10 ani Chance For Life

 In 2005 m-am inscris ca voluntar la fundatia Chance for Life (www.chanceforlife.ro – dar momentan site-ul nu merge), si am fost destul de implicat in cateva proiecte cel putin 2 ani. Dupa aceea m-am mai departat din diferite motive personale, dar am pastrat legatura si din cand in cand am mai participat pe la cate un eveniment CFL, macar si doar ca fotograf si suport moral. 

In primii doi ani insa am lucrat cu tineri cu HIV de la un centru de plasament de langa Bucuresti, cu tineri cu nevoi speciale (grave) tot de acolo, am participat ca actor – amator in mai multe  spectacole de teatru social din Bucuresti, Ploiesti, Timisoara si Sulina, incercand sa educam tinerii/copiii in privinta discriminarii, am participat la evenimente cu si pentru copii, serbari si schimburi de  tineret, ba am scris si newsletterul fundatiei jumatate de an – ce sa mai, au fost vremuri si momente minunate – uneori obositoare, uneori grele, dar de fiecare data utile! Nu doar pentru beneficiarii proiectelor CFL, dar si pentru mine, ca voluntar. Am crescut mult in primii ani de apartenenta ca voluntar la Chance for Life, m-am dezvoltat mai  mult mergand la centrul de plasament decat la facultate, a fost o etapa importanta in viata mea. Ba am aparut si la ziar! (”Tineri crescuti sa schimbe lumea” – ziarul Gandul)

Acum Chance for Life impliniste 10 ani, si m-am gandit sa pun pe blog urmatorul comunicat de presa, poate mai sunt si altii dornici sa participe maine (sambata 29 mai) la un eveniment dedicat copiilor in parcul Moghioros. In plus, va puteti informa despre posibilitatea de a deveni voluntari in proiectele fundatiei. Pentru a face ceva frumos pentru altii, dar si pentru voi!

Ioan

(aici gasiti un text scris de mine despre una din experientele mele ca voluntar: Pentru o lume mai buna)

Sâmbătă, 29 mai 2010 Fundaţia Chance For Life sărbătoreşte 10 ani de activitate, cum altfel decât printr-un eveniment în parcul Moghioroş dedicat copiilor.

 Va aşteptăm cu mic cu mare la foişorul dinspre patinuarul parcului Moghioroş să ne bucurăm împreună de o zi plină de zâmbete şi surprize pentru cei mici. Pentru copiii cu imaginaţie am pregătit două ateliere de creaţie, unde îşi pot realiza propria felicitare sau braţară din mărgele, iar pentru cei care vor să se transforme pentru o zi în personajul lor favorit de desene animate, îi invităm la o sesiune colorată de face-painting.

 Echipa Chance For Life vă aşteaptă între orele 11.00-15.00 să sărbătorim împreună un deceniu de şanse oferite vieţii!

 Mulţumim sponsorilor care au făcut posibil acest eveniment: Cadbury, Biborteni şi Amigo şi care au pregătit mici cadouri pentru cei mai talentaţi copii.

Fundaţia Chance for Life a fost creată de către un grup de tineri, în anul 2000 şi de atunci îşi propune dezvoltarea comunităţilor din România prin intermediul copiilor şi tinerilor. Principalele trei proiecte, se desfăşoară în Bucureşti şi Sulina şi vin în sprijinirea unor copii inteligenţi proveniţi din familii defavorizate şi a unor tineri seropozitivi dintr-un centru de plasament. Prin campanii sociale şi educaţionale care provoacă oamenii să gândească diferit, prin programe care oferă suport emoţional şi social pentru copii şi tineri, Chance for Life formează spiritul civic al românilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunităţilor din ţara noastră.

Persoană de contact : Niculae Cristina, numar de telefon : 0722100161, adresa de e-mail : cristina.niculae@chanceforlife.ro

 

Publicitate

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Cum ți s-a părut?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s