Azi am mancat o banana si altcineva s-a inecat cu ea

Azi am mancat o banana. A fost bună!

The end.

Atentie!! Prin aceasta postare NU am vrut sa spun:

– ca bananele sunt singurele fructe bune.

– ca poti trai doar cu banane.

– ca desi bananele contin potasiu sau alte substante bune pentru corp, nu ti se poate face rau de la ele – deci nu abuzati!

– daca totusi nu te simti bine de la banane, nu sustin ideea unei cure cu portocale prin aceasta postare.

– imi pare rau daca am facut pofta urmaritorilor mei si imi cer scuze pentru eventuale frustrari create de faptul ca eu am mancat banana si altii nu au posibilitatea.

– nu incercam sa ma laud prin aceasta postare cu un stil de viata sanatos si nici cu posibilitati financiare iesite din comun (pe care oricum nu le am – banana am primit-o)

– nu am primit banana drept spaga si nu incerc sa sugerez ca e bine sa accepti cadouri pentru a face diferite favoruri.

– nu sunt dependent de banane, mi-a ajuns una si nu cred sa mai vreau prea curand alta.

– sper sa nu fie cititori care, in urma acestei postari, sa faca gesturi nesabuite, cum ar fi sa fure banane din piata. Nu e bine sa furi!

– in niciun caz nu am incercat prin aceasta postare sa jignesc femeile si cuvantul „buna” nu era folosit cu tenta sexuala.

– nu faceam aluzii la originea omului!

– recunosc ca nu stiu de unde provine acea banana si nu stiu conditiile in care a fost culeasa (regret sincer ignoranta mea, o sa incerc sa fiu mai atent pe viitor).

– prin folosirea timpului trecut („a fost”) nu faceam aluzie la efemeritatea vietii si nici nu sugeram ca este un gest superficial sa faci ceva atat de repede trecator.

– in caz ca cineva se ineaca mancand o banana, nu recomand nici lui, nici celor din jur sa se aseze si sa mediteze.

– nu apelati la mine pentru a face rost de banane!

– nu incercam sa fac reclama camuflata la super emisiunea mea de munte, „Pe poteci, spre inima ta!”, de la Tvs Brasov. Pur si simplu mi-a reusit!

– stiu ca postarea mea simpla poate fi interpretata in toate aceste feluri (doamne fereste sa postez vreo idee mai complexa!) dar stiu ca pot fi si multe alte interpretari de care nu imi dau seama! Deci incercati sa nu faceti lucruri negandite si neanalizate inainte, pentru ca altfel voi avea constiinta foarte incarcata, stiind ca postarea mea a provocat atata rau.

– nu incercam prin aceasta postare sa jignesc sau sa atac pe cineva, ci doar sa subliniez intr-un mod comic felul in care orice poate fi interpretat in multe feluri – si inutilitatea de a incerca sa acoperi toate aceste feluri. Fiecare este responsabil pentru actiunile sale, nu poți da vina pe filmul Superman daca tu sari de la balcon crezand ca si tu poti sa zbori. Sau poate creatorii filmului ar trebui sa se gandeasca si la posibilitatea asta si atunci sa nu mai puna in film scene ireale cu zbor? Hmm… sau mai bine… sa nu mai faca niciun film! In felul asta toata lumea va fi in siguranta!

– sper pe viitor sa fiu si mai atent cu ceea ce postez, pentru a evita situatii neplacute, care nu au trecut prin filtrul, riguros de altfel, al postarilor mele.

– imi aduce si mie cineva o banana in tura din Siriu?

(textul a fost scris in aprilie 2014 cred, pe facebook, dar m-am gandit ca e potrivit si pentru blog, pentru ca mai aud uneori ca ar trebui sa am grija ce spun si ce prezint, că altfel, oameni fara discernamant sau cap propriu ar putea sa faca sau sa pateasca cine stie ce din cauza postarilor mele – si mie ar trebui sa-mi pese de asta).

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Azi am mancat o banana si altcineva s-a inecat cu ea

  1. Excelent post:) A suivre, cum spun francezii:) Banane ti-as putea trimite cu prastia, naveta spatiala sau cu un umil avion (sunt cam departe de Siriu..aproape sufleteste de Sibiu)..eu una am putin oroare de banane de cand, in martie, fie-mea si prietena ei au incercat sa-mi faca un tort de aniversare in chip de minion cu o crema de banane:)) Altfel, am crescut intr-un oras inconjurat de munti, din camera mea puteam vedea Fagarasii, din bucatarie si sufragerie vedeam Cindrelul..am muntele in sange..So..Banane! sau ce-a mai ramas din el! 🙂 si sa auzim de bine!

    Cordialement,
    Marcela

    Apreciază

Cum ți s-a părut?