Cu bicicleta la metrou… si-apoi pana-n Herastrau!

Cu un simplu mail poti sustine o initiativa foarte utila!  

Vrei sa mergi cu bicicleta prin Herastrau (eventual cu copilul, sotia si catelul) dar ti se pare imposibil sa ajungi din Militari pana acolo, pe bicicleta? (de ce ar fi imposibil, doar traficul din Bucuresti e super lejer, exista piste absolut minunate si foarte practicabile, soferii toti iti cedeaza trecerea si te aplauda pentru ca nu poluezi si faci sport, cainii dau din  coada bucurosi alergand dupa tine ca sa iti dea viteza etc).

 Stai la 2 km de o statie de metrou, si ti-ar fi mai usor daca ai merge pana acolo pe bicicleta, decat pe jos sau cu autobuzul? Ar fi minunat sa ai unde sa lasi bicicleta parcata, sa o stii in siguranta, nu?

Mergi prin oras cu bicicleta si te-a prins ploaia? Ai facut pana? Te-a prins noaptea si nu ai faruri? (cumpara-ti far!) – cum ar fi sa poti sa te urci cu bicicleta in metrou, si sa scutesti astfel o parte din drum?

Suna bine, dar ce e si mai bine e ca lucrurile astea ar putea sa devina posibile, datorita unei initiative a Metrorex, care ofera posibilitatea oamenilor sa-si spuna parerea in aceasta privinta. E de  ajuns sa trimiteti un mail pe adresa contact@metrorex.ro in care sa va spuneti parerea. (Eu am incercat de mai multe  ori si imi dadea eroare, daca vi se intampla la fel, trimiteti mailul pe adresa evelyne.croitoru@metrorex.ro – sau pe ambele sa fie mai sigur).

..

Unii s-ar putea gandi ca la ce aglomeratie e la metrou, asta ar mai fi culmea sa intre si biciclete! Altii s-ar gandi ca unii vor goni pe bicicleta pe peron, punandu-i in pericol – si o multime de alte astfel de ganduri, pe care cineva care nu merge niciodata cu bicicleta le-ar putea gasi. Adevarul e ca nu s-ar face nimic fara sa fie gandite toate aspectele. In weekend metroul e mult mai liber, si atunci ar vrea poate multi sa mearga in parc cu bicicleta – nu ar incurca prea mult in metrou. La pranz sau seara dupa ora 21 la fel, e mai liber, si ar fi util pentru cei care merg cu bicicleta ca macar atunci sa poata beneficia de  transportul cu metroul.

Ideea e ca se propune ceva bun. Trebuie gasite solutii ca sa se puna in practica, dar e nevoie in primul rand de sustinere. Cu ganduri negativiste nu se realizeaza  nimic.

Deschide acum mail-ul si scrie…

Comunicat Metrorex 12 martie 2010

Din dorinţa de a se adapta cerinţelor clienţilor fideli ai călătoriei cu metroul, şi care utilizează sau nu şi bicicleta în deplasările cu metroul, Administraţia Metrorex lansează o dezbatere publică pentru a determina părerea călătorilor pentru două idei:

 
Daca este considerată utilă amplasarea în zona staţiilor de metrou a unor suporturi pentru parcarea bicicletelor pe durata utilizării metroului şi care sunt aceste staţii în opinia utilizatorilor.
Dacă există utilizatori ai metroului care în zilele de sfârşit de săptămână doresc să poată transporta bicicleta în interiorul trenurilor de metrou pentru a se deplasa spre diverse locuri de agreement.
Publicul călător este rugat să-şi exprime punctul de vedere pe adresa contact@metrorex.ro în perioada 15 martie-15 aprilie 2010.
Rezultatele vor fi făcute publice în jurul datei de 1 mai 2010.

…..

Publicitate

Despre Ioan Stoenică

Nascut primavara, crescut vara, iubit si plans toamna, reinviat iarna. Incerc sa-mi urmez inima, ajutand-o cat mai mult cu ratiunea.
Acest articol a fost publicat în Prin mintea inimii și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Cum ți s-a părut?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s