Retrospectiva 2018 Pe poteci cu Ioan

Se incheie 2018, un an plin de ture Pe poteci cu Ioan.

Am organizat drumetii prin o multime de munti: Parang, Latoritei, Vrancei, Penteleu si Siriu, Podu Calului, Macin, Ciuc, Bodoc, Fagaras, Retezat, Buila, Capatanii, Bucegi si Baiului, desigur, Ciucas si Grohotis, dar si Tataru, Cernei si Mehedinti, Ceahlau, Almajului si Aninei, Piatra Craiului dar si Persani, Leaota si Iezer-Papusa – si cu siguranta si altii. Plus o super excursie în Parcul National Durmitor, din Muntenegru. In ritmul asta, cei ce vin periodic cu mine la ture vor ajunge sa vada un pic din fiecare munte al tarii – si cu siguranta in 2019 imi doresc si acest lucru: sa propun ture si in alti munti mai putin umblati sau cunoscuti, sau munti mai indepartati de Bucuresti. Pentru ca avem cu ce (si cu cine, nu?)! Asta dacă și voi vă doriți să vedeți mai mult din munții noștri, să nu vă limitați doar la trasee clasice și deja prea aglomerate.

ture ioan stoenica 2018

Ce mi-a placut in 2018 a fost faptul ca grupul care s-a format a avut mereu un nucleu foarte fain, la care s-au adaugat aproape la fiecare tura si oameni noi, la fel de potriviti pentru grup si turele pe care le organizez. Am preferat sa nu merg cu autocarul plin de oameni, ci cu grupuri mai mici (maxim 14, de obicei in jur de 10), pentru a mentine si atmosfera mai faina in grup, dar si un nivel mai ridicat de siguranta – chiar si prin faptul ca la fiecare tura, cel putin jumatate dintre participanti imi erau cunoscuti de la alte ture – un mare avantaj pentru toata lumea!

grup Moldoveanu

Cei ce au participat la mai mult de 3 ture organizate de mine, au beneficiat de reduceri la magazine cu echipament montan și am avut și vreo sută de insigne Pe Poteci, pentru primii 100 de participanti. Poate voi mai scoate.

insigna pe poteci

Așa că, dacă vreți și voi să mă însoțiți în 2019 pe poteci marcate și nemarcate, dați-mi un mesaj! Scrieți-mi câte ceva despre voi, despre experiența voastră, despre ce fel de ture v-ar interesa etc și voi răspunde atunci când prind puțin timp liniștit la laptop. Pentru că anul ăsta a fost nu doar plin de munți, dar și plin de cel mai frumos Munte cățărător și scump, care mă face să mă bucur că nu pot sta prea mult sau prea liniștit la laptop.

ioan si bebe

Majoritatea turelor pe care le organizez sunt de nivel mediu de dificultate, unele mai ușoare, să poată veni și începători, altele mai grele, unele cu dormit la pensiuni sau cabane, altele (multe) cu dormit la cort. Așa că sigur se poate găsi o tură potrivită și pentru voi. Puteți citi mai multe detalii despre mine și turele mele, aici. Pentru a vedea în primul rând dacă simțiți o compatibilitate între noi (pe care, apoi, ar trebui să o simt și eu). Mi se pare important să rezonezi cumva cu oamenii alături de care mergi pe munte, pentru a putea avea parte de o experiență mai plăcută, mai caldă, mai… ca în familie.

corturi cheile nerei

Sărbători fericite să aveți și… haideți și voi, Pe poteci cu Ioan.

Ioan Stoenică, decembrie 2018. 

PS: urmariti si episoadele emisiunii „Pe poteci, spre inima ta!” – pentru munti, pentru liniste, pentru informatii, dar si pentru motivare (in caz ca va lipseste) 😀

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Excursii cu suflet și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Retrospectiva 2018 Pe poteci cu Ioan

  1. Kosa Iuliu zice:

    Salut,
    Am urmarit toate filmuletele de pe youtube si mai nou si pe travelmix.
    Am o experienta de mers de ~20 ani si imi doresc sa ajung in 2019 si in Muntii Persanului.
    Cu stima Iuliu

    Apreciază

  2. Ioana zice:

    Felicitări.Am multe de spus.Cred că mai bine comunicăm mail.Cu bine,pe poteci.Mă interesează.

    Apreciază

  3. liviu andreescu zice:

    Ma numesc Liviu si-ti urmaresc emisiunile cu mult drag…As vrea sa particip si eu macar la unele din turele tale dar nu-ti stiu adresa de mail

    Apreciază

Cum ți s-a părut?