Cetati medievale, „invadatori” moderni

Atelier de fotografie | Mediaș | 24-26 Aprilie 2015

Toată lumea a auzit de cetăți precum Sighișoara, Râșnov, Făgăraș, sau biserici cu tradiție de sute de ani, precum Biserica Neagră. Dar puțini știu de locuri cu rezonanță istorică precum Alma Vii, Bazna sau Valea Viilor, cetăți sășești din zona Mediașului. Ca să nu mai spunem de (nu prea) celebra biserică fortificată Agârbiciu!

Sunt locuri uitate de mulți, unde oamenii și-au trăit poveștile acum aproape 500 de ani. Ziduri ce au stat în picioare în ciuda vremurilor potrivinice, ziduri ce au apărat oameni și tradiții, credințe și iubiri, așteaptă să transmită mai departe spiritul MEDIEVAL.

Vino într-o călătorie fotografică deosebită, în care vom pătrunde pe poarta cetăților, spre lumea trecutului. O excursie în care să ne fortificăm cunoștințele despre fotografie, cunoscând oameni noi și locuri vechi.

medieval - atelier foto

Ne vom cățăra cu aparatele foto în turnurile întunecoase din piatră și ne vom plimba prin gradininile interioare ale bisericilor și cetăților fortificate. Vom ataca obiectivele strategice cu aparatele foto si trepiedele în maini și probabil spre seară va curge și vinul roșu din damigene.

Va fi o experiență pe care nu mulți au ocazia să o traiască, despre care se va vorbi multă vreme pe rețele (deja) antice de socializare sau prin viu grai si mesaje trimise cu porumbei.

Pârcălabii Cristian Niculae și Ioan Stoenică, invită prințesele și cavalerii la un turnir plin de surprize, în urma căruia vor încorona cei mai buni mânuitori ai echipamentului de luptă fotografică.

Așadar, vino la MEDIEVAL! Participa la o experienta fotografica pe meleagurile unde s-au scris pagini de istorie!

Imagini din aceste zone puteti vedea in acest album realizat de Ioan Stoenică:

https://plus.google.com/photos/107524476304789170667/albums/5629532276737649121?banner=pwa

Atentie! Locurile în trăsura spre Mediaș sunt limitate!

COSTURI:

–  participarea la eveniment: 100 de lei/persoana (sau echivalentul in saci de porumb) pana la data de 10 aprilie. Dupa aceasta data, participarea la atelier costa 150 lei. (se elibereaza factura).
– transport: ~ 90 lei/persoană (București-Mediaș și imprejurimi-București ~800-850km, 4-5 persoane în mașină)
– cazare în cameră dubla: aprox 100 lei/persoană/ pentru 2 nopți
– ospăț: aproximativ 90 lei/persoană

CAZARE și MASĂ

Cazarea (vineri 24 aprilie si sambata 25 aprilie) se va face la o pensiune din zonă sau, pentru cei dornici de senzatii tari, in temnita cenusie a cetatii. Masa se va servi la pensiune sau la hanul din localitate (daca gasim). Puteti sa va aduceti insa provizii si de acasa.

Vom reveni cu amanunte în cel mai scurt timp – inclusiv cu detalii despre programul atelierului.

TRANSPORT

Transportul este individual. În funcție de numărul participanților care dispun de mașini, ne vom organiza astfel încât toți doritorii să poată ajunge la destinație. Cheltuielile cu transportul vor fi împărțite pe fiecare mașină.

ECHIPAMENT NECESAR

Tura foto este destinată oricărui pasionat de fotografie care iși dorește să fotografieze pagini mai puțin cunoscute de istorie românească, persoanelor care nu au cunoștințe de fotografie dar dețin un aparat foto, compact sau DSLR, precum și celor care sunt la început de drum și doresc să afle lucruri noi. Puteti veni si daca va pricepeti la aspectele tehnice sau artistice legate de fotografie, dar doriti pur si simplu sa faceti parte dintr-o echipa vesela, care va anima zidurile uitate ale cetatilor.

Așadar, ar trebui să ai la tine :

– aparat foto (compact sau DSLR) plus cablul de transfer și telecomandă, dacă sunt disponibile;
– geantă sau rucsac pentru transportul echipamentului foto și nu numai, carduri de rezervă, trepied (foarte util!), sabie, scut, acumulatori de rezervă, coif.

Nu uita că ne vom plimba pe drumuri mai puțin umblate, așa că este necesar un minim de echipament montan:

– bocanci usori sau încălțăminte impermeabilă, tip cizme metalice;
– pantaloni lejeri, de preferință impermeabili, sau ițari;
– tricouri;
– o bluză/pulover/bundă.
– geacă;
– ochelari de soare cum se purtau acum 500 de ani, pălărie/șapcă (recomandat);
– pelerină de ploaie;
– bună dispoziție, minim 500 de grame.

TERMEN LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 15 aprilie 2015

Număr minim de participanți: 10. Numar maxim: 15.

Plata pentru participarea la atelier (100 lei/persoană) se face prin virament bancar în contul Ro24BTRLRONCRT0291940901, deschis la Banca Transilvania, pe numele Stoenica Ioan PFA, cu mentiunea Atelier foto.

În cazul puțin probabil în care atelierul se anulează din motive independente, vom reprograma întâlnirea pentru o altă dată pe care o vom stabili de comun acord.

Date de contact:
Cristian Niculae, telefon 0733505601, e-mail cristian@cristianniculae.com
Ioan Stoenica, e-mail ioan.romania@hotmail.com

Pentru detalii ne puteti scrie si pe facebook. 

Despre noi

Ioan Stoenica, fotograf de natură, are la activ peste 20 de expozitii de fotografie în peste 10 orase din România. A colaborat cu National Geographic, a avut apariții la emisiuni TV și este producatorul emisiunii difuzate la TVS Brașov, “Pe poteci, spre inima ta!” – o emisiune cu teme montane. www.ioanstoenica.com

Cristian Niculae, fotograf de eveniment. A colaborat cu agenții de evenimente și a fotografiat evenimente corporate, sportive și private: Google, Ernst&Young, companii din Romania, partenere cu Grupul VAG.

Despre primul atelier foto organizat de noi puteti citi aici: M de la Manual

Intra si tu in cetatea fotografilor dornici de aventura!

poza grup aparate

Later edit! DETALII NOI: 

Revenim cu detalii despre programul Atelierului Foto Medieval:

Vineri seara (24 aprilie) ne vom caza la o pensiune din zona Medias si vom profita de prima seara petrecuta impreuna pentru o scurta prezentare pe teme fotografice. Vom vorbi despre folosirea aparatului foto pe modul Manual dar si despre reguli si tehnici de compozitie, utile in compunerea unei fotografii armonioase. Prezentarea va contine si informatii despre post-procesare, utile pentru cei ce vor sa imbunatateasca si mai mult rezultatele obtinute pe teren. Cei ce doresc sa-si cunoasca mai bine aparatul foto si sa obtina de la el rezultate mai bune, vor gasi o multime de informatii utile in aceasta prezentare!

Ziua de sambata este rezervata excursiei pe la cetatile din zona. Vom vizita circa 5 cetati/biserici fortificate, ne vom urca pe scari intunecoase pana in turnuri cu privelisti frumoase, vom cauta cele mai interesante unghiuri, obiecte, umbre si lumini – pentru a realiza fotografii cat mai frumoase cu aceste obiective turistice. Cristian si cu mine va vom fi alaturi cu sfaturi despre compozitii, setari sau despre cum sa va aparati aparatele foto de invadatorii straini.

Seara ne vom caza la o alta pensiune, speram noi in zona Biertan (inca nu e stabilit). Sambata seara vom face si cateva activitati surpriza – iar participantii la atelier pot sa-si aleaga cele mai reusite fotografii facute in acea zi, pentru a le inscrie la concursul nostru cu premii!

Duminica dimineata vom vizita si fotografia celebra Biserica Fortificata Biertan, apoi eu si Cristian vom anunta rezultatele concursului foto. In jur de ora 12 vom pleca spre casa – avand posibilitatea ca pe drum sa ne oprim sa vizitam si Cetatea Viscri (aceea pe care Regele Charles a facut-o celebra in toata Europa). Asadar intoarcerea va fi, cel mai probabil, prin Brasov.

Alte detalii despre atelier gasiti in descrierea evenimentului. Va asteptam sa va inscrieti pana la 15 aprilie pentru a beneficia de un pret mai mic si a va asigura locul in grupul invadatorilor inarmati cu aparate foto, ce vor lua cu asalt cetatile sasesti din zona Medias!

Publicitate

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Cum ți s-a părut?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s