanda și până reușesc să vă trimit factura și apoi să mă ocup de livrare.

Nu mă pot abține să nu spun câteva cuvinte și pentru cei ce vor avea tendința să critice ceva (mai ales cei care niciodată nu au spus nimic, nu au apreciat nimic, nu au mulțumit pentru ceva):

  • Da, am filmat în Muntenegru de data asta, în loc de România. Nu, nu s-au terminat munții noștri, nu i-am „tradat”, doar că nu am impresia că noi suntem buricul universului și că ar trebui să mă limitez în felul ăsta. Câte episoade din România am pe youtube și câte din străinătate? Probabil cei care critică asta nici nu au urmărit episoadele emisiunii, caz în care, orice critică adusă, este penibilă.

  • Da, acest film costă. Excursia a costat, realizarea filmului a costat, timpul meu costă. Voi n-aveți decât să faceți câte filme vreți și să le dați gratis cui vreți. Eu am făcut asta destul, așa că vreau și eu, ca și restul oamenilor, să fiu plătit pentru munca mea. Să ai tupeul să nu oferi niciodată nimic dar să pretinzi ceva gratis de la alții care deja ți-au oferit destul și să critici că de ce e contra cost, e penibil.

Astfel de reacții (de care am mai avut parte) arată nu doar lipsă de apreciere față de ceea ce am oferit până acum prin intermediul emisiunii mele, dar și o incredibilă lipsă de înțelegere a ceea ce stă în spatele realizărilor de acest fel. De aceea, astfel de reacții vor duce la blocarea persoanelor respective – și voi încerca să îmi protejez emisiunea de a fi văzută de astfel de oameni. Consider că filmele pe care le realizez merită mai mult respect decât atât.

E ok să nu îți placă ceva, dar e ca și când eu aș critica nu știu ce formație rock, pentru că mie nu-mi place rock-ul – sau că voiam să văd și să ascult altceva. Nu-ți place, e perfect! Nu trebuie nici să plătești ceva, nici să vizionezi ceva ce nu-ți place. Dar nici eu nu am de ce să te ascult, doar pentru că îți place să te bagi în seamă. Am lucruri mai importante de făcut.

Îmi rezerv dreptul de a nu distribui acest film unor persoane care îmi creează suspiciunea că vor să îl posteze pe internet, încălcând nu doar legile privind drepturile de autor cât și un minim de bun simț care, dacă ar exista, ar putea în loc să facă ceva rău, să sprijine ceva bun.

PENTRU CINE?

Acest film se adresează în primul rând celor ce îndrăgesc emisiunea „Pe poteci, spre inima ta!”. Dacă emisiunea nu îți place, e posibil ca nici acest film să nu-ți placă. Dacă însă urmărești cu drag emisiunea, atunci sigur te vei bucura și de acest film! Și, prin achiziționarea lui, vei sprijini nu doar emisiunea Pe Poteci, ci si familia potecătoare Stoenică.

Mulțumim și… așteptăm comenzile voastre precum și impresii despre film la rubrica de comentarii (după ce îl vizionați, desigur!). Iar daca sunteti interesati sa ajungeti si voi pe-acolo, scrieti-mi si despre asta! Foarte probabil voi organiza drumetii si in acesti munti, mai ales ca acum pot profesa ca Lider Montan International. 

Pentru comenzi, dati mail la ioan.romania@hotmail.com sau scrieti-mi un mesaj cu toate detaliile pe facebook. 

Ioan si Ilinca in Durmitor

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Excursii cu suflet și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

36 de răspunsuri la Te crezi bun în Durmitor?

  1. Alina mihaela zice:

    Bravo Ioan! Chiar era si cazul pt o astfel de decizie, mai ales pt cei care critica, si nu-i inteleg ce vor….sunt clipuri la discretie pe Youtube … asa sunt unii…invidia , neputinta, limitarea ii fac sa se creada superiori, in mod paradoxal, nu se gandesc ce implica un astfel de film, cata munca si sacrificii…Eu sustin alegera ta!!!
    Urmarind trailer ul imi imaginez ca e un film spectaculos, plin frumusete, bucurie, daruire, dragoste pt natura, asa cum ne-ai obisnuit, iar prezenta Ilincai innobileaza fiecare cadru! Sunteti minunati !!!👏👏👏
    In Durmitor!!!….☺😊😉😎

    Apreciat de 1 persoană

  2. meddle zice:

    Foarte tare! Si eu sustin alegerea ta!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Gimi Alexandroaie zice:

    Am vizionat filmul și am fost foarte incantat de el. Este de același gen cu seria Pe Poteci, dar ceva diferit, și este ceva ce vizionezi cu placere. Bitrate video și audio foarte bun, calitate full hd. Recomand cu încredere.

    Apreciat de 3 persoane

  4. Cosmin Alecu zice:

    Superb…varianta cu transfer e super dar poate ne intalnim si o iau direct de la voi! Ilinca nu mai are drum prin Iasi? Ai putea trimite prin ea doritorilor de aici in zona Iasului! Multumesc si bravo inca odata! La tot mai multe astfel de episoade!

    Apreciat de 1 persoană

    • Mai des am ajuns eu la Iasi in ultima vreme, decat Ilinca – dar momentan niciunul nu are programat un drum la Iasi. Exista insa curieri care ajung des acolo! 😀 Desi varianta prin transfer e cea mai rapida. Doritorii sa imi dea mesaj pe mail sau pe facebook cu detaliile cerute 🙂

      Apreciază

      • Cosmin Alecu zice:

        Eu voi lua varianta prin transfer…insa ziceam ca poate sunt vreo 20 de fani si in Iasi si ii rezolvai pe toti dintr-un foc! Daca sunt doar eu iau varianta transfer, idee pe care am si propus-o in comentarii cand ati intrebat prima data, si vorbim pe facebook sa iau contul unde sa trimet banutu! mult succes!

        Apreciază

        • Momentan doar o comanda am avut din Iasi, pentru un usb – am trimis-o prin curier. Or fi mai multi oameni care sa se uite la emisiune, dar nu sunt (in general) prea multi care sa vrea sa o si sprijine in felul asta. Scrie-mi te rog pe mail sau pe facebook datele tale pentru a-ti putea face factura si a-ti trimite link-ul de download 🙂

          Apreciază

  5. Salut!
    Iti subapreciezi munca. Merita mult mai mult decat preturile stabilite de tine!

    Apreciat de 1 persoană

    • Din pacate, usb-urile sunt destul de scumpe – ar fi crescut pretul prea mult daca il mai cresteam si eu. Iar interesul meu e sa ajunga filmul la cat mai multi oameni, nu sa ma imbogatesc de pe urma lui. Dar pe viitor voi analiza mai atent optiunile! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Asa sa faci! Pentru ca ceea ce produci tu are valoare, iar din 30 de lei cu siguranta nu te vei imbogati. Si nici din 50 sau 100. Insa oferi continut de calitate si e normal sa recuperezi macar o mica parte din investitie.
        Eu as vedea optiunea cea mai scumpa la vreo 120 lei 🙂

        Apreciază

  6. Lucian Petrascu zice:

    Foarte frumos.La cat mai multe filme ! Ma abonez.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Alina zice:

    High level!!!! Toate asteptarile au fost intrecute!!! Un film de exceptie , spectaculos din toate punctele de vedere!
    Deci , daca vrei sa fii cel mai bun in Durmitor, musai sa-ti iei un GPioanStoenica, in special pt ceata….😜😜😜
    Trebuie revazut, chiar daca are 1h 50min, parca tot repede s-a terminat….supeeeerrr, chiar o aventura frumoasa, de neuitat pt voi! Felicitari Ilinca, felicitari Ioan !!!👏👏👏

    Apreciat de 3 persoane

  8. Nicu zice:

    Ma asteptam sa fie ceva spectaculos..dar mi-a intrecut toate asteptarile…Absolut superb acest parc national..este o combinatie de Retezat, de Fagaras si Piatra Craiului…Filmul as putea spune ca are doua parti..Una cu vreme urata cu ceata, umezeala..si a doua cand a venit si vremea frumoasa iar peisajele extrem de spectaculoase se deschid privirii.
    Vorba cantecului: „Dupa furtuna se face senin,
    De incantare mi-e sufletul plin”
    Recomand oricarui iubitor de munte sa vada acest film chiar daca nu sunt familiarizati cu stilul lui Ioan ce poate nu este ca un documentar BBC sau NAT. GEO..Oricum cred ca nici nu se vrea a fi astfel. Atat Ioan cat si Ilinca au o naturalete aparte si poate ca tocmai asta face ca filmul sa fie usor de privit si de cei mari dar si de cei mici…
    P.S. Ioan, felicitari pentru tot ce faci si pentru ca ne oferi noua celor care iubim muntele , dar nu numai, sansa de a vedea o noua perspectiva a frumusetilor naturii .
    La cat mai multe episoade Pe Poteci…

    Apreciat de 3 persoane

  9. Alexe Georgeta zice:

    În seara aceasta am avut întâlnire cu doi prieteni în Muntenegru: Ioan și Ilinca. Ei m-au invitat într-o aventură frumoasă pe niște munți care arată de parcă sunt pe Marte. Am avut parte de adrenalină (Ilinca, imi venea să suflu în ecran ca să îți încălzesc puțin mâinile!), peisaje superbe, și mult simț al umorului a la Stoenică. M-am rătăcit odată cu voi prin ceață și am admirat frumusețea peisajelor prin ochii voștri. Felicitări primiți de la toată lumea, că este frumos o auziți mereu. Eu am să vă mulțumesc pentru acest film care m-a purtat într-o lume diferită și frumoasă. Voi ne arătați și ne faceți conștienți de ce este cu adevărat valoros în viață: să fii în natură, să îți cunoști limitele și să iubești. Respect și aștept cu nerăbdare viitorul film.

    Apreciat de 2 persoane

  10. laur67 zice:

    Gata! Văzut filmul si, evident, plăcut! Ştiam chiar de la început că voi dori să îl revăd…Un film ca excursia din el….”cu de toate”…cu mers prin ceaţă şi umezeala şi frig (cum,măi, fără mănuşi?!?) şi prezentarea disconfortului pe care aceste condiţii il imprimă organismului, atât din punct de vedere fizic dar şi psihic…cu imagini superbe ale unor munţi foarte diferiţi de munţii României…cu decizii luate împotriva dorinţelor sau a pornirilor de moment, pe baza informaţiilor şi a experienţei…cu odihnă în cort până la prânz (asta mi-a placut mult!) şi peste 10 ore de mers în altă zi…şi dialogurile şi comentariile, în special concluziile de la final…Felicitări şi mulţumiri, mulţumiri şi felicitări pentru tot! Mai vreau, mai vreau! Iar „bonusul”…m-a „topit” de tot…:)

    Apreciat de 1 persoană

  11. HOJDA zice:

    Un film minunat. Asa cum zicea si Ioan muntele tot munte aste oriunde ai fi…dar…ce sa zic, cu Ioan sigur putem merge pe munte fara griji. Inca odata felicitari si poate vii si in Apuseni.

    Apreciază

  12. Pinta Gheorghe zice:

    Salut Ioan,
    Am urmarit cu interes filmul ,,Te crezi bun in Durmitor”. Pot sa-ti spun ca a fost extraordinar, pacat de primele zile in care natura va fost potrivnica si va incercat cu ceata deasa. Una peste alta aventura a fost o reusita atunci cand soarele si-a facut aparitia si a scos la iveala acei munti minunati.
    Asteptam si alte episoade cu drumetiile voastre.
    Toate cele bune.

    Apreciază

  13. Ana-Maria zice:

    Felicitari Ilinca si Ioan! Filmul a fost absolut minunat, la fel ca episoadele cu care ne-ai obisnuit :). Mi-au plăcut si zilele in care vremea nu a fost grozavă, parcă totul se trăiește mai intens, dar si mai mult peisajele si marea de nori. Dupa acest episod, in care am văzut mainile roșii ale Ilincai si imi puteam imagina frigul, am decis sa nu ma mai plang vreodată de frig prin oraș :)) Mi se pare admirabila capacitatea de a ignora disconfortul fizic si de a nu te plange atunci cand condițiile nu sunt cele pe care ti le-ai dori.
    Coloana sonoră a fost super ca de obicei. Mi-ar plăcea pe viitor sa mai faci astfel de filme, eu cu siguranță le voi achiziționa. Mulțumim si pentru surpriza – bonus de pe stick ❤

    Apreciat de 2 persoane

  14. Bogdan J zice:

    Felicitari,foarte frumos filmat si din nou ,ca si in Emisiunile Pe poteci, ai un simt al orientarii foarte bun!A fost frumos sa vad cum arata muntii lor,chiar m-ai ajutat sa-mi fac o idee de excursie in viitor acolo!

    Apreciază

  15. Paul zice:

    Trebuie să recunosc că e de departe cel mai bun film al tău de până acum, iar principalul plus vine din faptul că, după cum ai spus, nu a trebuit să tai nimic. Asta chiar îl face un film complet, chiar a avut de toate.
    Scenariul a fost excelent (nu ar fi fost la fel de bun nici dacă îl făceai tu) cu primele zile pline de ceață, umezeală, gri urmat de spectacolul oferit de frumusețea crestelor și a mării de nori de sub ele.
    Mult dialog (poate partea care face diferența cel mai mult față de episoadele Pe Poteci) care prezintă impresii la cald, trăiri interioare exteriorizate care prezintă foarte bine celorlalți anumite aspecte mai puțin vizibile ale mersului pe munte, și multe sfaturi legate de partea psihică, nu doar de cea fizică.
    Frumusețea Parcului Durmitor: iar trebuie să recunosc că nu mă așteptam să mă surprindă atât de plăcut: o combinație de Retezat și Crai, pe o suprafață mai mare, la care se adaugă și canioanele din apropiere.
    Legat de momentele din film am câteva comentarii:
    Îmi dau seama ce grea a fost orientarea pe asemenea vreme văzând când era senin cât de dinamitat era relieful – foarte atipic pentru noi având în vedere că nu suntem obișnuiți cu așa ceva în România.
    Foarte bună decizia de a vă întoarce luată între cele mai înalte două vârfuri: am fost de partea ta încă de la început, fără să văd neapărat cum arăta continuarea – și mă bucur că Ilinca a mers pe mâna ta – chiar mai vrem alte episoade! 🙂
    În legătură cu frumusețea peisajului versus ce se vede unde pui piciorul sunt complet de partea ta. Nu zic că nu contează și drumeția în sine, dar totuși peisajul încununează o ieșire în natură.
    Mi-a placut foarte mult melodia de pe vârful Bogotov Kuk, s-a potrivit cu momentul. Dacă nu mă înșel e Canon in D de Pachelbel.
    M-a impresionat foarte tare abruptul care se vedea în stânga vârfului Prutas când urcați spre el – din păcate cadrul a fost foarte scut. Incredibil cât de drepte erau straturile, exact ca tuburile unei orgi – ceva asemănător cu Orga Mare din Piatra Craiului, dar mult mai impresionant.
    O idee foarte importantă, și care pentru mine e un fel de motto, ce a zis Ilinca: ”regreți mai mult lucrurile pe care nu le faci decât cele pe care le faci”, și aș adăuga eu – nu poți ști ce ai fi pierdut decât atunci când faci ceva la care voiai să renunți; odată ce ai renunțat e posibil să ți se pară că n-ai pierdut nimic, și asta e și mai trist.
    În concluzie, trebuie neapărat să mai faci episoade de genul ăsta – mai lungi și ca timp și eventual ca număr de zile, în care să nu fii nevoit să renunți la prea multe cadre!
    Și nu în ultimul rând, mulțumim pentru efort și dragoste!

    Apreciat de 3 persoane

  16. Fibinger Gabriel zice:

    Salut Ioan & Ilinca
    Am vazut filmul intr-o zi de luni, venisem de la munca obosit si un pachet de nervi…
    Mi-a schimbat complet ziua !!!
    UN MARE BRAVO LA AMANDOI !!!
    BRAVO pt perseverenta cu care a-ti facut traseele in conditii meteo nefavorabile, pt rabdarea de a merge cu trenul atatea ore, pt modul cum v-ati pastrat starea de spirit ( cred ca a primele zile au fost un adevarat test …), pt organizare , pt ca a-ti reusit sa filmati cu palmele inghetate bocna …
    pt muzica aleasa ( SUPERBA !!! ) …., pt deciziile corecte luate in momentele cheie …
    Pt cum v-ati descurcat cu apa !!! Din cate am vazut in zona inalta este foarte rara …
    mai ales ca trebuia sa fie cat de cat limpede…
    Pt toate cadrele filmate ( mai ales la rasarit !! ) din zilele senine …
    Pt toate acestea
    VA MULTUMESC !
    ZIUA MEA A FOST MULT MAI SENINA !!!

    Am vazut un film despre o tura MINUNATA din munti FANTASTICI !!!!
    FELICITARI !

    Nu as fi coborat in pestera aceea niciodata fara coltari ( sau macar snowline) ! Si amandoi ???

    Este mare pacat ca astfel de emisiuni ( ca si toata seria ” Pe Poteci ” de altfel ) nu reuseste sa intre pe unul din canalele TV de mare audienta ..

    Apreciat de 1 persoană

  17. Mihaela Dumitrascu zice:

    Sincer, nu stiu cu ce sa incep. Ne-ati lasat fara cuvinte. L-am urmarit deja de patru ori si nu-mi este indeajuns, oricat de mult te-as urmari tot nu-mi este suficient.
    Sunt episoade pe care le-am vazut de nenumarate ori (episodul meu de suflet fiind Bran -Tiganesti, varianta lunga) si ma reintorc la ele cu aceeasi placere, ca la prima vizionare. Dar acum am vazut un film extraordinar, cu peisaje colosale; cu tine si Ilinca dand viata si colorand peisajele cenusii si lipsite de vegetatie pe alocuri; cu norii care va inconjurau si pareau fara inceput si fara sfarsit, cu dragostea de natura pe care o emanati prin fiecare por si pe care o impartasiti din belsug cu noi, pentru ca DAA.., voi stapaniti aceasta arta de a vedea frumusetea si maretia naturii indiferent de conditii. Este foarte adevarat ca sentimentul perceperii frumusetii naturii este sadit in noi din primele clipe de viata, dar in tumultul vietii uitam atat de repede si de usor cata bucurie poate tasni deodata din lucruri mici si simple, asa cum sunt un rasarit sau un apus de soare, o excursie sau o simpla iesire in natura, etc. Veselia voastra este debordanta si pentru noi molipsitoare; sotul meu are dreptate cand spune ca nu am urmarit nici-un serial cu asa patima.
    Multumim mult si pentru surprize, cea mai placuta fiind desigur „bebe Stoenica” caruia ii dorim din toata inima sa creasca sanatos, frumos, multa putere si noroc in calatoria lui prin viata, sa fie protejat, indrumat si iubit de parinti si de toti cei din jurul sau, sa intalneasca in viata doar brate deschise, maini care sa-l conduca pe drumul cel drept, oameni care sa-l iubeasca si sa-l ajute sa-si indeplineasca visurile.
    Iti multumim ca ne implinesti si ne faci viata mai frumoasa in atat de multe feluri, pentru bucuria pe care ne-o aduci in suflet doar urmarindu-te, pentru zambetele pe care ni le aduci pe fata, pentru toate momentele frumoase pe care ni le oferi, pentru emotiile pe care ni le daruiesti, pentru toate lucrurile bune pe care le invatam de la tine, pentru ca oricat de frig ar fi afara tu ne incalzesti cu caldura ochilor si a zambetului tau si ar fi multe, multe alte motive pentru care sa-ti multumim.
    Dragii nostri,va iubim si vom fi alaturi de voi si in episoadele urmatoare.
    Cu deosebita admiratie,
    Mihaela Dumitrascu

    Apreciat de 1 persoană

    • Gabi zice:

      Buna Ioan,
      Referitor la film „Te crezi bun in Durmitor”
      primit, vazut, placut, admirat, entuziasmat, meditat, ascultat (muzica bine aleasa)
      Stiam ca merita vazut, ca oricare film realizat de tine, dar este intr-adevar senzational !!!
      Esti nu bun ci fff bun – sa te orientezi pe asemenea ceata, sa cari trepiedul atatea zile si sa filmezi pe anumite zone = meriti felicitari…..
      Ilinca este partenara ta perfecta pe potecile vietii. Sunteti o familie implinita.
      Muntii sunt frumosi oriunde, e pacat sa te limitezi in a vedea locuri noi fie in tara fie in afara. Ma bucur ca ai filmat in Muntenegru, auzisem ca e o tara superba cu multi munti….asa ca m-am bucurat de fiecare peisaj ….
      Mii de multumiri si felicitari Ilincai si tie

      P.S. realizare super, prezentare pe usb personalizat inedita, poze superbe ca bonus si un mesaj adorabil + autograful pe certificatul de autenticitate

      Apreciat de 1 persoană

  18. Cez zice:

    Wow….cum este acest film. Il urmaresti cu sufletul la gura, iti tresare inima la fiecare pas pe portiunea cu lanturi sau in pestera de gheata. Te relaxezi la secventele filmate in cort si parca esti si tu la final de zi, gata de odihna dupa inca o aventura.
    Si inveti… inveti cum sa te bucuri de orice vreme, cum sa respecti muntele, cum sa-ti imparti timpul, traseul, cuvintele cu un partener de drumetie, cum sa iei decizii intelepte, cum sa lasi in urma ta asa cum ai gasit, chiar daca muntele nu te lasa asa cum erai inainte sa ii calci pragul.
    Filmul asta te rascoleste. Dupa ce se termina nu stii daca sa te mai uiti o data la el sau daca sa-ti iei rucsacul in spate si s-o apuci pe poteci. Dar oricare varianta alegi, inseamna ca si-a implinit menirea.

    Apreciat de 1 persoană

  19. Cristina Marinache zice:

    Întâmplarea a făcut ca de-abia azi, la zi mare, să reușesc să văd și eu episodul din Durmitor.Chiar este spectaculos! Nu mă așteptam să văd atâta grohotiș și am comica impresie că azi am fost pe altă planetă, nu doar în altă țară!
    Așa cum mă așteptam, tu și Ilinca aveți același stil optimist de a privi condițiile grele, de a nu vă plânge la tot pasul, ci dimpotrivă. Acest traseu dovedește cât de mult antrenament fizic și psihic aveți, câtă voință și câtă înțelegere pentru ceea ce mișcă sau nu în jurul vostru. Mi-a plăcut ideea aceea despre oameni și munți din lumea largă. Ursulețul se poate mândri cu părinți ca voi!
    Nu mă așteptam ca în Muntenegru marcajele să lase de dorit, dar eram sigură că v-ați documentat foarte bine înainte de a porni la drum. Simțul orientării și-a spus cuvântul, în ciuda numeroaselor căldări.
    Cu toată ploaia și ceața, am văzut că nu ți-au scăpat detaliile mai mult sau mai puțin colorate( scorușul, florile albe, plantele acoperite de gheață, caprele negre, fluturașul de stâncă) și nu v-ați pierdut simțul umorului. Deci gheața de pe stânci era secretul unei respirații reci ca gheața.
    Oricât de frumoasă ar fi marea de nori, recunosc că apariția soarelui m-a bucurat. Vârful Prutas arăta foarte interesant, parcă semăna cu o bucată uriașă de halva. Și ninsoarea aceea( de puf probabil) a fost de efect!

    Apreciază

  20. Cosmina zice:

    Un film foarte fain , vremea nu prea ideala, dar voi v-ati pastrat entuziasmul pe ploaie si frig ; in niste munti faini , cu peisaje wow ( scena de la ghetar mi-a placut foarte tare) , si cu niste oameni si mai faini care parca te invita sa mergi cu ei 🙂 Felicitari !

    Apreciază

  21. Nicoleta Minu zice:

    Am avut surpriza să descopăr din primele secunde ale filmului, calitatea filmării, a imaginilor. Am avut impresia că pornim și noi (eu cu soțul meu) în excursie cu voi. Am urmărit cu emoție fiecare moment, fiecare peisaj (clar sau învăluit în ceață), am ascultat glumițe intime ale unor oameni dragi ascunși în sacii de dormit (Ioan și Ilinca), am poftit la ”preparatele” gătite de voi, am așteptat cu sufletul la gură să vedem: ”Se ridică ceața sau nu?”….Și când s-a luminat totul, am rămas muți de uimire! Șapte zile comprimate în două ore, într-un montaj de înaltă calitate!
    Așadar, un film extraordinar, calitate HD 100%, oameni minunați, profesionalism din toate punctele de vedere!
    Merită dorit, cumpărat, văzut, apreciat, dorit altul, și altul, și altul…
    Mulțumesc Ilinca! Mulțumesc Ioan!

    Apreciază

  22. Fibinger Gabriel zice:

    Referitor la episodul 60:
    UN MARE BRAVO !!!
    Este minunat, mai ales ca putem vedea „cu ochi de iarna” locuri cunoscute …
    Turele iarna cu dormit la cort sunt un vis mai vechi al meu, din pacate nematerializat…
    Probabil ca, de aceea imi plac cel mai mult episoadele filmate atunci…
    ORICUM , EPISODUL ESTE FARA CUSUR !!!
    Eu , unul , nu am identificat vreunul… Felicitari !
    Astept cu mare curiozitate urmatorul episod
    LA MULTI ANI !
    LA MULTI MUNTI !

    Apreciază

  23. Ionuț zice:

    Salutare, am primit ieri filmul, iar aseară l-am vizionat împreună cu soția și băiețelul fan-Stoenica. A fost ca o seară la cinema, cu popcorn, o cana de ceai, iar filmul a fost unul pe măsură. Deși iesim în natură destul de des, filmele lui Ioan îmi dau impresia ca nu o fac suficient, iar dacă se întâmplă să filmeze în locuri în care am mai fost, de fiecare dată am impresia ca am ratat ceva.
    Îți mulțumesc, Ioan. Îți mulțumesc pentru filmul din Durmitor, dar mai ales pentru toată munca pe care ai depus-o până acum. Sunt mulți oameni care au început sa meargă pe munte datorită ție. Așteptăm cu nerăbdare următoarele episode (să nu care-cumva sa renunti la asta! :)), iar Patrick o ieșire la o tură de a ta, obligatoriu cu cortul….

    Apreciază

  24. Mihai Ioan zice:

    Filmul e excepional, cadrele naturale au fost extraordinare dar pentru mine aceasta excursie a fost doar un pretext pentru o lectie de viata si de optimism. Prima parte mi-a placut la maxim.

    Apreciază

  25. Andreea Cristea zice:

    Desi am am fost in Muntenegru am stat doar o noapte in Zabljak, cu o scurta vizita la Lacul Negru. Am vazut cat de frumoasa si impresionanta e zona, dar nu mi-am imaginat ca e chiar atat de spectaculoasa si ca muntii ar fi atat de interesanti. Cu filmul acesta mi-am dat aseama ca e neaparat sa mergem sa strabatem potecile acestor munti. Cei de la Ministerul Turismului din Muntenegru ar trebui sa te rasplateasca cumva, pentru ca ai realizat asa un film (wow!) despre Parcul National Durmitor.
    Felicitari! L-am urmarit (impreuna cu Andrei) cu mare placere si emotie. La cat mai multe filme de genul acesta.

    Apreciază

  26. Marioara Dudu zice:

    Superb! Greu de realizat, felicitări! Mi-a stat inima când vedeam cum mergi cu camera in mână pe porțiunea aceea cu lanțuri. Niște munți foarte frumoși, un pic din Crai, un pic din Făgăraș. Un traseu dificil, mai ales in prima parte, aceea prin ceață. Dar, așa cum spuneați și voi in film, parcă mai bine că a fost ceață, că nu s-a mai văzut hăul peste care treceați. ȘI eu aș fi preferat la fel. Felicitări Ilincăi, pentru cât de bine merge (eu incă nu am fost cu ea) și mai ales cât de mult poate să care in spate.O felicit și pentru curaj și spiritul de aventură (ai ales bine să nu urcați atunci pe vârful cel mai inalt, pe traseul ăla care părea imposibil). Parcă te-am auzit că vrei să mai faci o tură acolo? Parcă m-aș băga…..

    Apreciază

  27. Vlad Neamtu zice:

    Oauu, in asa „Durmitor” chiar trebuie sa fii bun, unul ultra all Inclusiv de 5 stele. Multumim ca ne-ai permis sa fim si noi pentru aproape doua ore cu voi in „Durmitor”
    Cred ca si cortina de ceata si ploaie din primele zile ale aventurii voastre si-a avut rolul ei pregatindu-va pentru ce urma sa vina. un spectacol magnific oferit de salbaticia naturii, iar voi ati fost o echipa foarte faina si bine inchegata numai buna pentru o asemenea aventura „in Durmitor”
    Una peste alta efortul tau de a ne aduce in case aemenea povesti si imagini deosebite chiar merita recompensat.
    Cu astea fiind spuse va urez toate cele bune si la cat mai multe aventuri cu filme de „Oskar” in anii ce urmeaza sa vina…..

    Apreciază

  28. Loloiu Stefania zice:

    Este dificil de scris doar cateva cuvinte legat de acest film pentru ca el este despre foarte multe. Incep totusi prin a raspunde la intrebarea voastra de la final: “nu, nu m-am saturat de voi :)”. A fost extrem de intens, captivant, interesant, educativ, amuzant, inspirational si lista ar putea continua. Motiv pentru care l-am vazut de doua ori 🙂
    Este un film facut cu sufletul, pentru toti iubitorii de munte, despre multa pasiune si multa munca, despre incredere, despre niste munti putin altfel, despre cum sa te descurci pe munte si bucuria de a fi pe munte in conditii mai putin prietenoase, despre respectul fata de munte, surprizele pe care acesta ni le poate face si despre multe altele.
    Iti multumesc pentru acest film si pentru ca, datorita tie, am descoperit muntele, am ajuns sa il iubesc, sa fiu dependenta de el!

    Apreciază

Cum ți s-a părut?