Ioan Stoenică – despre fotografii, expozitii si excursii prin muntii țării

În februarie 2014 s-a lansat la TVS Brașov emisiunea de munte, „Pe poteci, spre inima ta!” Gasiti aici lista cu toate episoadele: Pe poteci!

Detalii si pe pagina de facebook: Pe poteci

Promo-ul emisiunii poate fi văzut aici:

(pentru Noutăți, vedeți pagina specială, unde voi adăuga periodic noi informații, despre expoziții, albume, jurnale, realizări etc)

Informatii despre achizitionarea fotografiilor mele, aici: Fotografii Ioan Stoenică

Descoperă “România, dincolo de șosele”. Așa am numit o parte din expozițiile foto pe care le-am avut. Ideea pentru acest titlu mi-a venit in muntii Cernei. Stateam si priveam apusul pe o margine de prapastie, deasupra văii Cernei și deasupra șoselei ce merge pe acea vale. Peisajele erau incredibile – cu creste stâncoase, prăpăstii, pini crescuti pe stanci, văi, fagi colorati de toamna si casute risipite prin poieni pitoresti, pline de căpite. Printre copaci vedeam uneori trecand cate-o masina acolo jos in vale si ma gandeam: “oamenii din acea masina habar nu au ce se ascunde mai sus de stancile ce marginesc soseaua!” Pentru ca dincolo de stancile pe care le puteai vedea de la sosea, era un intreg Univers, complex, intins, divers, incredibil de frumos! Cu o multime de elemente pe care nici nu le-ai putea banui, trecand cu masina pe acea sosea.

Unele frumuseti nu pot fi vazute de la sosea. Nu poti sa le vezi si sa le simti doar trecand cu masina pe langa ele. Si exista inca locuri minunate unde nu ajunge nicio sosea. Unde banii nu te pot duce, unde poti ajunge doar tu – corpul tau, sufletul tau, mintea ta. Aceste excursii iti pot dezvalui frumuseti de o alta natura decat cele pe care le vezi intr-o excursie facuta mai mult.. pe sosea.

In plus, astfel de excursii nu reprezinta doar niste excursii “fizice”, ele pot fi intr-o mare masura si niste excursii sprituale. Excursii in care sa te regasesti pe tine insuti, mai plin de frumos si de bucurie decat aveai impresia ca esti. Pot sa-ti aminteasca de copilul din tine, pot sa trezeasca emotii pe care le credeai uitate. Pot fi in acelasi timp, excursii spre centrul padurii sau spre centrul propriei fiinte.

Dar pentru asta e nevoie de un suflet deschis, care sa-si doreasca sa simta si sa descopere mai mult.

România nu se rezuma la Valea Prahovei sau la litoral. Sunt o multime de locuri ce merita sa fie descoperite, pentru ca te pot face sa spui plin de bucurie: “Românie minunata, te iubesc!” La unele se ajunge cu masina. La unele se ajunge doar cu piciorul. Pe multe dintre ele le puteți descoperi și la mine pe blog.

romania dincolo de sosele

Primul aparat foto mi l-am cumparat in 2005 – era un aparat de tip bridge de care ma simteam foarte mandru (HP945). Am inceput astfel sa pozez tot ce-mi iesea in cale – flori, nori, fete, masini, case. In primul an am constatat ca oamenii (sau mai bine zis “fetele”) se impart in doua categorii: cei carora le place sa li se faca poze si cei carora nu le place :))

Nu mi-a folosit prea mult aceasta constatare, pentru ca am inceput destul de rapid sa ma simt mai atras de natura decat de oras si de oameni.

Desi in facultate am urmat un curs foto, nu pot spune ca asta e ceea ce mi-a trezit dorinta de a face fotografii. A fost poate mult mai mult  dorinta de a percepe mai bine ceea ce ma inconjoara – de a vedea lucrurile altfel, de a le surprinde intr-o cutiuta cu amintiri. Mai intai a existat dragostea fata de subiect, abia apoi dorinta de a-l fotografia.

Cand am inceput sa merg singur pe munte am simtit tot mai mult ca am gasit subiectul cel mai interesant de fotografiat: muntii. Mersesem pe munte de multe ori cand eram mic, urcasem pe cele mai inalte varfuri din tara – dar am constatat rapid ca e altfel atunci cand mergi pe cont propriu, cand ii descoperi intr-un mod mult mai constient, cu alti ochi, alt suflet si alta minte decat in copilarie.

Descopera România, dincolo de șosele!

Descopera România, dincolo de șosele!

Fotografia s-a potrivit perfect cu dorinta mea de a lua acasa putin din ceea ce eu gaseam acolo sus. Dorinta de a oferi si altora frumusetea aceea, de a arata ce se gaseste acolo unde nu multa lume ajunge. In felul asta s-au inmultit si excursiile pe care le faceam dar si fotografiile.

Din 2009 am schimbat aparatul cu un DSLR, un Nikon D90 cu obiectiv 18-70mm. Au fost momente cand mi-a fost dor de vechiul aparat, de cat de usor era sau cat de comod de folosit cu o singura mana. Diferenta de calitate insa s-a vazut si pana la urma D90-ul a devenit o parte importanta a fiecarei excursii pe care o fac. Este, cum imi place mie sa spun, ochiul de sticla, martorul tacut al experientelor prin care trec, care isi ia notite cu gandul sa duca si celor de acasa o parte din frumusetea si bucuria pe care eu le gasesc pe munte. A contat insa mult ca am invatat sa fotografiez pe un aparat de tip bridge – cred ca mi-ar fi fost mai greu daca incepeam direct cu DSLR-ul.

Intre timp s-au strans zeci de albume online din zeci de excursii si o multime de munti diferiti ai tarii noastre. Si nu m-am saturat de cat de frumoasa este tara asta si cata diversitate ofera Carpatii. Si cu cat cunosc mai mult, imi doresc sa cunosc si mai mult si in acelasi timp… creste si dorinta de a arata si altora ca Romania nu se rezuma la Valea Prahovei sau la litoral!

Prin expozitiile pe care le-am avut am incercat sa aduc muntii mai aproape de oameni, sa-i aduc in mijlocul orasului – astfel incat cei ce nu au ajuns niciodata pe crestele lor sa poata face o excursie… O excursie care nu necesita antrenament fizic sau echipament special, o excursie care sa-ti dezvaluie mai mult din frumusetile Romaniei. Si de ce nu, sa trezeasca macar putin dorinta de a te afla si tu acolo sus. Lucru chiar foarte realizabil, cu putina vointa, ceva echipament si conditie fizica.

Munții României - fotografii Ioan Stoenică

Munții României – fotografii Ioan Stoenică

Ioan Stoenică, iunie 2012.

Albume din excursiile mele, pe Picasa: Albume Ioan Stoenică. Merita sa vedeti Albumul 100! (o selectie cu fotografii din toate albumele)

Va astept sa reveniti pe blogul meu pentru jurnalele de calatorie – in care veti gasi peisaje din munti foarte diversi, dar si aventuri petrecute prin paduri si pe creste. Daca doriti sa primiti notificari pe mail atunci cand adaug un text nou, gasiti o rubrica speciala in partea de jos a paginii.

Si, asa cum am mai spus, nu ezitati sa va exprimati – atunci cand simtiti sau ganditi ceva referitor la o imagine sau un text. Cu siguranta poate fi util si de interes si pentru altii – dar si pentru mine. Si e o sansa buna sa cunosti oameni noi, care sa-ti semene macar din anumite puncte de vedere. Pe principiul: „ma bucur ca mi-ai citit toate jurnalele, dar daca ai fi si comentat, acum stiam si eu cu cine stau de vorba, nu doar tu!” 🙂

Pe mine ma gasiti intr-o foarte mare masura si in texte de alt gen decat cele de munte. Cautati pe blog sau pe google „Descopera-mi inima cu ceva„, „Dansul frunzelor din mine„, „Povestea lui It”, „Printesa din turn”, „In lumea celor care nu chelesc” etc.

Detalii despre achizitionarea fotografiilor mele, aici: fotografii Ioan Stoenică de vanzare.

Vedeti si: http://adrianstoenica.blogspot.ro/  Multe dintre expozitiile pe care le-am avut au fost de fapt ale tatalui meu, eu doar am avut norocul sa pot expune pe langa tablourile lui.

expozitii ioan stoenica sept 2013

151 de răspunsuri la Ioan Stoenică – despre fotografii, expozitii si excursii prin muntii țării

  1. andreea christodorescu zice:

    Buna seara,

    Am distribuit pe pagina mea de Facebook o fotografie postata de Visit Romania anuntand astfel expozitia foto de la F64. Acesta a fost si gandul meu, de a face cunoscuta aceasta expozitie pentru ca sunt de aceiasi parere ca, adevarata Romania se afla” dincolo de sosele” asteptand sa fie descoperita!. Anul acesta am lansat in cadrul unui eveniment privat, un album foto, cuprinzand cateva fotografii ale unor prieteni de ai mei, tocmai cu acest scop : de a-l determina pe privitor sa-si ia rucsacul si sa descopere Romania.
    Daca deranjeaza aceasta preluare, va rog sa ma scuzati si sa acceptati scuzele mele!

    Apreciază

    • Hey! Multumesc pentru mesaj – dar si pentru share. Evident ca ma bucur sa afle cat mai multa lume de expozitie si de fotografiile mele, asa ca orice postare e binevenita – atata timp cat mentioneaza numele autorului si are eventual si un link 🙂 Daca esti din Bucuresti poate reusesti sa ajungi pe la expozitie! 🙂

      Apreciază

  2. Alexandru zice:

    Ha, ce tare. Suntem lângă tine în personalul de Braşov.

    Apreciază

  3. Corina zice:

    Buna seara, Ioan! Aceasta este una din serile in care am timp sa-ti scriu, asa cum am promis. Pentru ca sunt multe serile sau momentele din zi, cand ma relaxez si ma bucur privind fotogafiile facute de tine si citind „textele” tale, dar nu pot comenta, nu am acele secunde pentru a scrie tot ceea ce vreau eu sa scriu. Dar instaurez o regula: chiar daca scriu doar „Buna seara, Ioan”, tu sa stii ca aceasta expresie cuprinde toata admiratia, recunostinta si Dragostea pe care tu stii ca noi le avem pentru tine! Multumim, Ioan! Corina si Lucian

    Apreciază

  4. Claudia Tanasescu zice:

    Buna Ioan. Ce fain ca o sa vii la Timisoara. Deabia astept sa iti vad expozitia si paote sa te cunosc. O vara frumoasa, cu multe excursii la munte si fotografii 🙂

    Apreciază

  5. AdyCryss zice:

    salut tinerete,
    din punctul meu de vedere esti MARE, si sa o tii tot asa .
    sunt buzoian si sunt un pic invidios pe tine fiindca ai ajuns inaintea mea in zona muntoasa a buzaului, dar sunt mindru de acele frumuseti si m-ai ales de faptul ca le poti impartasii si celorlalti…. pozele sunt super sisa stii ca se vede ochiul de artist si m-ai ales ca ceiace faci iti place.
    Bravo incaodat si sa ai noroc pe unde o sa umbli.!

    Apreciază

  6. Lahman Marcel zice:

    Am nevoie de un sfat: pe moment folosesc un Canon 400D cu doua obiective(28-135mm si 70-300mm) dar imi este din ce in ce mai greu sa le car pe munte. Din parerea dvostra (si a altor colegi eventual) ce ar trebui sa imi achizitionez, mai usor de carat. Multumesc

    Apreciază

    • Salut! Eu vreo 3 ani am mers pe munte cu un singur obiectiv: 18-70mm. Imi era suficient, chiar daca uneori nu mi-ar fi stricat un zoom mai mare, pentru animale. Dar cat de des vezi animale pe munte? Acum am si un 55-200mm, care e foarte mic si usor. Nici eu nu vreau sa car prea mult, pentru ca mi-ar face excursia mai grea. La obiective canon nu ma pricep, dar sigur ofera aceeasi gama ca si nikon. Asa ca poti incerca doua variante: ori un obiectiv cu plaja focala mai larga, dar care de obicei sunt scumpe (gen 18-200mm la nikon), ori un obiectiv cu o plaja focala mai scurta (gen 18-105 la nikon), care acopera suficient de mult din situatiile de fotografiere. Varianta cu doua obiective mi se pare plauzibila mai ales daca unul din obiective e foarte usor (plaja focala scurta sau fixa). Iar al doilea, cel de zoom, poate fi si el usor – dar calitatea imaginii in cazul ala nu se compara cu obiectivele cu mai mare greutate (mai multe lentile etc).

      Eu sunt adeptul ideii „mai putin efort, mai multe poze reusite”.

      Exista un obiectiv foarte interesant, 18-270mm, vezi aici>

      http://www.f64.ro/f434343/tamron-af-18-270mm-f-3-5-6-3-di-ii-vc-pzd-pentru-canon.html

      Gandeste-te cate poze faci la 300 mm. Pe munte eu 90% din poze le fac la 18mm. Asa ca mi se pare mai util un obiectiv cu unghi mai larg decat unul cu zoom mai mare.

      Apreciază

  7. Buna ziua, lansam invitatia de a face parte din grupul nostru de artisti pe care dorim sa ii promovam.
    Pentru inceput va asteptam sa adaugati cateva din lucrarile Dvs pe siteul colectivului nostru http://www.tablouri-de-lux.ro.
    In viitorul foarte apropiat intentionam sa promovam lucrarile si pictorii de pe acest site la nivel international.
    Multumim frumos si va felicitam pentru talentul cu care sunteti inzestrat.
    http://www.tablouri-de-lux.ro Sustine Arta in toate felurile Ei !

    Apreciază

  8. Raluca Gherman zice:

    Salut!
    Daca tot ti-ai invitat musafirii sa lase o urma a trecerii lor pe aici, ma conformez, n-am ce face… Am ajuns aici via carpati.org, ca multi altii, probabil. Imi adunam informatii vara asta pentru prima mea tura pe Giumalau si jurnalul tau a fost printre primele pe care le-am citit – nu ti-am multumit atunci pentru informatii si pentru fotografii, o fac acum. Din pacate, eu nu am beneficiat de indrumare de la manastire, asa ca nu am gasit Polita Caprelor :D. A ramas ca tema pentru tura urmatoare.
    Ture frumoase (ca se lasa cu fotografii si povesti pentru noi) si mult soare!

    Apreciază

    • Ce dragut, multumesc de mesaj! 🙂 E util pentru mine sa vad ca lumea gaseste ceva folositor sau frumos in jurnalele sau fotografiile mele, sa vad ca sunt apreciate sau utile. Daca nimeni nu mi-ar spune asta, mi-ar fi mult mai greu sa simt sa le fac 🙂 Excursii frumoase iti doresc si tie, si sa-ti iei revansa cu Giumalaul candva – mai sunt multe de vazut pe-acolo (si eu mai am de descoperit destule!).

      Apreciază

  9. criscar50 zice:

    Draga Ionica,iti doresc Craciun fericit,Noul An cu sperante de mai bine,sanatate,bucurii,liniste sufleteasca si … temeritate controlata! La multi ani,din inima,Crisan

    Apreciază

  10. Doru Constantin zice:

    La mulți ani sănătoși, spornici și înțelepți.

    Apreciază

  11. Valeriu gavrilovici zice:

    Seara buna! Un an pace si bucurie!
    Acum un an mi-am cumparat o geanta foto Lowepro de luat pe munte multumita „consultatiei” pe care ai binevoit sa mi-o dai. Acum a venit rindul unui trepied. Pot sa beneficiez din nou de un sfat? Multumesc!

    Apreciază

    • Salut! Ar fi mai bine daca mi-ai trimite mai multe detalii pe mail – despre ce aparat ai, ce faci cu el etc – pentru ca in functie (si) de acesti factori trebuie sa alegi trepiedul. Dar aici nu este locul potrivit unde sa raspund 🙂 Pe scurt, trebuie sa fii atent la ce greutate poate sustine trepiedul (daca ai un aparat mai mic, o greutate de 2 kg e de ajuns), dar si ce greutate are trepiedul in sine (mai ales daca mergi mult cu el in spate). Pentru control mai facil exista trepiede care au cap de tip bila, mi se par cele mai tari – dar sunt si foarte scumpe. Un trepied normal, cap in 3 directii (3 way) e mai potrivit in cele mai multe cazuri. Ceva de genul acesta.

      Apreciază

  12. E o adevărată delectare răsfoirea paginilor jurnalului tău montan.
    Felicitări !

    Apreciază

  13. George zice:

    Salut!
    Ne-am intalnit la expozitia din Brasov si ti-am povestit putin despre Corsica.
    Un link cu cateva poze din excursie: http://www.razwww.ro/9-24-iunie-2012-corsica-gr20-pisa .

    Felicitari pentru ture, fotografii, blog cat si tatalui tau pentru tablouri.
    Iti doresc sa ti se indeplineasca dorintele!

    Doamne ajuta!
    George.

    Apreciază

  14. aneresia zice:

    Am trecut chiar duminica prin Brasov si plimbandu-ma – grabit – prin centrul vechi mi-a sarit in ochi afisul cu expozitia ta si a tatalui tau, dar din pacate timpul nu mi-a permis sa intru. Acum regret dar sper sa revii cu o expozitie la Galati, Felicitari pentru fotografia din National Geographic, consider ca este un pas foarte important pentru tine.

    Apreciază

    • Cand sunt si eu la expozitie, ma uit uneori la oamenii care trec grabiti pe strada si ma intreb… oare pentru ce au timp? De ce nici nu se uita stanga – dreapta sa vada ce e in jurul lor? Ar putea fi ceva frumos pe-acolo! Pe unii ii mai invit eu sa intre – ca altfel ar trece pe langa fara sa vada ce e inauntru. Unii se bucura ca i-am invitat sa intre, pentru ca descopera o expozitie care le atinge sufletul. Altii trec oricum grabiti mai departe.

      Nu avem in plan sa revenim la Galati cu o expozitie. Dar nu se stie niciodata. O sa anunt pe blog urmatoarele proiecte, cand va fi cazul 🙂

      Apreciază

      • aneresia zice:

        Iti urmaresc de ceva timp blogul si chiar eram foarte curioasa sa-ti vad fotografiile printate. Trebuia sa ne intoarcem la Galati, dar daca stau sa ma gandesc mai bine, as fi putut intra macar cateva minute. Ma bucur ca inviti oamenii la expozitie, Sunt multi ce „nu au curajul”, din timiditate, lipsa de timp sau alte motive, sa paseasca in interior.

        Apreciază

  15. Valentina zice:

    ioan, in bucuresti cand mai vii?

    Apreciază

    • Momentan o parte din fotografiile mele sunt expuse la Decathlon Brasov. Nu stiu cand voi reusi sa expun iar in Bucuresti, dar voi anunta pe pagina cu Noutati – si pe facebook 🙂 (cred ca despre asta era vorba, ca altfel… azi sunt in Bucuresti :)) )

      Apreciază

  16. SINCERE FELICITARI !
    25 DEC 2O13

    Apreciază

  17. Buna Ioan,
    In dimineata aceasta am gasit din intamplare cateva din albumele tale pe facebook.
    Vreau doar sa te felicit pentru ce faci si sa-ti urez mult succes in continuare si la cat mai multe varfuri cucerite.

    Nu ne uita nici pe noi „astia de acasa” si pozeaza orice loc frumos pe care il vezi.

    Toate cele bune,
    Diana

    Apreciază

  18. Bunica buni zice:

    La multi si fericiti ani, sanatate, impliniri pe masura aspiratiilor si bucurii sfinte de sarbatoarea Sf.Ioan Botezatorul, care-ti este ocrotitor si impreuna calator pe cararile vietii !
    Cu mult drag te imbratiseaza nasa ta, cu familia.

    Apreciază

  19. criscar50 zice:

    Celui ce din noblete sufleteasca impartaseste bucuriile experientelor montane cu cei mai putin temerari, lui Ioan-Brezean de Romania, multi si plini de impliniri ani!

    Apreciază

  20. criscar50 zice:

    Si noi multumim! Ceva iesiri prin natura facem si noi;atfel ne-am urca pe pereti! Grupul nostru „iese” cam o data pe luna. Asteptam noi albume, jurnale, marturii de suflet.

    Apreciază

  21. Florentina Vescan zice:

    Te admir pentru sensibilitatea cu care percepi lumea inconjuratoare si pentru faptul ca impartasesti si altora din ea facandu-i sa isi doreasca sa iasa din casa si sa isi depaseasca conditia. Urmarindu-te, imi pare rau ca saptamana nu are decat doua zile libere si ca am numai 25 de zile de concediu pe an:-)
    Multumesc,
    Florentina

    Apreciază

  22. Rooocsy zice:

    Imi place ceea ce scrii.Se vede ca si tie iti place ceea ce faci,pentru ca scrii niste articole foarte reusite si incanti cititorii de fiecare data cu altceva nou.Felicitari si cu aceasta ocazie iti propun sa urmaresti acest site care sigur te v-a ajuta daca vei calatori prin Moldova cazare in Iasi .

    Apreciază

  23. Ralu Daniela zice:

    Frumoasă mai e lumea prin ochii tăi!

    Apreciază

  24. mariana si laurentiu zice:

    Intr-o emisiune pe TVS ne intrebati daca cineva va urmareste emisiunea.Va raspundem ca o urmarim cu mare drag ori de cate ori se difuzeaza.tineti-o tot asa este suuuuuuuuuuuper!ar fi trebuit sa fie difuzata si pe posturile nationale.Iubim muntele ,avem 50 ani,si ori de cate ori avem ocazia iesim pe potecile din jurul Brasovului si nu numai.
    Mult succes .
    Fam. Teslaru Mariana si Laurentiu

    Apreciază

    • Ieeei, multumesc! 😀 ma bucur ca cineva chiar a tinut cont de rugamintea mea de la sfarsitul emisiunii! Stiu ca sunt probabil multi oameni care urmaresc emisiunea, dar daca nimeni nu se exprima, am uneori senzatia ca poate o fac degeaba… Asa ca multumesc pentru exprimare si sper sa va placa si editiile viitoare! Nu uitati ca le puteti vedea si pe YouTube.

      Apreciază

  25. CLAUDIA zice:

    Salut Ioan,
    Iti urmaresc cu mare drag toate episoadele emisiunii „Pe poteci, spre inima ta!”. Tocmai am terminat de vizionat episodul cu numarul 10 si pot spune un singur cuvant: SPECTACULOS. Urmaresc emisiunea inca de la inceput si trebuie sa recunosc ca uneori cand mi se face dor de munte, incep sa revad editiile mai vechi :). Penru ca uneori mai evadez si eu in spectacolul acesta al naturii, m-ar interesa sa vad si emisiuni din ture mai lungi: de cateva zile. Ar fi frumos sa ne prezinti si cate ceva despre nutritia in turele de munte mai lungi (stiu ca este un episod de acest gen, ep. 5 , insa ar fi frumos sa faci unul si in perioada asta de vara).
    Astept cu nerabdare urmatorul episod si tare mult mi-as dori sa ne intalnim vreodata si pe potecile astea frumoase ale Romaniei :).
    Keep up the good work!

    Apreciază

    • Buna seara! Multumesc pentru feedback, e important sa stiu ca oamenii se uita si apreciaza 🙂 Si la fel, e util sa stiu cam ce li se pare lor util, ce si-ar dori sa vada mai mult… Si sunt bucuros sa spun ca vor urma cateva editii din ture mai lungi (cu o noapte dormita la cort). Acestea vor fi de 50 de minute, deci mai lungi – sper sa aibe lumea rabdare sa vada tot 😀 Cand o sa fac rost si de ceva aparatura mai performanta, sa pot captura imaginile la calitate mai buna, o sa merg si in munti mai spectaculosi, gen Retezat… dar fac ce pot si pana atunci! 🙂

      Apreciază

  26. Berszan Sandor Sofron zice:

    Buna Ioan! Ma numesc Sanyi(Alex), si urmaresc cu mare interes ,episodele,,,REALIZARILE”,pe care le ai. FANTASTICE, SPECTACULOSE, ma unge la suflet, cotinua tot asa, i mi tranzmiti o sez ntie, intodeauna cind urmaresc, parca as fi acolo,te as insoti.Este un sentimet foarte placut, I TI MULTUMESC. Poteci uscate si drumuri bune.

    Apreciază

    • Hei, salut! Multumesc de mesaj! 😀 E super sa realizez ca intr-adevar sunt oameni care simt astfel vazand fotografiile sau jurnalele mele (si mai nou, emisiunea de la TVS). Sper sa reusesc sa fac si in continuare asta, spre bucuria cat mai multor oameni 🙂

      Apreciază

  27. jorel001 zice:

    Salut Ioan. Felicitari pentru tot ceea ce faci … si tu si cei ai tai … 🙂 Sunteti o familie extraordinara 🙂 … Am citit si despre Irina si despre expozitiile tatalui tau …. Am urmarit calatoria voastra de la Manastirea Pojorata … precum si cateva din turele de pe carpati.org … Nu stiu cand au trecut cateva ore … 🙂
    Cand te asteptam la Bacau cu o expozitie ?

    Apreciază

  28. Manole Larissa zice:

    Buna Ioan. Numele meu este Larissa si ma bucur nespus ca intr-o zi, din intamplare te-am descoperit, pe tine si pe minunatele tale emisiuni pe care le urmaresc cu mare drag. Imi plac pentru ca arati exact ce tara frumoasa avem, cu locuri minunate si privelisti de neuitat. Te apreciez pentru ceea ce faci si iti urez multa bafta in continuare si la cat mai multe emisiuni. Astept sa vad mult mai multe locuri frumoase 🙂 😀 O seara placuta si mult noroc in ceea ce faci! 🙂

    Apreciază

  29. Malus Dacus zice:

    FELICITARI!!!!!
    AM SA VORBESC DESPRE IOAN STOENICA SI PRODUCTIILE LUI PESTE TOT!!
    NU-MI VINE CRED ca un exista cineva cu o initiativa asa de grandioasa si frumoasa! BRAVO!!!
    Vreau sa ti multumesc ca incerci sa aduci in mintea si inima romanilor frumusetea pamanturilor stramosesti! Si vreau sa te asigur ca , asa cum ai spus-o si tu la un moment dat, ” multe tari si-ar dori sa aiba peisajele romanesti!” . Si asta ti-o spune unul care, datorita muncii pe care o practic, am calatorit in toata lumea. Am vazut America de nord, America de Sud, Asia, Africa, Europa! Si concluzia este ca avem o tara EXTRAORDINARA! Nu gasesti peisajele si atmosfera pe care o gasesti in ‘ Gradina Maicii Domnului”, asa cum numea Papa tara noastra!
    Iti doresc succes si sper ca intr-o zi sa ajungi sa fii promovat si in scolile romanesti si pe un post national! Pentru ca de astfel de educatie au nevoie tinerii , si nu de emisiunile de o profunda incultura, gen Capatos, Maruta sau alte tabloide care nu fac decat rau educatiei nationale!

    Apreciază

    • Hei, multumesc mult de incurajari si de aprecieri! 😀 Prind bine de fiecare data! 🙂 Asa e, avem multe de vazut in tara noastra – dar inainte de asta… trebuie sa invatam sa privim mai deschis, mai cu bucurie… ca sa putem sa vedem. Si asta incerc, sa deschid cumva inima oamenilor spre frumusetea aceasta a naturii… si de fapt… spre o frumusete pe care cumva o avem si in noi. Sper sa reusesc cat mai mult 🙂

      Lista cu toate episoadele disponibile momentan pe net este aici:

      Pe poteci, spre inima ta!

      Apreciază

  30. Stef Nicolae zice:

    Urmaresc cu mare placere la Tv.Bv. emisiunile lui ioan Stoenica. Felicitari si bravo ptr.drumetiile pre care le faci si no le ampartasesti si noua prin Tv. Bv. Merci

    Apreciază

  31. Sorina Mariana zice:

    Salutare! Tocmai am terminat de urmărit pe Youtube episodul nr. 13 din Ciucaș, este admirabil ceea ce reușești să faci de unul singur în ceea ce privește filmarea. Sincere felicitări! Ori de câte ori am ocazia să merg pe munte, aleg trasee scurte până în 4 ore și cu ocazia aceasta m-ai convins că merită explorat și mai mult cu o mai bună organizare. Revin periodic cu drag pe blog, e ca o reîmprospătare pentru mine. Toate cele bune, poteci luminoase, vreme favorabilă și mult succes cu toate proiectele îți urez!

    Apreciază

  32. nedelcu marius andrei zice:

    Bună ziua! Mă numesc Marius-Andrei Nedelcu, am 11 ani și sunt elev în clasa a V-a la Colegiul Al. I. Cuza din Focșani, județul Vrancea. Sunt pasionat de geografie de când aveam patru ani și am învățat să citesc. Îmi place emisiunea dv., am văzut toate episoadele Pe poteci spre inima ta de mai multe ori. Și mie îmi place muntele. Am urcat prima dată la vârsta de 6 ani și jumătate cu părinții mei pe muntele Pietrosul în Maramureș, la Lacul Iezer. De asemenea, în vacanța din 2013, am fost în Munții Apuseni. Mi s-a părut cea mai frumoasă vacanță din viața mea: am văzut Cetățile Ponorului, Platoul Padiș, Poiana Florilor, Peșterile Meziad, Farcu, Urșilor. Am ajuns apoi în Grădiște la cetățile dacice, am urcat pe Șureanu și am avut parte de o priveliște magnifică. Dar, cel mai emoționat am fost când am ajuns pe Retezat la Șaua Bucura. Mi-a părut rău că n-am urcat și pe vârful Peleaga, dar mama n-a luat de mâncare, crezând că găsește ceva la fața locului, așa că, după ce ne-am hrănit doar cu pepenele, pe care l-a cărat tatăl meu vreo 4 ore, am hotărât că trebuie să ne întoarcem. De câte ori mă uit la emisiunea dv. mă bucur să descopăr locuri și trasee noi. Pe unele le-am învățat pe de rost. Cred că atunci când voi fi mare, voi merge și eu Pe poteci și mă voi folosi de experiența dv. pe care ne-ați transmis-o prin aceste filmulețe. De asemenea, îmi plac foarte mult glumele dv. Eu împreună cu părinții mei vă mulțumim pentru delectarea de care avem parte în aceste zile de iarnă când nu putem pleca pe munte, iar eu trebuie să merg la școală și mama la serviciu. Aștept cu nerăbdare și alte episoade, poate chiar din Munții Vrancei pe care nu i-am văzut decât parțial. Vă dorim sărbători fericite, la mulți ani alături de cei dragi, multă sănătate să puteți colinda mai departe și poate ne vom cunoaște în realitate. Deja vă consider una dintre cunoștințele mele. Cu respect, Andrei Nedelcu.

    Pentru că nu am adresa mea de email, fiind prea mic, ”am împrumutat-o” pe a mamei mele.

    Apreciază

    • Hei, multumesc pentru acest mesaj – e cel mai frumos comentariu pe care l-am primit in ultima vreme! 🙂 M-am bucurat mult sa-l citesc – mai ales ca vine din partea unui copil (chiar daca, banuiesc, mesajul e scris de mama lui). Asta si pentru ca si alti parinti sau copii mi-au spus ca urmaresc cu placere emisiunea – si e important pentru mine ca pot sa transmit ceva frumos si util si copiilor. De ei depinde mult cum vor arata lucrurile peste ceva timp, legat de munte, de societate etc. Si un copil care descopera (cu ajutorul parintilor in primul rand) iesirile in natura sau chiar mersul pe munte, are sanse sa se dezvolte intr-un mod mult mai sanatos si echilibrat.

      Imi doresc la primavara sa filmez chiar si un episod pentru parinti si copii, sper sa-mi iasa 😀 Pana atunci, cat de curand sper sa reusesc sa postez pe net episodul 20 al emisiunii. Si, desi nu am filmat inca in Vrancea, am din muntii Vrancei mai multe albume foto si jurnale (search pe blog).

      Si pot sa spun ca va urma peste ceva timp un episod din Retezat, cu imagini inclusiv din Saua Bucurei si de pe varful Peleaga! 🙂 Sunt sigur ca o sa va placa, chiar daca eu nu am avut cu mine pepene (uneori pe munte simt si eu nevoie de un pepene! 😀 )

      Sarbatori fericite sa aveti si bucurie cu zapada, poate undeva prin vreo padure alba!

      Apreciază

  33. adailton zice:

    Salut,
    Iti citesc articolele cu placere. Mai ales cele legate de Calimani, pe care ii colind foarte des. Avantajul pozitiei! 🙂 Imi place ceea ce faci. Un sfat…ai nevoie de un tricolor cu tine. Vrei? 🙂

    Apreciază

  34. Bună ziua,sunt băiețelul de 11 ani Nedelcu Marius-Andrei din Focșani.Vă urez un an nou fericit și cu multe călătorii pe munte. De asemenea, vă urez ”La mulți ani!” de ziua onomastică. Am reluat urările trimise de Anul Nou pentru că nu cred că ați primit mesajul meu. Am văzut ultimul episod de pe net, cu excursia pe vârful Arjana din Munții Cernei și am fost foarte încântat. Cred că este unul dintre cele mai frumoase episoade pe care le-am văzut. Mi-a plăcut foarte mult platoul în lumina apusului și a răsăritului. Mi-aș dori să ajung și eu în Munții Cernei, dacă vor putea merge părinții mei, altfel voi călători pe cont propriu când voi fi mare. Vă doresc să puteți realiza cât mai multe episoade care să-mi dezvolte imaginația și setea de călătorie. Cu admirație, Marius Andrei Nedelcu.

    Apreciază

    • Hei, salut! Vazusem mesajul tau, dar nu am apucat sa raspund la el. Ma bucur oricum ca ai completat si cu impresii despre episodul 20 – si ma bucur ca ti-a placut! 🙂 Cu siguranta ca vei ajunge si tu pe-acolo, daca iti vei mentine aceasta dorinta. Stii ca ai putea sa faci multe in viata – dar trebuie sa incepi cu dorinta – adica chiar sa vrei sa faci ceva. Si pe urma… se gasesc metode pentru a realiza ce ti-ai propus 🙂 Pana atunci poti sa faci antrenamentul prin zone aflate mai aproape de casa! 🙂 Un an nou cat mai bun si tie si parintilor tai!

      Apreciază

  35. Florentina Zaharia zice:

    Bună!

    Împreună cu soțul si cele doua fetite (de 7 si 12 ani) ale noastre, urmărim cu mare placere emisiunea ,,Pe poteci, spre inima ta!”. „Descoperirea” am făcut-o cu puțin timp în urmă, pe TVS, însă, acum urmărim „serialul” de pe Youtube. Suntem foarte bucurosi ca putem ,,explora” din fotoliu (pentru moment – că e iarnă) zone atat de frumoase. Ne uitam cu placere si, uitandu-ne, nu putem sa nu ne dorim sa mergem si noi in acele locuri. Din primăvară, ne-am propus să începem și noi să explorăm.
    Apreciem că încerci să faci și puțină educație. Nu putem să nu observăm cu mâhnire, de fiecare dată când avem o ieșire în natură, „minunatele” „flori” lăsate de oameni după un grătar sau, pur și simplu, o drumeție.
    Ne bucuram si in acelasi timp iti multumim foarte mult pentru efortul pe care il depui pentru a filma aceste drumetii.
    Drumeții plăcute și așteptăm emisiuni noi! Fetele iți transmit să ai grija la ursi! 🙂

    Apreciază

  36. bunescu aristotel zice:

    Bun gasit, suntem familia Silvia si Aristotel Bunescu din Bucuresti, am vazut o parte din episoade, merita sa mergi si in viitor pentru ca prin tine noi facem mereu terapia sufletului,

    te incurajam sa mergi si la viitoarele episoade, le asteptam cu nerabdare,

    in toate aceste calatorii, care au fost pericolele cele mai mari cu care te-ai confruntat ??

    pe curand

    Apreciază

  37. Bună ziua! Mare bucurie să văd un nou episod și cu priveliști superbe! M-a surprins să văd atâția munți de pe un vârf micuț așa cum a fost cel de pe care ați filmat. Mi-au plăcut copacii ”costumați” în negru și gri și cei doi ”șefi” ai lor care se îmbrățișează. Mama zicea că sunt moldovenii și ardelenii pentru că județul Covasna se află la granița dintre cele două provincii istorice. Eu cred că pot fi și ungurii cu românii pentru că trăiesc amestecat în acele locuri. De-abia aștept să vină primăvara să pot ieși la plimbare pe dealurile din împrejurimi. Știți că avem și noi priveliști asemănătoare cu cele din munții Bodocului. Aștept cu nerăbdare următorul episod și vă doresc multă sănătate și spor în activitatea dumneavoastră și cât mai multe vizionări. Cu respect Marius – Andrei Nedelcu.

    Apreciază

    • Si eu astept cu bucurie primavara, mai ales ca pe munte iarna tine cam 5-6 luni, asa ca te saturi la un moment dat de frig si de zapada 😀 Dar momentan sper sa reusesc sa mai filmez si cate un episod de iarna, care sa arate oamenilor si varianta alba a muntilor. Multumesc de mesaj si de urari! 🙂

      Apreciază

  38. Florin zice:

    Salut,
    Am descoperit intamplator filmarile tale si pot spune ca ceea ce faci este un lucru de care trebuie sa fi mandru, ceea ce faci tu nu sunt doar simple filmari, sunt si mesaje care pot fi o lectie pentru cei care merg pe munte. Deseurile nu cresc pe munte……dar din pacate cei care le lasa nu citesc si nu vizualizeaza filmarile tale. Sper sa te cunosc, sa-ti strang mana si sa-ti multumesc pentru ceea ce faci.
    Daca vei organiza ture pe carpati,org, voi participa cu drag.
    Multa sanatate si multe filmari reusite.

    Apreciază

    • Multumesc de mesaj si aprecieri! Eu sper sa ajunga emisiunea si la cei care nu isi dau seama ca aruncatul gunoiului e ceva rau – si pe unii chiar sa-i atinga, astfel incat sa se schimbe ceva. Sunt sigur ca se intampla si asta. Nu cu cei mai inversunati aruncatori de gunoaie, ci cu cei care pur si simplu nu-si dau seama de ceea ce fac. Acestia se pot schimba mai usor.

      Pe carpati.org am organizat in trecut ture, in ultima perioada nu am mai reusit. Dar poate voi reusi, ori acolo, ori pe facebook, sa mai organizez cate-o iesire.

      Numai bine si tie!

      Apreciază

  39. Buna ziua!Am aflat că ieri emisiunea a împlinit un an.La mulți ani pentru emisiune și de asemenea tuturor îndrăgostiților de natură.Poteci frumoase în continuare și multă sănătate!

    Apreciază

  40. Bună ziua.Tocmai am terminat de văzut noul episod și pot să spun că mi-a plăcut la nebunie!Am auzit că veți face un episod și în munții Piatra Mare de care ați zis de mai demult că o să faceți un episod și acolo.Aștept cu nerăbdare următoarele episoade foarte frumoase.Până atunci vă urez numai poteci frumoase și multe bucurii!

    Apreciază

  41. Georgica Ady zice:

    Buna ziua . Apreciez foarte mult cea ce faci si iti urez mult succes in continuare
    Daca ai vrea sa-mi dai si mie un sfat pentru achizitionarea unui aparat foto , nu ma intereseaza ceva foarte sofisticat si profesional , fiinca sunt incepator , ceva cu care sa imortalizez momente placute din viata mea . Unu cu care sa pot urca pe munte , mai rezistent la frig si poate la , picaturi de ploaie .
    Multumesc .

    Apreciază

    • Salut! In principiu eu as recomanda un aparat de tip Bridge pentru cineva care nu vrea sa investeasca prea mult, dar vrea sa aiba un aparat destul de bun, cu zoom mare, macro bun plus posibilitatea de a face setari manuale (adica daca vrei sa inveti, poti – si fotografiile ies mai bine cand inveti sa faci setari manuale). Un aparat de genul asta (dar nu neaparat acest model): http://www.f64.ro/f434343/sony-dsc-hx300-aparat-foto-20mpx-zoom-optic-50x-ois-filmare-fullhd.html

      Altfel, exista si aparate mai mici, mult mai comod de luat pe munte, chiar si unele care permit setari manuale (deci potentialul pentru poze mai reusite e mai mare). Dar acestea au totusi limitele lor: http://www.f64.ro/f434343/canon-powershot-sx600-hs-negru-16-mpx-zoom-optic-18x-full-hd-wi-fi.html

      Apreciază

      • Georgica Ady zice:

        Multumesc mult de raspuns …..vroiam sa mai stiu parerea ta in legatura cu acest produs : http://www.f64.ro/ricoh-wg-30-aparat-foto-subacvatic-negru.html , in comparatie cu cele doua modele recomandate de tine . Si scuze pentru insistentele mele , dar chiar nu ma pricep in domeniu ..si ma gandesc sa si tina la variati de temperatura , umiditate . Cu toate ca acel Sony chiar mi-ar place .

        Apreciază

        • Salut! Nu prea pot sa vorbesc despre un aparat pe care nu l-am folosit. Pe hartie toate arata bine. Dar ma indoiesc ca ai nevoie de un aparat ca cel pe care l-ai indicat tu. Eu merg pe munte foarte mult, iarna, vara, n-am avut nevoie de un aparat super rezistent. M-a interesat in primul rand cum ies pozele. Aparatul acela e foarte rezistent, dar calitatea pozelor are toate sansele sa fie mai mica decat la alte aparate (gen acel Sony), pentru ca senzorul la aparatele compacte e mai mic.

          Daca vrei pareri mai relevante, cauta pe google numele aparatului si vezi review-uri de la oameni care l-au testat sau l-au folosit. Vezi cum arata pozele facute cu el. La cativa stropi toate aparatele rezista, asa ca daca nu faci scufundari cu aparatul de gat, eu as recomanda un aparat cu o calitate a imaginii mai buna si mai multe setari manuale. Dar tu stii ce vrei sa faci cu el 🙂

          Apreciază

  42. Nedelcu-Marius Andrei zice:

    Am văzut episodul 23 și mi-a plăcut foarte mult.Este un episod foarte reușit.Panorama a fost magnifică.Nu mă așteptam să fie așa frumos.Parcă e mai frumos iarna să urci pe munte,dacă ești pregătit.

    Apreciază

  43. Vă felicit pentru încă un episod superb!Vreau să vă spun că mi-a plăcut la nebunie!Cel mai mult mi-a plăcut că nu mai erau gunoaie pe traseu,iar platoul a fost magnific!Dacă am ști să prețuim comorile pe care ni le-a încredințat Dumnezeu, ar fi foarte bine și pentru noi și pentru natură. Vă urez în continuare succes la următoarele episoade și la cele din munții Tatra!

    Apreciază

  44. Nichifor Milica zice:

    Te felicit pentru emisiunea pe care o ai pe tvs Brasov . O apreciez foarte mult ! Eu abea astept joia sa ma uit ! Multa lume se uita dar nu toata lumea are internet sa iti scrie ! Sa faci mai departe emisiunea ! Mult Succes ! Daca a.ti primit mesajul sa imi spui numele intr.o emisiune ar fi frumos ! Multumesc !

    Apreciază

  45. Dorin Motz zice:

    Dragă Ioan, am o rugămine: care este adresa ta de email? Reciteam azi materialul autobiogafic de sub o sută de pagini, intitulat Mărturia mea, când mi-a venit ideea de a-l împărtăşi cu tine, că pe forum nu îndrăznesc să-l afişez (to give, not just to always receive). Cu mulţumri anticipale. Îţi sunt recuscătir pentru clipele de… sheer joy pe care mi le-ai prilejuit.
    Doru Motz

    Apreciază

    • Salut! Hmm, asta e semn bun ca trebuie sa fac adresa de mail mai vizibila pe blog :)) Aveam candva o pagina de Contact, dar am scos-o si nu stiu pe unde am mai trecut adresa de mail – ca acum oricum cei mai multi ma gasesc pe facebook. Adresa e ioan.romania@hotmail.com . Dar nu stiu cand voi avea timp sa citesc ce-mi trimiti, nici nu prea am rabdare sa citesc – abia ma chinui sa termin o carte despre animale salbatice – si pe asta chiar am cumparat-o eu! :)) Dar trimite-mi, o sa ma uit cand reusesc 🙂 Si ma bucur ca blogul si emisiunea mea aduc bucurie oamenilor si sunt utile, multumesc pentru confirmare!

      Apreciază

  46. Florin zice:

    Salut,
    Am vazut inca un episod, frumos ca si celelalte, pentru mine este greu de facut un clasament:))
    Dupa intalnirea din tren ( sunt acel batranel care am coborat in Busteni…),am inteles cat de mare este efortul pe care trebuie sa-l faci pentru a realiza produsul finit – un nou episod!
    Te felicit pentru ca ne oferi ocazia de a vedea cat de frumosi sunt muntii nostri. Si nu numai ei.
    Eu atunci nu am mai ajuns pe Bucsoiu, am cautat ursii prin Poiana Costilei :), am scris si un jurnal pe carpati.
    Sper sa am ocazia sa pot ajunge intr-o tura pe munte cu tine.
    Succes in ceea ce faci, multa sanatate si astept urmatorul episod. Poate si cu o persoana feminina care are multe pungi la vedere pe rucsac…..si o cana, sa nu uit!!
    Seara buna!

    Apreciază

    • Hei, multumesc de comentariu! 😀 He he, nu am uitat de dorinta referitor la personajul feminin, o sa-i transmit – probabil se va bucura si ea sa stie ca vor oamenii sa o mai vada in episoadele mele 😀 Pana atunci insa vor mai fi episoade cu personaje noi, sper sa va placa si acelea! 😀 Numai bine!

      Apreciază

  47. Florin Tuica zice:

    Salut din nou Ioane.
    Iti spun doar atat: Nici nu iti imaginezi cata bucurie aduci in inimile celor care iti urmaresc episoadele. Sunt ferm convins ca doar foarte putini au prilej, timp sau indrazneala sa-ti scrie un mesaj, dar cu siguranta sunt incantati.
    Ti-am urmarit (pe youtube) majoritatea filmelor, seara cu lumina stinsa si castile pe urechi si iti marturisesc ca ma simteam acolo anga tine, pe poteci si creste de munte, atat de bine ai reusit sa ma teleportezi prin felul in care filmezi, prezinti si montezi filmele tale.
    Referitor la panoramare (ca tot am discutat pe youtube), eu iti recomand cand ai ocazia sa ajungi la f64, sa testezi trepiedul asta cu cap fluid:
    http://www.f64.ro/weifeng-wf-6724-trepied-video.html
    Eu l-am cumparat si e destul de ok, la miscare pentru filmare. Nu stiu insa cum se comporta la temperaturi scazute, o sa verific la iarna.
    Am si un altfel feedback de la colegele de serviciu si anume ca „personajul vesel” cu pungile si ibricul zgomotos (din seria muntii Cernei) este dorit sa mai apara candva in filmele tale fiindca este un personaj spontan, natural, plin de viata, de idei, este o prezenta tonica, ca sa spun asa.
    Succes!
    Florin Tuica

    Apreciază

  48. Nedelcu Mrius Andrei zice:

    Bună ziua!Mi-a plăcut foarte mult episodul pentru că peisajul a fost sălbatic.Rezervația este foarte interesantă la fel și numele.Faza de la sfârșit a fost cea mai tare din toată emisiunea.Deja sunt nerăbdător să văd următorul episod din Ceahlău.Când l-am urmărit,am setat cea mai buna calitate de imagine.Mulțumesc pentru acest episod superb și succes în continuare la emisiune.

    Apreciază

  49. Mihai zice:

    Florin Tuica are dreptate:
    Sora ta Ioane ar trebui sa apara mai des prin filmele tale. E fantastica: spontana plina de bucuria vietii. In orice caz , te-am descoperit acum 2 zile si am vazut 75% din filmele tale in (dor) 2 zile.
    Mi-ai deschis apetitul sa vin sa revad Romania pe care nu am ma vazut-o de 15 ani.

    Mihai

    Apreciază

  50. seidel georg zice:

    Daca ai timp scrie-mi numarul de telefon unde pot sa te prind!
    Un amic invizuibil din Germania,care iti admira munca frumoasa pentru o Romanie frumoasa!
    Felicitari si multe si frumoase ture sa le putem vedea.
    Georgica

    Apreciază

  51. Marin zice:

    Extraordinar de frumoase toate filmarile.Va urmaresc cu mare placere.Ne place relaxeaza f.mult uitam de toate grijile nu mai e stres.Va multumim f.f.mult .Ne plac MUNTII nostri minunati insa nu mai e putere sa i urcam. Va multumim din suflet. Din Craiova va salutam. Marin si Geta B.

    Apreciază

  52. guest zice:

    Salut, Ioan!
    Am gasit asta din intamplare:

    http://www.okazii.ro/beletristica/romane/calator-prin-tara-mea-a175013640

    Coincidenta sau inspiratie?

    Apreciază

    • Salut! Nu stiu cartea, dar am vazut ca exista si albume cu fotografii din Romania intitulate la fel – aparute, cred, inainte de a avea eu blogul. Eu titlul l-am ales fara sa stiu de ele, dar nu ma mira ca si altii au gandit acest titlu 🙂

      Apreciază

  53. David zice:

    Salut, ti-am urmarit foarte multe clipuri de ale tale. Am o intrebare: ar fi bine daca mi as lua o saltea de drumetii de la decathlon uite link-ul. Mersi mult. Sanatate.

    Apreciază

    • Salut! Nu a aparut niciun link, dar nici nu e nevoie. O saltea iti este utila doar daca vrei sa dormi pe o saltea. Altfel, ca obiect decorativ, nu recomand 🙂 Gandeste-te ce faci cu ea daca o cumperi, toate obiectele au utlitatea lor, dar nu toate obiectele sunt utile tuturor. Pentru mers pe munte, la inceput recomand un izopren ieftin. Pe urma, dupa primele ture cu dormit la cort, o sa stii mai bine daca iti trebuie sau nu saltea. Citeste si acest articol:

      Prima oară la cort? Sfaturi pentru începători

      Apreciază

      • issa zice:

        Ma bucur din suflet ca emisiunea ta o sa apara pe un post national; eu nefiind din BV, nu puteam urmari la TV emisiunea.
        Felicitari si mult succes ! 🙂

        Apreciază

  54. gelu zice:

    Superb,frumosi si curajosi.Sa va bucurati de Romania mereu.

    Apreciază

  55. george r zice:

    Televiziunea Nationala are multa nevoie de oameni ca tine .

    Apreciază

  56. Monica B. zice:

    Buna, Ioan ! In primul rand, felicitari pentru proiectele tale, pentru felul in care stii sa ajungi de fiecare data la inimile noastre. Recunosc, te-am descoperit de curand, dar de atunci emisiunea ta este preferata mea.
    2: vreau sa te intreb cand mai organizezi excursii si cum pot afla si eu de ele ?
    Iti multumesc pentru tot efortul pe care-l faci pt delectarea noastra si iti urez mult succes si sanatate – sa poti calatori pe poteci…..spre inimile noastre

    Apreciază

    • Multumesc pentru aprecieri si urări, emisiunea si cu mine avem nevoie de incurajări și de sprijin! 🙂

      Referitor la ture, momentan eu sunt in curs de atestare ca ghid montan, asa ca pana iau atestatul organizez ture doar pentru grupul meu, nu organizez in mod public ture. Daca însă ești interesată să participi, trimite-mi un mail (sau mesaj pe facebook) si spune-mi mai multe despre tine, despre experienta de munte (daca exista) etc și vorbim 🙂

      Apreciază

  57. george r zice:

    Am gresit , nu doar TVR are nevie de munca ta.
    Pe poteci de munte in casa si familia noastra, Bogdan Ota si Ionica Stoienica.

    cu iertare si impacare poate ….
    C.D – D.V.D
    Imagini Muzica
    IONICA STOIENICA BOGDAN OTA

    IDIOT
    GEORGE ROGOZEA

    Apreciază

  58. Vioreanu Silviu-Marian zice:

    Salut Ioane! Ma numesc Silviu din orasul ßraila, si Iti urmaresc de multa vreme la televizor pe noul program si ma bucur mult ca apreciezi Romania! Ai suflet de roman! Tine_o tot asa cu trasee montane!

    Apreciază

  59. george r zice:

    Am vazut episodul din m. LEAOTA.
    Feicitari tie si grupului .
    Pe poteci de munte poti gasi adevarati prieteni , raspunsuri la multe intrebari ce te macina, dar si mult prea scurte clipe de adevarata fericire.

    Apreciază

  60. Mihai zice:

    Salve!
    Eu sunt Mihai. Intai, te felicit pentru munca ta nu doar frumoasa, ci si utila altora.
    In alta ordine de idei, intrucat esti un cunoscator al muntilor, am o intrebare punctuala: ce zona de la poalele muntelui, zona Brasov-Fagaras, mi-ai recomanda pentru constructia unei mici pensiuni agro? Sa nu fie o zona sufocata de turisti, sa fie usor accesibila si la nu mai mult de 20-30 km de Brasov sau Sibiu. Stiu, vreau cam multe…totusi, incerc….Ideea este ca bucurestean fiind, as vrea sa pastrez un acces facil spre un oras astfel ca m-am gandit la zona Poiana Marului, Magura , Sambata de Sus (care este,deja, cam departe de oras…)

    Apreciază

    • Salut! Iti dau un pont, doar daca pensiunea va fi ceva cu bun gust, pentru un public mai… ne-cocalar 😀 Si daca o decorezi cu fotografii facute de mine! 😀 Eu am avut nevoie de 2 ori sa cazez un grup in Holbav si nu am putut, pentru ca nu exista pensiuni acolo – a trebuit sa mergem la Poiana Marului, unde sunt destule. Sunt foarte multi fotografi care merg pe dealurile de la Holbav, asa ca poate acolo ar fi o idee buna – atata timp cat nu se strica peisajul prin plasarea vreunui monstru greu de integrat in peisaj 🙂

      Apreciază

  61. Mihai zice:

    Multumesc, Ioan. N-am stiut de locul acesta, este, intr-adevar, frumos ( din ce am vazut in filmuletul tau). Deocamdata, nu am nimic concret( a se citi bani), in afara de idee….astept deblocarea fondurilor europene pentru ca as vrea sa fie o pensiune agro. Sper ca, intre timp, au adus curentul electric in zona. Si absenta canalizarii ar fi o problema pentru o pensiune….nu stiu daca as primi finantare intr-o zona fara curent si canalizare. Dar, e de luat in calcul. Daca mai ai si alte idei sau ” ponturi”, m-ai ajuta .
    Cele bune si spor in toate!

    Apreciază

  62. Amalia zice:

    Buna, Ioan ! Am vazut intamplator filmuletul pe Travel Mix si mi-a mers la inima. Parca as fi fost un copil care i se spune cea mai frumoasa poveste in peisaje. Intradevar exista locuri minunate, oameni minunati in Romania si nu putini. Merita sa-i descoperim. Succes in continuare! Ama.

    Apreciază

  63. kopony zice:

    Buna Ioan
    am intrat de curind pe site-ul tau ,dupa ce ma-m intors din Bucegi. mai mult din curiozitate.
    sa vad ce se mai vehiculeaza in leg. cu iubitul mneu bucegi. tias da un tip. dar il las in seama ta. nu vreau sa ma amestec. am copilarit in acele zone. Bucegi-Piatra Craiului care se zice ca este Muntele cald. tu le parcurgi pe cele marcate si bine faci ai Grup de condus. In zilele cu vizibilitate max. te rog dute in Bucegi pe Horn venind spre Malaesti spre Omu ,undeva pe la capatului Hornului fa citeva poze in jos spre Suprafar. daca esti din cei buni ti se va arata in Poze ce este in Spatele lor. cind voi reveni in Tara am sat-i trimit citeva fotografii din Copilarie facute in Bucegi. sa te convingi sau sa te puna pe ginduri. cu respect tate cele bunwe si succes
    pitzi.

    Apreciază

  64. licuta zice:

    IOAN de ce faci misto in partea a 2 a articolului despre pestera Ialomicioara????? ai vazut filmul prometheus????acolo sunt scene din ineriorul Bucegilor…dar cred ca stii acest lucru…poate ca pui in practica,,agent sub acoperire,,,,subtil…nu am ce zice…la mai mare….

    Apreciază

  65. Titica gheorghe zice:

    Ma bucur ca pot sa mai revad tresee pe care le am facut cu multi ani an urma si mult succes an continuare.

    Apreciază

  66. Monica zice:

    Buna, Ioan. Te admir mult pentru pasiunea ta, pentru ca imparti bucuriile muntilor cu noi.
    As dori sa te intreb daca organizezi excursii montane cu grupuri. Mi-as dori si eu sa particip, sa-mi fac prieteni iubitori de natura, la fel ca mine, sa traiesc „pe viu” placerea de a umbla ….pe poteci de munte.
    Mult succes in tot ce faci!!
    Monica.

    Apreciază

  67. Angela zice:

    Super! Am descoperit de ceva timp emisiunile tale. Sunt foarte tari și ai un curaj enorm. Și eu iubesc natura…mi-aș dori sa străbat aceste meleaguri minunate ale tarii noastre.
    Mult succes în ceea ce faci pentru ca faci foarte bine.!

    Apreciază

  68. Tănasie Teodor zice:

    Salutare.Ți-am lăsat niște comentarii la episodul 8 și 10.Sper să te încurajeze.Mi-ar plăcea să am un prieten ca tine…Eu sunt plecat de câțiva ani din țară și maiales că sunt din Brașov(am scormonit și eu Bucegii,Piatra Craiului și alți munți)mi-am amintit de tinerețe și de frumoasele călătorii ce le făceam cândva.Îmi plac documentarele tale și muzica de fundal este super,dar și echipamentul ce-l folosești.Am văzut și cine te sponsorizează.Stiu că românii în materie de echipament montan sunt foarte pricepuți.Mă interesează o listă de prețuri a echipamentelor de care poți dispune de la sponsori.Bocanci,corturi,saci de dormit,busole etc.Dacă vrei să ținem legătura,lasă-mi un răspuns aici.Cu respect și apreciere,Teodor.

    Apreciază

  69. radu florica zice:

    Vreau sa-i fac o surpriza nepoatei mele.Se uita si ea la „PE POTECI……, a trimis si un comentariu.Te rog sa-mi spui daca mai ai fotografii? Sunt in Bucuresti si am inteles ca aici nu-ti este greu.In speranta ca ma poti ajuta,vreau doua fotografii format A4 dar fara rama.las la aprecierea ta peisajul, dar vreau daca se poate sa se vada semnatura ta ca la cele din expozitii.Ti-am trimis un mail si pe;ioan.rom… dar problabil nu l-ai citit.Daca da ,scuze ca insist.

    Apreciază

  70. Victor zice:

    Salut. eu sunt Victor din R. Md. și sunt indragostit de emisiunile tale tineo tot asa, cind eram student in România am colindat si eu puti muntii

    Apreciază

  71. Bucsa Florin zice:

    Vreau să-ți doresc mult succes in ceea ce faci, îți urmăresc emisiunile de la început și chiar uneori le vizionez chiar de 2,3 ori .
    Vreau să-ți mulțumesc pentru tot ce faci pentru munte, natura .
    Cu multă stima
    Florin

    Apreciază

  72. Nicolae Urmuzescu . Bucuresti zice:

    Te salut draga Ioan si te rog sa primesti si din partea mea felicitari si aplauze pentru cea ce faci. Spun asta pentru ca stiu ce efort se depune pentru a filma de unul singur apoi sa montezi materialul pentru o ora de emisie tv dar tot atat de bine stiu ca este nevoie de un pic de nebunie ce trebuie s-o ai ca altfel n-o scoti la capat. Foarte multe cadre cu care nu te mai intalnesti pe parcursul unui traseu turistic ce il parcurgi, se pierd iar lungimea traseului se cam scurteaza. Asta pentru ca esti singur si in mod sigur daca ai avea un coleg pe post de cameraman, ca nu ar fi chiar asa de greu sa-l formezi un pic, altfel ar sta lucrurile . Apoi nu esti singur pe munte, un lucru ce nu e de neglijat. Si eu merg singur pe munte, dar parca e mai bine in doi. Am vazut multe din filmele tale si in tot ce am vazut, am remarcat efortul tau,lucrul care m-a facut sa-mi pun intrebarea: Nu ai gasit inca un colaborator sau nu ai cautat? In rest toate bune . Salutare.

    Apreciază

  73. marius zice:

    Foarte fain site-ul si emisiunea TV.
    Am gasit o imagine veche din Fagaras: delcampe.net/fr/collections/cartes-postales/roumanie/negoi-panorama-fagaras-gebirge-2-teilige-faltkarte-421432153.html

    Apreciază

  74. Platon Camelia zice:

    Buna ziua Ioan! Mă numesc Camelia Platon si sunt din Iasi. Urmăresc de ceva timp emisiunea ,,Pe poteci spre inima ta” si cred că faci un lucru extraordinar. Pentru mine aceste episoade sunt ca mici excursii ale minții in spatiile unde trupul nu poate ajunge si le consider ca un tratament pentru minte, trup si suflet. Sunt o persoana care lucrează in spații închise si stres timp de 12h iar ceea ce faci prin realizarea lor e pentru mine ca o gura de aer proaspăt. Îți mulțumesc! Te rog să continui! Să știi că faci mult bine multor oameni!

    Apreciază

  75. Nicusor Filip zice:

    E excelent ceea ce faci prin intermediul acestei emisiuni! Insufli dragostea de munte tuturor intr-un mod deosebit. Continua! Voi spune tuturor prietenilor sa o urmareasca, sa simta si ei macar o particica din ceea ce se intampla acolo sus, pe creste ..Felicitari!

    Apreciază

  76. Florin zice:

    Salutare! Vreau sa iti spun ca am ramas uimit pana la lacrimi din primul video pe care l-am gasit pe youtube, ep 31 Bran-Tiganesti, apoi pe tv si de aici a plecat totul.Ma uit chiar foarte des la materialele tale si imi pare rau ca nu te-am descoperit mai devreme, dar vreau sa te felicit pentru pasiunea si munca depusa in filmele si pozele pe care le faci. Se vede ca ai suflet bun si mare drag de natura, de peisajele nemaipomenite pe care le avem in tara noastra minunata. Tot odata vreau sa apreciez stilul si modul cum prezinti locurile si peisajele pe care le vezi si le impartasesti cu noi, cel putin pe mine mai facut sa ma uit cu drag la filmele tale, sa respect, sa iubesc natura si mai mult. Iti multumesc ca imi faci zilele mai bune atunci cand privesc materialele tale si abia astept sa plec vara asta la munte si datorita tie, am sa ma bucur de fiecare minut petrecut in natura.
    Iti doresc sa ai parte de liniste, si sa ramai neobosit in munca pe care o faci tu. Te felicit pentru materialele tale si astept cu nerabdare urmatoarele tale filmulete.
    Ai RESPECTUL meu !!!

    Apreciază

  77. Mihai zice:

    SALUT ! Minunate emisiuni ! Chiar aveam nevoie de așa ceva ! Felicitări!

    Cu respect!

    Apreciază

  78. Stefan zice:

    Buna Ioan,

    Poate ar trebui sa ai si o sectiune in Engleza a site-ului tau. Ma folosesc de el pentru a incerca sa conving cat mai multi colegi de-ai mei sa viziteze Romania. 🙂

    Spor in toate!

    Apreciază

    • Salut! Sa traduc articolele in engleza ar fi util, dar o munca uriasa, pe care nu o pot face prea curand. In schimb, cateva din episoadele emisiunii „Pe poteci, spre inima ta!” au si subtitrari in engleza pe youtube (vezi ep 3, 13, 30, 31, 39). Multumesc pentru promovare!

      Apreciază

  79. Ioan Barbaiani zice:

    Tot Ioan dar tatăl Cristianei. Dacă vorbești cu tatăl tău va ști despre cine Îți scrie acum.
    Mare bucurie îmi aduci cu filmele tale .Gândește că și eu la vremea mea ,am urcat pe
    Piatra Mare ,Postavarul, Piatra Craiului,Făgăraș, Retezat…iar acum la 94 ani ,fiind in sanatoriu privesc
    cu drag potecile de munte, parcă ași fi alături de tine.Îți Mulțumesc !

    Apreciat de 1 persoană

    • Ma bucur ca emisiunea si postarile mele aduc bucurie! Poate voi reusi sa transmit, in timp, si faptul ca varsta din buletin e mai putin importanta decat felul in care te simti in interior. Iar la interior… am putea ramane tineri multa vreme… Numai bine!

      Apreciază

  80. cociorva zice:

    Sunt foarte bucuros că te-am descoperit. Nici nu știi câtă nevoie au oamenii de emisiunile tale și de personajul Ioan Stoenică. Am umblat prin munții României de aproape 40 de ani și mai umblu si în prezent in special împreună cu copiii și tinerii cărora le-am fost și le sunt profesor, pentru a le insufla dragostea de natură și pentru a-i convinge să se relaxeze in aer liber, nu cu laptopul sau tableta in brațe. Deși am atâta vechime pe cărările montane, am descoperit, urmărindu-ți reportajele/filmele (le-am văzut aproape pe toate), că am făcut multe și grave greșeli de care nu mi-am dat seama și care ar fi putut să-mi provoace mari neplăceri. Abia la următoarea iesire pe munte (peste o săptămână voi pleca în Retezat) consider că sunt pregătit să calc în sigurantă pe potecile munților. Îți mulțumesc că exiști. Ești un model deja , și sunt sigur că vei fi pentru din ce în ce mai mulți oameni. Am citit și doua dintre eseurile tale (pe celelalte nu le-am putut accesa) și am descoperit în ele atât o sensibilitate aparte, cât și precizie în utilizarea cuvântului. Ideile tale sunt foarte ferm așezate în discurs, deși par a fi spontane. Tot așa cum , sub impresia de spontaneitate, în filmele tale, stau informații foarte precise și foarte utile, chiar și atunci când filmezi o floricică din sălbăticia muntilor. Succes!

    Apreciază

  81. Nu ti am vazut decat vreo 4-5 fotografii de pe la raul Nera cand ai fost cu Otto 😃o sa ma uit si la poze sunt convins ca-superbe toate dar imi place cum scrii si cum redai detaliie! Ai scris deja o carte? Multa bafta!

    Apreciază

  82. daria ioan zice:

    pentru mine a fost cea mai faina descoperire, emisiunea ta, aproape numai la asta ma uit la tv. Tocmai am vazut Muntii Macinului si a fost foarte frumos (si anecdota cu testoasa de Macin si doza goala de bere de la sfarsit 🙂
    Am totusi o dorinta, ca spectator, mai ales ca si eu lucrez in domeniul imaginii: sa fie cadrele un pic mai lungi, ca sunt asa de frumoase si nu de fiecare data apuci sa vezi destul. Unele sunt chiar foarte scurte, mai ales cele de legatura intre secventele in care vorbesti si apari tu. Mie mi-ar placea mult sa lasi mai mult natura sa ne vrajeasca si pe noi, cei care ne uitam. Asta nu inseamna nici pe departe sa scurtezi povestea, ca ce spui e foarte nimerit, tot timpul. Ma bucur ca exista emisiunea, ca faci asta, ca imparti calatoriile tale cu ceilalti. Ganduri bune. Daria din Cluj

    Apreciază

    • Buna! Episodul din Macin este episodul cu numarul 12 realizat pentru aceasta emisiune, eram, deci, foarte la inceput (de retinut ca eu si filmez, eu si montez, eu fac totul pentru aceasta emisiune, fara sa fiu platit pentru ea). Intre timp, am ajuns la 58 de episoade – care pot fi vazute pe net la calitate mult mai buna decat la tv. Poate privindu-le vei descoperi si o imbunatatire a calitatii imaginii si montajului 🙂

      Detalii, precum si lista cu toate episoadele, aici:

      Pe poteci, spre inima ta!

      Apreciază

  83. Munteanu Andrei zice:

    Buna ziua Ioan, incep prin a-ti spune ca faci o emisiune foarte buna, te urmaresc cu placere de fiecare data. Permite-mi sa fac o recomandare si nu pentru ca sunt atasat emotional de acele locuri ci pentru ca este o zona foarte frumoasa, plina de istorie, traditii si locuri autentice, si anume M-tii Metaliferi cu satele din acea zona (Poiana, Techereu, Bradet, Almasul Mare, Zlatna). Sate izolate, cu oameni si case autentice si multe mine de aur uitate de timp.

    Apreciază

  84. Pinta Gheorghe zice:

    Salut Ioan,
    Am urmarit cu interes filmul ,,Te crezi bun in Durmitor”. Pot sa-ti spun ca a fost extraordinar, pacat de primele zile in care natura va fost potrivnica si va incercat cu ceata deasa. Una peste alta aventura a fost o reusita atunci cand soarele si-a facut aparitia si a scos la iveala acei munti minunati.
    Asteptam si alte episoade cu drumetiile voastre.
    Toate cele bune.

    Apreciază

  85. Dragutul Ionel zice:

    Frumos

    Apreciază

  86. Ovidiu Manciu zice:

    Am urmarit si eu filmul din parcul national Durmitor; captivant dincolo de cuvinte. Cumva in interesul „intrigii” filmului cred ca si-a dat concursul si natura prin primele zile cu vreme urata in care s-a acumulat o doza de tensiune rezolvata in a doua parte cu happy end. Felicitari atat lui Ioan cat si Ilincai, doua personalitati carismatice si complementare care iubesc natura si frumosul si reusesc sa transmita si telespectatorilor lucrul asta.
    Keep up the good work!

    Apreciază

  87. Mihnea Giugiulan zice:

    Din intamplare am dat pe You tube de emisiunile tale si ma bucur. Acestea mi se par Interesante, bine realizate. Montaniard fiind si uitandu-ma la ele mi-ai dat idei de trasee de parcurs si munti de admirat. N-am ce sa bag de vina iar imbunatatiri nu-mi vin in minte.
    Eu zic sa continui munca inceputa fiindca este apreciata!
    Te saluta Mihnea din Arad.

    Apreciază

  88. Ionut zice:

    …cand nu ajung eu in natura ma uit la emisiunile tale si ma simt ca si cum as fi acolo,sper sa ai puterea sa poti face multe filmari in continuare,succes !

    Apreciază

  89. Adriana zice:

    Esti extraordinar ! Felicitari ! Imi place ceea ce faci, ce spui, ce ne arati prin emisiunea „Pe poteci, spre inima ta!”
    Adriana-Galati

    Apreciază

  90. Minzu Catalin zice:

    Salut! Ti-am urmarit emisiunile cu mare placere si sincer mi-as dori sa am ocazia sa te cunosc, sa extrag si sa imprumut din placerea cu, care traiesti momentele atunci cand te afli pe munte. Iubesc aceste locuri prezentate de tine in emisiuni si am incercat sa iti calc pe urme. Recunosc este mai greu sa ajung in toate locurile datorita obligatiilor zinice( job, familia, etc), dar incerc Ups, am zis ca familia este o obligatie? Sper sa nu vada sotia si copiii comentul:))). Intelegi tu ce vreau sa zic. Regret ca nu am in cercul de preieteni oameni care sa impartaseasca placerile simple ale vietii asa cum o faci tu.

    Apreciază

    • Ma bucur daca emisiunea a reusit sa aduca bucurie sau sa inspire. Legat de mers pe munte, eu organizez in fiecare weekend drumetii, unele mai usoare, altele mai grele, asa ca putem discuta, daca esti interesat sa participi. Scrie-mi te rog pe facebook sau pe mail pentru detalii.

      Apreciază

  91. Petrescu Ioan zice:

    Ioan Petrescu Foarte frumos, am urmarit azi pe Travel Mix episodul filmat in muntii Caliman. Pe cand vom afla ce excursii veti organuza, ce aveti de gand, ce trasee turistice veti parcurge pentru a participa si noi.

    Apreciază

  92. Ioana zice:

    Salut! Cel mai emotionant reportaj a fost cel din multii Mehedintiului. Sunt mai multe drumuri spre acei munti superbi , sunt mai multe creste si locuri care te emoționează până la lacrimi. Nu degeaba Zamolxe prefera acesti munți. Sate multe pe dealuri si munti unde se traieste natural,care indiferent ce se intampla cu lumea civilizata ele vor asigura continuitatea neamului romanesc. Multumim pentru emisiunile frumoase, poate ele reusesc sa convinga tinara generație sa continue tradiția. Mulțumiri!

    Apreciază

  93. Dana zice:

    Este foarte frumos și util ce prezinți tu! Felicitări!

    Apreciază

  94. mircea florin iosifescu zice:

    domnule stoenica,de multa vreme doresc sa iti scriu citeva cuvinte;numele meu este iosifescu mircea si am lucrat ceva vreme la VERTA-TEL si cred ca am fost colegi .In anul 2012 am facut un infarct fapt care nu mai ma lasat sa ma sui pe cararile muntilor EMISIUNILE pe care le faci dumneata ma intineresc si ma incarca energetic.De curind am vizionat emisiunea legata de platoul muntilor BUCEGI care ma teleportat in anii copilariei si adolescentei .Continua pe aceeasi nota si vei avea succes.Va sugerez sa faceti o emisiune cu ascensiunea la Patra Mare pe la 7 scari Va doresc sanatate si mult succes ! DORESC cind veti avea timp sa ma contactati !

    Apreciază

Cum ți s-a părut?